Страница 35 от 52 ПърваПърва ... 25333435363745 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 773
Like Tree59Одобрявам

Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Румба, в този ред на мисли... ми писна ми да го гледам това BEKO в подписа ти.

2.  

3. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Да де...ама сега в момента е над главата ми и духа студ като за световно...а двата Дайкина си ги кътам за студените зимни дни...тогава е тяхното царство. все не идва ред да го сменя с нещо по читаво...пък и не се разваля гадината.

4. srs
    srs е офлайн

Тук е от
    Jul 2010

Добре де , разбрах Препоръчвате ми Дайкин. Ама въпроса ми си остава за монтиране по средата на стената на стаята. И ако е дайкин дайте някой модел де?

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Технически няма никакви проблеми да се монтира ако искаш и на 50 см от пода. Имам няколко такива монтажа в една болница...нямаше никакво място по стените,а си бяха купили високостенни модели.Накрая махнахме старите радиатори,а в нишите им под прозорците монтирах телата....Зимата бяха много доволни,лятото се оплакваха от студа в краката им.
    Дай някакъв бюджет за Дайкина,че там има и за 1000 ,има и за 3000 лв модели...

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

srs, аз бих ти препоръчал подов дайкин FVXS25. Имам такъв в хола и високостенен дайкин в кухнята. Разликата е голяма, този в хола затопля много бързо, може да направи от 22 до 29 градуса при -15 на вън за 40 минути, комфорта е много голям, в краката ти винаги е топло, вентилатора и топлообменника във вътрешното тяло са големи и при малка скорост топли много добре а това означава безшумна работа, и най-важното консумацията му е много по-малка от на високостенния. Заслужава си 2000-те лв. които платих за него, и точно 2 месеца след като ми го мнтираха паднага до 1700лв, колкото е в момента.

Мисля да сложа същия и в спалнята, въпреки че там прозореца е на 50см от пода а самия климатик е висок 60см.

7. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от biro
    паднага до 1700лв, колкото е в момента.
    Малка корекция в цената, вече е за 1500лв. http://v-clima.com/prod.php?id=klima...g_podov_montag

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от srs
    ...Прочетох доста в този форум и ми хрумна една идея. Искам да ви попитам осъществима ли е?...Убягва ли ми нещо важно?
    srs Идеята ти е меко казано чудновата. Осъществима,нищо не пречи някой да го монтира така, но е безсмислено. Да убягват ти много неща. Отговори си на няколко въпроса. Тия дето са ги проектирали защо са ги кръстили за високостенен / монтира се на височина не по малко от 1,8м / или за подов монтаж? Ако не си виждал на живо отиди в някой магазин и ги разгледай - двата вида, има ли разлика в конструкцията? Ако климатика за високостенен монтаж засмуква въздуха на 1,2м с температура 20 С, каква ли ще е над 1,2м може би 30 С или повече? В режим на охлаждане пак ще е интересно, климатика е достигнал да речем 22 С на 1,2м , а над тази височина температурата е над 30 С. Чувството да попаднеш в така климатизирано помещение е много объркващо. Тялото реагира по много особен начин, когато от кръста надолу ти е студено, а от кръста нагоре ти е горещо. Хората бяха стигнали по далече от теб, бяха ги монтирали под т.н. френски прозорци. Разсъжденията са валидни и за климатик за 300лв и за климатик за 3000лв. Няма значение марката. Не е това начина за монтаж.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Малка корекция в цената, вече е за 1500лв. http://v-clima.com/prod.php?id=klima...g_podov_montag
    gnf, това с монтажа ли е? Не ми се вярва.

11. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от biro
    gnf, това с монтажа ли е? Не ми се вярва.
    Без монтаж, с монтаж +200лв. http://mmc.bg/admin/pics/14_2_FVXS_podov_2010.pdf

12. srs
    srs е офлайн

Тук е от
    Jul 2010

Благодаря на всички, които ми отговориха. Както бях написал по горе, мисля да ползвам климатика главно за отопление. И сега от вас разбрах , че по добре може би да е подов климатик. Не бях се замислил, че такъв ще върши по добра работа . Даже насочват струя долу в краката и ако взема такъв няма нужда от "гимнастиките" които бях замислил. А освен горепосочения Дайкин, какви други подови бихте ми препоръчали ? Да речем около 1000лв -има ли такива подови?
    И един въпрос към BIRO? Този дайкин FVXS25 каква консумация на ток ти прави зимата при отопление засичал ли си долу-горе?

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

srs, дайкина ми постоянно стои в контакта с включен електромер от тия домашните, които от едната страна са щепсел от другата контакт и имат дисплей.
    Зимата аз обичм да стоя на топло, на всеки представите са му различни за топло едни казват на 20 градуса ми е добре, при повече ще ми се сварят яйцата. На мен лично ми е добре на 24-25 градуса. Тази зима беше стрес тест за работата на климатиците ми, в Русе се намирам и тука от дунава ли от кво ли е голям студ (навън).
    В стаята с подовия дайкин ми е офиса, по цял ден и цяла вечер съм там и климатика винаги е на 24-25 градуса. Консумацията в най-студените дни (-20 -22 навън) беше около 8-9 kwh на денонощие. Нощем го намалях на 22 градуса.

Трябва да отбележа и факторите на стаята - стените: една външна северна, външна източна с прозорец, вътрешна южна (съседи, не топлят), вътрешна западна, друга стая - топли се само нощем. ПВЦ дограма, външна и вътрешна изолация само на външните стени, изолация на тавана. Етаж 6-ти последен.

Сравнявам го с друг дайкин високостенен ATXS25E, който първо беше в спалнята, но го махнахме заради шума на вентилатора на вътрешното тяло, ниската ефективност при ниски скорости на венитлатора, ужасната вибрация на външното тяло и поразяващия ефект в режим на размръзяване - от вътрешното тяло се спуска студ на талази точно над главата ми докато спя, по 3-4 пъти на нощ. И като консумация ATXS25Е ми излизаше около 12kwh на денонощие при зададени 22 градуса!

Други подови аз не бих ти препоръчал защото са много скъпи. На фуджитсу имаше един модел подов с около 1000лв по скъп, на външен вид е сякаш идва от 1985 година, има 2 цилиндрични вентилатора (като на обикновен климатик) горе и долу ( а дайкина има един голям кръгъл вентилатор от където идва ниския шум поради ниската скорост с която създава достатъчен дебит на въздушния поток).

Гледам имало някаква мидеа подов, на външен вид същия като дайкина (крадът здраво китайците или там каквито са не ги знам) на много добра, но параметрите му мисля че са по слаби.
    Ето тук има документация за подовата мидеа http://www.vb-klimaattechniek.com/ne...ages/63066.pdf

Edit: Я погледни и този: http://www.ga-clima.com/index.php?menu=12&id=32

14.  

15. srs
    srs е офлайн

Тук е от
    Jul 2010

BIRO, много ти благодаря! Мисля че консумацията е на желаните равнища за мен. Определено започвам да се навивам на дайкина FVXS25F/RXS25G. Обаче ти ми подпали фитилите и за подовата мидеа и я поразгледах. Вярно че изглежда по слабичка, ама бих попитал- някой може ли да изкаже мнение за моделите Midea MFA12HRDN1/MOU12HDN1 и MFA18HRDN1/MOU18HDN1 ? Ако някой е монтирал такава и какви отзиви има за шум и консумация? Предварително Благодаря!

П.с. Не видях тема за такива . ще отворя една нова тема!

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Аз пък от днес се запалих за подов тошиба

17. Тук е от
    Aug 2008

Здравейте ....някой да каже каква е разликата между Midea MSG12HR и MSG12HRN2 QB4 и по точно съвместимо ли е вътрешното тяло на MSG12HR с външното тяло на MSG12HRN2 QB4.......Въпроса ми е продиктуван от проблема който съм описал две страници по нагоре....втория модел вече го купих че на жега не се спи.....но си мисля да сменя само външното тяло.......и още един въпрос стария климатик(с даващия на късо компресор) е с гаранция 36 месеца НО: талончетата за 12 месечна профилактика не са заверени.....дефекта се появи на 1 година и два месеца .....до днес от монтажа стават две години без наколко дни.....Имам ли основание да търся гаранционен ремонт на мидеата........

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Имаш основание да си търсиш 2 годишната гаранция, която ти се полага по закон. Без никакви компромиси.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 52 ПърваПърва ... 25333435363745 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Midea MS12F-12HRN1 F6 - всичко свързано с този модел
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 16
    Последно: 10-09-14, 23:36
  2. XBMC Media Center: Настройки и всичко свързано с него
    От jabkata във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 13
    Последно: 24-05-14, 11:08
  3. Midea MSR-09HRN1 (R6) - всичко свързано с този модел.
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 02-07-12, 22:37
  4. Midea MSF-12HR - ремонт
    От helios1 във форум Климатици Midea
    Отговори: 27
    Последно: 25-04-10, 18:43
  5. Упътване за Midea STT-12HR
    От dagoburd във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 01-10-09, 19:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе