Румба, в този ред на мисли... ми писна ми да го гледам това BEKO в подписа ти.![]()
Румба, в този ред на мисли... ми писна ми да го гледам това BEKO в подписа ти.![]()
Да де...ама сега в момента е над главата ми и духа студ като за световно...а двата Дайкина си ги кътам за студените зимни дни...тогава е тяхното царство.все не идва ред да го сменя с нещо по читаво...пък и не се разваля гадината.
Добре де , разбрах Препоръчвате ми Дайкин. Ама въпроса ми си остава за монтиране по средата на стената на стаята. И ако е дайкин дайте някой модел де?
Технически няма никакви проблеми да се монтира ако искаш и на 50 см от пода. Имам няколко такива монтажа в една болница...нямаше никакво място по стените,а си бяха купили високостенни модели.Накрая махнахме старите радиатори,а в нишите им под прозорците монтирах телата....Зимата бяха много доволни,лятото се оплакваха от студа в краката им.
Дай някакъв бюджет за Дайкина,че там има и за 1000 ,има и за 3000 лв модели...
srs, аз бих ти препоръчал подов дайкин FVXS25. Имам такъв в хола и високостенен дайкин в кухнята. Разликата е голяма, този в хола затопля много бързо, може да направи от 22 до 29 градуса при -15 на вън за 40 минути, комфорта е много голям, в краката ти винаги е топло, вентилатора и топлообменника във вътрешното тяло са големи и при малка скорост топли много добре а това означава безшумна работа, и най-важното консумацията му е много по-малка от на високостенния. Заслужава си 2000-те лв. които платих за него, и точно 2 месеца след като ми го мнтираха паднага до 1700лв, колкото е в момента.
Мисля да сложа същия и в спалнята, въпреки че там прозореца е на 50см от пода а самия климатик е висок 60см.
Малка корекция в цената, вече е за 1500лв. http://v-clima.com/prod.php?id=klima...g_podov_montagПървоначално публикувано от biro
srs Идеята ти е меко казано чудновата. Осъществима,нищо не пречи някой да го монтира така, но е безсмислено. Да убягват ти много неща. Отговори си на няколко въпроса. Тия дето са ги проектирали защо са ги кръстили за високостенен / монтира се на височина не по малко от 1,8м / или за подов монтаж? Ако не си виждал на живо отиди в някой магазин и ги разгледай - двата вида, има ли разлика в конструкцията? Ако климатика за високостенен монтаж засмуква въздуха на 1,2м с температура 20 С, каква ли ще е над 1,2м може би 30 С или повече? В режим на охлаждане пак ще е интересно, климатика е достигнал да речем 22 С на 1,2м , а над тази височина температурата е над 30 С. Чувството да попаднеш в така климатизирано помещение е много объркващо. Тялото реагира по много особен начин, когато от кръста надолу ти е студено, а от кръста нагоре ти е горещо. Хората бяха стигнали по далече от теб, бяха ги монтирали под т.н. френски прозорци. Разсъжденията са валидни и за климатик за 300лв и за климатик за 3000лв. Няма значение марката. Не е това начина за монтаж.Първоначално публикувано от srs
gnf, това с монтажа ли е? Не ми се вярва.Първоначално публикувано от gnf
Без монтаж, с монтаж +200лв. http://mmc.bg/admin/pics/14_2_FVXS_podov_2010.pdfПървоначално публикувано от biro
Благодаря на всички, които ми отговориха. Както бях написал по горе, мисля да ползвам климатика главно за отопление. И сега от вас разбрах , че по добре може би да е подов климатик. Не бях се замислил, че такъв ще върши по добра работа . Даже насочват струя долу в краката и ако взема такъв няма нужда от "гимнастиките" които бях замислил. А освен горепосочения Дайкин, какви други подови бихте ми препоръчали ? Да речем около 1000лв -има ли такива подови?
