Страница 37 от 52 ПърваПърва ... 27353637383947 ... ПоследноПоследно
Резултати от 541 до 555 от общо 773
Like Tree59Одобрявам

Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Re:Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Миналата зима писах по тази тема и ... абе супер гадни вибрации - не знам от липса на тампони или кофти място, където е монтирано външното тяло ... при всички случаи монтажниците трябва да ги предвиждат тези работи ... От атарото дойдоха РАЗМРАЗИХА го с поливане на външното тяло и казаха, че проблемът е от това, но после си вибрираше - бучеше и без да е заледен. Не знам как да го опиша това вибриране ... климатикът е на първия етаж, аз се качвам на втория и чувам някакво брутално бучене Бууууу :D като си опра ухото на стената ... да не говорим. много по дразнещо е от обикновеното бръмчене на евтините климатици. Може би болтовете при монтажа опират някаква арматура .. не знам, но нямат право да ме оставят така. Сигурен съм, че с тампони ще се намали шумът. Като добавим, че при по-големите студове имаше дефрост през 25 мин ... и си беше студено в стаята. Може и да не е оразмерен. Но това не е мой проблем. Казах им, вижте стаята и ми дайте климатик, който да топли, а аз ще дам парите Мисля, че съм прав ... Но това не ми е тема сега. Тази зима съм настроен за битки за този Дайкин. Дайте да оправим горната стая BTW хора, които ми идват нагости харесват го харесват, но те го сравняват с техните Осаки ... а аз съм виждал други Дайкини и ... знам, че нещо не наред ...

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

tequ1la_sunr1se, Какъв климатик мислиш, че трябва за твоето помещение?

Знам, че ако знаеше какъв нямаше да питаш, но как ги предполагаш нещата и бюджета какъв е?

4. Тук е от
    Jan 2010

Вален, към Мидея клоня. Подобен бюджет. Както писах, квартира е и една скъпа инвестиция в климатик ми стига. Да беше мое да си сложа Уруро Но ако има нещо, което е малко над Мидея и като цена мога да се замисля.

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

За това помещение най-малко обикновена 18-ка от по-тежките на Midea като MSV1-18HRN1, но имай в предвид, че при последния внос външното тяло на модела по терминология на производителя е претърпяло подобрение improvement в резултат, на което е олекнало с 6.5 килограма. Мощността на модела за това помещение не позволява да се получи желаното преоразмеряване, падат се 80W/m³. Мисля, че няма да имаш проблеми с отоплението до външни температури -10°С.

Ако искаш поразрови се из другите марки за по-тежка 18-ка от тази.

6. Тук е от
    Jan 2010

А какво ще кажеш за MSG 18 HRN1 Не мислиш ли, че ще свърши работа. Да ти кажа, не знам, какво значение влагаш в "тежка"? Като цяло msg или msv1 е, по - сполучлив модел?

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

От двата по-добре е MSV1-18HRN1.

Колкото са по-малки топлообменниците толкова и отдаваната мощност по-бързо спада с понижение на външните температури. Казано на обратно колкото са повече килограмите на една 18-ка толкова по-големи топлообменници има, по-бавно спада отдаваната мощност при понижение на външните температури и е по-ефективна съответно по-икономична.

Дали ще върши работа зависи каква работа го караш да върши. Ако имаш в предвид да стоиш на топло при -15°С най-вероятно няма да стане, това при обикновените климатици става с повече ватове на кубик от тези които сметнах за твоето помещение.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не е ли по-добре първоначално да дадеш малко по-голяма сума, за сметка на по-ниски сметки след това? Конвенционална 18-ка Мидея си е ламя отвсякъде.

10. Тук е от
    Jan 2010

deian, не знам, какво искаш да кажеш. Ако ми гори над 100 лв на месец е вярно ламя .. до колкото чувах от познати с 3 мидеи msg12hrn плащали най-големи сметки по 180 лв за цялото домакинство миналата зима, която не беше хич лека във Варна. Ако знаеш как да го сметна сподели, че маалко ми е мъгляво.

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Аз мога да кажа за MSF6-18HR клас Д че консумира до 80лв в най студените дни. Това е засечено от мой клиент със индивидуален уред. За твоето помещение 18ка ще ти е необходима а това с килограмите не е вярно няма промяна при конвенционалните модели като килограми.

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Аз мога да кажа за MSF6-18HR клас Д че консумира до 80лв в най студените дни.
    Че множко си е... Моите консумират по толкова за отоплителен сезон.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

И моите. В стендбай.

14.  

15. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

И мойте 3 климатика консумират 80 лв. в най студените месеци - декември и януари.

16. Тук е от
    Aug 2008

Моите мидея и чиго дванайски т.е 2 бр. общо около 100 лв на месец в студовете...! Но не се гасят и работят на 28-30 гр...! Като отопляват около общо около 38-40 кв.м жилищна площ с изолация външна и вътрешна както и изолиран таван...!

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Като чета за зададени такива високи градуси, все са от ползватели на някой евтин модел. Осаки, Чигота, Бекота, Мидеи... все работят на 30°. Явно си има причина за това. На хубав климатик ако му зададеш 30°, няма да издържиш много в стаята.

18. Тук е от
    Aug 2008

Колега незнам на какво викаш евтин но е факт.....при 28 градуса на климатика температурата на отсрещната стена на 5.5 метра е 25-26 на живачен термометър.....Чигото работи вече май 8 години.....и смених един кондензатор ...не е дозареждан,само го мия с меглио всеки сезон....вътре/вън....Аз си го монтирах сам...не че много разбирам....външното тяло ми е в ъгъл на завет и за 8 зими не ме е предавал...за твое сведение два -три етажа над мен са с панасоници.....и много често ги навестяват техници...комшията под мен е с осака и вече забелязвам на външното тяло три различни стикера с марката осака....сигорно сам си ги сменя за разнообразие....ти как мислиш........!Не робувам на никоя марка тези ми вършат работа и съм много доволен от тях....мидеята малко ме предаде но смених външното тяло само.....и пак сме в джаза.....! Нямам проблем да си монтирам какъвто и да е климатик...скъп както им казваж.....но невиждам смисъл......погледни в един друг форум с тоя ник какви машинки си накупих за последните няколко месеца и ще разбереш ще скъпия климатик е детска играчка в сравнение с това с което си играя....!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 37 от 52 ПърваПърва ... 27353637383947 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Midea MS12F-12HRN1 F6 - всичко свързано с този модел
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 16
    Последно: 10-09-14, 23:36
  2. XBMC Media Center: Настройки и всичко свързано с него
    От jabkata във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 13
    Последно: 24-05-14, 11:08
  3. Midea MSR-09HRN1 (R6) - всичко свързано с този модел.
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 02-07-12, 22:37
  4. Midea MSF-12HR - ремонт
    От helios1 във форум Климатици Midea
    Отговори: 27
    Последно: 25-04-10, 18:43
  5. Упътване за Midea STT-12HR
    От dagoburd във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 01-10-09, 19:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе