Страница 38 от 52 ПърваПърва ... 28363738394048 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 773
Like Tree59Одобрявам

Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2010

Re:Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Дали ще работи вентилатора след изключването на компресора по програма зависи от температурата на вътрешния топлообменник, но тъй като компресора не работи топлообменника се охлажда до стайна температура.

При този модел след изключването на компресора, ако температурата на топлообменника (температура на стаята, защото компресора не работи) спадне под 20°С вентилатора изключва. За да включи отново вентилатора при изключен компресор температурата на топлообменника трябва да е над 28°С.

Без да искаме разбрахме, че температурата, която поддържаш в стаята е по-ниска от 20°С.
    Задавам му 23- 25 градуса ... и когато изключи компресора и след 20 сек някъде и вътрешното, както казваш като се охлади.
    Аз го споменавам заради други потребители, който казват, че въртял и на изключено тяло и духал едвали не студено ..

Просто при мен това явление го няма и съм доволен.

Аз друго се чудя:
    Навън е ~10 градуса, вътре е на 25 не виждам да има заскрежаване по външното тяло, а се вкл.дефрост. Четох, че сервизно така му е зададено на всеки 30 мин. независимо дали има нужда. Не е ли по нормално да се случва само когато тялото е примерно с ниска темп. и тн

Гледам външното тяло сега се вдига пара от него .. и си викам, какво топли навънка - няма да стане лято :D

2.  

3. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

[quote=magnate ]
    В грешка си ,не е на 30 мин. .При мен е на 54 мин. непрекъсната работа на компресора.

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Моята Midea MSV1-18HRN1 към момента съм я забелязал, че ако си достига зададената температура и изключва външният вентилатор не влиза в дефрост. До +3°С външна температура модела изключва външният вентилатор. Веднъж при външна температура 0°С и студена стая му зададох 30°С, компресора работи час и петнайсет минути без да спре и без външният вентилатор да изключи и климатика влезе в дефрост.

Държа го настроен на максимален вентилатор и на 28°С като с електронен термометър поставен горе до датчика за стайна температура съм установил, че я следи точно. Долу обаче на 80 сантиметра от пода температурата се движи в диапазона 24.5 - 28.5°С. Вътрешният вентилатор изключва когато не работи компресора независимо каква е вътрешната температура. Тъй като е обикновен климатик е оразмерен спрямо помещението по 140W/m³. За сега съм доволен от мощността и работата му.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Вален, ти държиш у вас температура от 28°?

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

До преди 2 години тялото ми отделяше топлина като от топлоцентрала. През студените месеци ходех по-леко облечен и на отопление повече от 21°С не можех да издържам.

От 2 години вероятно поради диетата за отслабване, на която бях нещата в това отношение се промениха. Гледам сега температурата в стаята на електронния термометър от 23°С и ми е хладно. Включвам климатика и чак на 25°С температурата за мен става нормална.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    До преди 2 години тялото ми отделяше топлина като от топлоцентрала. През студените месеци ходех по-леко облечен и на отопление повече от 21°С не можех да издържам.

От 2 години вероятно поради диетата за отслабване, на която бях нещата в това отношение се промениха. Гледам сега температурата в стаята на електронния термометър от 23°С и ми е хладно. Включвам климатика и чак на 25°С температурата за мен става нормална.
    принципно 25 градуса е нормалната температура, Но ако тренираш 2 пъти на ден сутрин и вечер поне по 25 минути да кажем по 5 серии поне 70 сухи кофички общо или вдигаш щанга, то 20-22 градуса е нормална темпертура а при 24-25 вече е горещо и стоиш по къс ръкав.Според мен тренировките и ограничаването на сладките, мазните и тестените храни/храните с нишисте/въглехидрати е най-добре за постепенно и здравословно отслабване.

При ежедневни тренировки сутрин и вечер мускулите загряват цялото тяло и вътрешните органи и затова е почти не се усеща истинката(освен ако не е много серизна простуда на целия организъм-ако си стоял дългио н а течение).Личен опит.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify
    принципно 25 градуса е нормалната температура, Но ако тренираш 2 пъти на ден сутрин и вечер поне по 25 минути да кажем по 5 серии поне 70 сухи кофички общо или вдигаш щанга, то 20-22 градуса е нормална темпертура а при 24-25 вече е горещо и стоиш по къс ръкав.Според мен тренировките и ограничаването на сладките, мазните и тестените храни/храните с нишисте/въглехидрати е най-добре за постепенно и здравословно отслабване.

При ежедневни тренировки сутрин и вечер мускулите загряват цялото тяло и вътрешните органи и затова е почти не се усеща истинката(освен ако не е много серизна простуда на целия организъм-ако си стоял дългио н а течение).Личен опит.
    justify,..............климатиците са си просто машини. Харесваме ги или ги плюем(за тази работа, с плюенето, аз съм човека )
    Последният ти пост малко...излиза от рамката на темата. Последните ти думи е по-добре да останат без коментар, но аз понеже съм си прост го правя.

10. Тук е от
    Jan 2010

Има ли някъде схема на патката (вътрешно тяло) на MSG - 12HR/N2?

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Изпратих ти сервизното по пощата в abv.bg, дано ти свърши работа.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Здравейте! Имам две клими MSG-12HRN1 и MSG-9HRN1 монтирани преди около три месеца. Сега е -10* поне в световните метео сайтове така пише, нямам външен термометър. 12ката току що влезе в дефрост, спря за малко и пак задуха топло. Нямам много забележки. След спиране не помни състоянието на жалузите и това ме дразни, но се преглъща някак. Не ме набутват с ток осезателно. Не си спомням обаче, техниците да са ги вакуумирали на монтажа. Бях в отпуск тогава и на целия монтаж се мотах около тях, даже по биричка казах. Тука чета за вакуум помпи при монтаж и прочие неща "по учебник", но при мене такова нещо ни видях ни чух. Те просто свързаха вътрешното и външното тяло с медните тръби, и кабелите също и това беше, ако не броим дупченето на стените. После ги пуснаха да духат студено, навън беше много топло, протече от маркучите водния конденз и казаха, че всичко е ОК. Иначе им дадох и бакшиш, но не знам това с липсата на вакуумиране фатално ли е или просто за допълнителна сигурност?

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

По въпроса с вакумирането е писано много.Задължително е!Но вече е късно да се направи каквото и да е.Остава само да ти пожалаем да работят дълго и безаварийно.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Благодаря ти badr, имах такива опасения, но е друго да го "чуеш" от авторитет! Дай Боже да са читави машините, че на тях разчитам за по-малко разходи. Иначе имам локално парно, с ел. котле, но с него ставам спонсор на ЧЕЗ.

16. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Парно с ел. котле...?Умно,как никой не се е сетил по рано...а имаш ли жица дето заобикаля електромера?Ако е ДА си велик...иначе - бегай..мани...
    За запомнянето на жалузите - имах подобен проблем с "дърво" от друга марка и просто разкачих клапата от моторчето,което я движи...и сега е в "ръчен"режим .Успех.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    Парно с ел. котле...?Умно,как никой не се е сетил по рано...а имаш ли жица дето заобикаля електромера?Ако е ДА си велик...иначе - бегай..мани...
    За запомнянето на жалузите - имах подобен проблем с "дърво" от друга марка и просто разкачих клапата от моторчето,което я движи...и сега е в "ръчен"режим .Успех.
    Така е rkk, имах по-други планове за отопление, но не успях да ги наредя, намешаха се и други фактори "субективни" и опрях до тоя зъл вариант... Вече съм инвестирал в него. Миналата зима бях само на котле и ги позлатих чез Тръбата (газта) минава близо покрай селото, но монополиста ни успива с приказки, че влизаме в 5 годишния инвестиционен план и други такива... Котлето го пускам отскоро само на нощна тарифа и то предимно на поддържаща мощност. Климите помагат през част от деня на икономичен режим и то рядко едновременно. За сега бива като комфорт и разходи, после ще видим... Жив и здрав

18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

За жалюзите да ти кажа,рестартираш климатика и наклона си го правиш на ръка а не с дистанционото около 45 градуса наклон.Така си запазва тази позиция и следд като си достигне температурата и се завърти нагоре ,но до следващото вадене от контакта.Ако не ти спира тока с една такава настройка цяла зима ще изкараш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 52 ПърваПърва ... 28363738394048 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Midea MS12F-12HRN1 F6 - всичко свързано с този модел
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 16
    Последно: 10-09-14, 23:36
  2. XBMC Media Center: Настройки и всичко свързано с него
    От jabkata във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 13
    Последно: 24-05-14, 11:08
  3. Midea MSR-09HRN1 (R6) - всичко свързано с този модел.
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 02-07-12, 22:37
  4. Midea MSF-12HR - ремонт
    От helios1 във форум Климатици Midea
    Отговори: 27
    Последно: 25-04-10, 18:43
  5. Упътване за Midea STT-12HR
    От dagoburd във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 01-10-09, 19:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе