Страница 36 от 52 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследноПоследно
Резултати от 526 до 540 от общо 773
Like Tree59Одобрявам

Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Здравейте,имам климатик Midea CSU 12HHAA и отскоро има проблем, не охлажда достатъчно , обадих се днес на фирмата дето го монтира, но ще дойдат другата седмица, все пак се зачудих къде му е проблема видях че на вътрешното тяло една част горната се обледенява а по надолу въобще не охлажда, после като поработи спира ,изтича конденза този (замразеният лед), т.е конденза не тече постоянно и пак отначало докато замръзне но от 31 градуса в стаята прави 29 и толкоз.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Липса на фреон, най-вероятно.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Липса на фреон, най-вероятно.
    Да точно това се оказа проблема, оправиха го за 15 минути и сега бълва леден въздух, благодаря за отзивчивостта

5. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Днес ми се стори че мидейката /MSG-12 HR -33.6 м3 /не духа студено така както съм свикнал и си викам дай да премеря на терасата кадето е монтирано външното тяло колко ли е темп.Взимам ел. термометър ,изваждам сондата през вратата, а там ме посреща топлинна вълна с темп:
    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2...atDhWlVXxX.JPG
    направо щях да припадна.Някой да не си помисли че терасата е остъклена!!! Външното тяло беше толкова нагорещено че неможеше да се докосне. Та въпроса ми е при тези условия нормална ли е тази темп, /настроен на 27гр. в стаята 26.5 гр./ с която духа вътрешното тяло:
    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1...jNbC6bK69s.JPG

6. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Re:Вашите снимки

При тези условия е повече от нормално Все пак климакика ти е за нормално а не тропическо изпълнение А предполагам че терасата се напича а в Петрич много пече Отиваи над Яворите там е по хладно
    Къде изчезна поста на bobovo

7. Тук е от
    Aug 2010

Re:Midea MSG-12HR economic running

Здравейте, братовчед ми има от 6-та година мидея и е много доволен, аз от днес съм с дискутираният модел.
    Искам да попитам опцията economic running полезна ли е или не .. и защо евентуално.
    На него хората от монтажа му казали да не я използва, защото едвали не била по не рационална.

8.  

9. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Това всъщност е режим сън прочети книжлето там е описана работата. Но на бързо казано на всеки час температурата се покачва с градус и след 6 часа климатика се самоизключва.

10. Тук е от
    Aug 2010

Благодаря, това е достатъчна информация, а в книжката пише по скоро, че вентилатора е на автоматичен режим, зададената температура се достига в продължителност на 2 часа и тн. но не и че посоченият от вас режим.
    Сега съм още по объркан Дори търсих в търсачките, но не ми излезе информация за опцията на БГ.

11. Тук е от
    Aug 2010

Re:Midea MSG-12HR - демпфери

Искам да попитам дали трябва да имам инсталирани демпфери на климатика.
    Очаквах да е малко по- тих от колкото е .. Не е чак непоносимо шумен и като го пипна нямам огромни вибрации, но искам да попитам къде и какви ''тампони'' се поставят, за да е още по тихичък

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от magnate
    Благодаря, това е достатъчна информация, а в книжката пише по скоро, че вентилатора е на автоматичен режим, зададената температура се достига в продължителност на 2 часа и тн. но не и че посоченият от вас режим.
    Сега съм още по объркан Дори търсих в търсачките, но не ми излезе информация за опцията на БГ.
    Ето виж тук:
    Прикачени изображения Прикачени изображения

13. Тук е от
    Aug 2010

Когато четях за моделът пишеше, че когато затопли до определена температура и изключи продължавал да върти вентилатора на вътрешното тяло.
    При мен когато достигне зададената температура изключва и не върти вътрешното тяло.

14.  

15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Дали ще работи вентилатора след изключването на компресора по програма зависи от температурата на вътрешния топлообменник, но тъй като компресора не работи топлообменника се охлажда до стайна температура.

При този модел след изключването на компресора, ако температурата на топлообменника (температура на стаята, защото компресора не работи) спадне под 20°С вентилатора изключва. За да включи отново вентилатора при изключен компресор температурата на топлообменника трябва да е над 28°С.

Без да искаме разбрахме, че температурата, която поддържаш в стаята е по-ниска от 20°С.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

За по-новите MSG не знам дали си изключват вентилатора,но за старите (от преди2,3г.)спре ли компресора и до 30сек. спира и вентилатора.Бз значение колко градуса е в стаята.За MSF-6 съм сигорен,че използва този алгоритъм който си описал.

17. Тук е от
    Jan 2010

Здравейте!
    Нуждая се от помощ при избор на климатик. Принципно съм се ориентирал към Мидея MSG или MSV конвенционални(не знам какви БТУ, затова сте ми нужни Вие ), но съм отворен към всякакви оферти, но вземете под внимание фактът, че съм на квартира. Миналата година дадох 2к за Дайкин в едната стая и честно - не съм очарован от работата му. Искам да кажа, че не ми се дават много пари за климатик, който е за квартира.
    1. Квадратура на стаята 27 2. Височина 2.60 3. Последен етаж 4. Стара тухла без изолация. 5. Дървена дограма със стъклопакет - но стар, предполагам, че отдавна е изтървал.
    Най - важното за мен е климатикът да ТОПЛИ. Жилището се обитава от бебе и по-голямо дете и е кофти въздушната струя - дори и топла, но при отопление с климатици май ... това е неизбежно.

Багодаря на помагащите

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от tequ1la_sunr1se
    Миналата година дадох 2к за Дайкин в едната стая и честно - не съм очарован от работата му. Искам да кажа, че не ми се дават много пари за климатик, който е за квартира.
    Ще обясниш ли от какво не си доволен? Интересно ми е, а и на останалите, предполагам. Все пак не е някой евтинджос климатик.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 36 от 52 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Midea MS12F-12HRN1 F6 - всичко свързано с този модел
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 16
    Последно: 10-09-14, 23:36
  2. XBMC Media Center: Настройки и всичко свързано с него
    От jabkata във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 13
    Последно: 24-05-14, 11:08
  3. Midea MSR-09HRN1 (R6) - всичко свързано с този модел.
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 02-07-12, 22:37
  4. Midea MSF-12HR - ремонт
    От helios1 във форум Климатици Midea
    Отговори: 27
    Последно: 25-04-10, 18:43
  5. Упътване за Midea STT-12HR
    От dagoburd във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 01-10-09, 19:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе