Днеска запушух дупките в стените с пяна,че взеха стоножки да скачат от там,но после ми казаха,че можело да се запуши гофрето от пяната раздувала много,има ли такава опастност.
Днеска запушух дупките в стените с пяна,че взеха стоножки да скачат от там,но после ми казаха,че можело да се запуши гофрето от пяната раздувала много,има ли такава опастност.
Ами има, зависи колко пяна си напълнил. Времето ще покаже![]()
Има и друга опасност - раздуването да размести гофрето и да се образува водна тапа.Изстържи пяната и замажи внимателно с гипс или със акрилен силикон.
Аз пяна не ползвам вече поне от 3 години замазвам си с гипс и хем хубаво хем безпроблемно. Имах един случай дето когато монтирахме клиента отказа отвън да замажем с гипс че изолация ще слага и сега година след монтажа ме викат че тече във изолацията. Оказа се че замазал с теракол и се образувало ръбче което спукало дренажа. Голям зор видяхме докато сменим дренажа.
Мхм, мен като ми слагаха втория и като извадиха пяната и казах "Не! Аз ще си го замажа" и така и направих. Но първия докато се усетя и го бяха опенили отдавна. Като я знам тази пяна при дограмата какво прави, предпочитам този натиск при тръбите ми да го няма.
Тя е като сюнгер, попива водата, ако не се измаже от вън и се разлага от светлината
Хиляди дупки съм запълнил с пяна проблем с дренажа нямам.Незнам това че пяната го смачквала пък от къде си го исмислихте.Тя че раздува раздува ама не е менгеме :-)
Виждал съм поне 100 пъти смачкан конденз от оригиналните шлаухи в китайчетата и още толкова разместени с тумбаци.Като изплюе навън и навътре,какво правиш после,ходиш на другия ден да си я изрязваш ли ???.А като се налепи отвътре по стената,за твоя сметка ли е?
Пяната си е точно менгеме , много трябва да се внимава да не се предозира .
За сега конденза се отича нормално,може би има значение дали слънцето е напекло гофрето или е доста топло когато се запълва с пяна,тоест омеква от топлината хлътва и от там да се получава в някои случай запушване.
Някой знае ли на MIDEA MSG-24HR като мига постоянно светодиода timer -постояно без да прави някакви паузи какво означава това? Климатика изобщо не иска да тръгне а само си му мига time.
Някой от другите диоди мигат ли?
При мен излиза - Over current protection of the compressor occurs 4 times.
Защитата на компресора е сработила 4 пъти.
Това са кодовете за грешки на модела. Индикаторният код за грешка, за който споменава komplekt се отнася единствено за моделите предназначени за охлаждане.
Как този модел климатик разбира, че има проблем с датчиците за температура? - Ако напрежението преминаващо през датчика е извън диапазона от 0.05 - 4.95V значи има проблем с него и вътрешното тяло показва код за грешка.
Не само жълтия диод timer мига постоянно и не иска да тръгне изобщоПървоначално публикувано от Aleksandars