И един въпрос към BIRO? Този дайкин FVXS25 каква консумация на ток ти прави зимата при отопление засичал ли си долу-горе?
srs, дайкина ми постоянно стои в контакта с включен електромер от тия домашните, които от едната страна са щепсел от другата контакт и имат дисплей.
Зимата аз обичм да стоя на топло, на всеки представите са му различни за топло едни казват на 20 градуса ми е добре, при повече ще ми се сварят яйцата. На мен лично ми е добре на 24-25 градуса. Тази зима беше стрес тест за работата на климатиците ми, в Русе се намирам и тука от дунава ли от кво ли е голям студ (навън).
В стаята с подовия дайкин ми е офиса, по цял ден и цяла вечер съм там и климатика винаги е на 24-25 градуса. Консумацията в най-студените дни (-20 -22 навън) беше около 8-9 kwh на денонощие. Нощем го намалях на 22 градуса.
Трябва да отбележа и факторите на стаята - стените: една външна северна, външна източна с прозорец, вътрешна южна (съседи, не топлят), вътрешна западна, друга стая - топли се само нощем. ПВЦ дограма, външна и вътрешна изолация само на външните стени, изолация на тавана. Етаж 6-ти последен.
Сравнявам го с друг дайкин високостенен ATXS25E, който първо беше в спалнята, но го махнахме заради шума на вентилатора на вътрешното тяло, ниската ефективност при ниски скорости на венитлатора, ужасната вибрация на външното тяло и поразяващия ефект в режим на размръзяване - от вътрешното тяло се спуска студ на талази точно над главата ми докато спя, по 3-4 пъти на нощ. И като консумация ATXS25Е ми излизаше около 12kwh на денонощие при зададени 22 градуса!
Други подови аз не бих ти препоръчал защото са много скъпи. На фуджитсу имаше един модел подов с около 1000лв по скъп, на външен вид е сякаш идва от 1985 година, има 2 цилиндрични вентилатора (като на обикновен климатик) горе и долу ( а дайкина има един голям кръгъл вентилатор от където идва ниския шум поради ниската скорост с която създава достатъчен дебит на въздушния поток).
Гледам имало някаква мидеа подов, на външен вид същия като дайкина (крадът здраво китайците или там каквито са не ги знам) на много добра, но параметрите му мисля че са по слаби.
Ето тук има документация за подовата мидеа http://www.vb-klimaattechniek.com/ne...ages/63066.pdf
Edit: Я погледни и този: http://www.ga-clima.com/index.php?menu=12&id=32
BIRO, много ти благодаря! Мисля че консумацията е на желаните равнища за мен. Определено започвам да се навивам на дайкина FVXS25F/RXS25G. Обаче ти ми подпали фитилите и за подовата мидеа и я поразгледах. Вярно че изглежда по слабичка, ама бих попитал- някой може ли да изкаже мнение за моделите Midea MFA12HRDN1/MOU12HDN1 и MFA18HRDN1/MOU18HDN1 ? Ако някой е монтирал такава и какви отзиви има за шум и консумация? Предварително Благодаря!
П.с. Не видях тема за такива . ще отворя една нова тема!
Аз пък от днес се запалих за подов тошиба![]()
Здравейте ....някой да каже каква е разликата между Midea MSG12HR и MSG12HRN2 QB4 и по точно съвместимо ли е вътрешното тяло на MSG12HR с външното тяло на MSG12HRN2 QB4.......Въпроса ми е продиктуван от проблема който съм описал две страници по нагоре....втория модел вече го купих че на жега не се спи.....но си мисля да сменя само външното тяло.......и още един въпрос стария климатик(с даващия на късо компресор) е с гаранция 36 месеца НО: талончетата за 12 месечна профилактика не са заверени.....дефекта се появи на 1 година и два месеца .....до днес от монтажа стават две години без наколко дни.....Имам ли основание да търся гаранционен ремонт на мидеата........
Имаш основание да си търсиш 2 годишната гаранция, която ти се полага по закон. Без никакви компромиси.