Не е нужно да го изключваш просто го пусни и спри от дистанционното. Никога не бях срещал 16ка на мидея.
Не е нужно да го изключваш просто го пусни и спри от дистанционното. Никога не бях срещал 16ка на мидея.
Здравейте, аз съм с замръзналата мидеа, няколко поста по-назад.
Вчера реших пак да я пробвам, пуснах я на 21 градуса, навън температурата беше 9 градуса!
Първо размразява дълго и след около 40-тина мин. работа, по долната част на питата вече имаше образуван повечко скреж.
И това при 9 градуса навън
Не можах да я снимам.
И докога така ще я караш без да вземаш мерки или и ти чакаш чудото да се самоуправи.
Доктор, доктор му трябва на този климатик.Не чакай, ами викай някой да го профилактира и оправи.
Това че заскрежва не е проблем при тази голяма влажност. Проблем е ако трупа и се превръща в еи това положение от фотото.
Той не е включван от предния път
Доктор задължително ще викам, просто исках да си кажете мнението и евентуална диагноза, да не ме одруса доктора за нещо ненужно![]()
Ами доктора ако е като личния ми все тая и с него и без него само дето ще си платиш.
Тези от снимката са слагани от такива "доктори" сигурно а и забелязвам тия дни доста такива мидеи замръзнали сигурно пациентите са станали много и "доктора" ги кара през просото.
Здравейте!Имам MSG-12HR от шест години,миналата зима му замениха релето на компресора,беше залепило,есента му направих профилактика,замериха фреона,но майстора се зачуди ,че стрелката на манометъра вибрира иначе си имало налягане.От седмица взе да се държи странно,въпреки топлото време при включване му трябва доста повече време за да започне да духа топло,развърта за няколко секунди,спира турбината на вътрешното тяло и след няколко секунди пак започва да духа топло.Забелязах също,че компресора работи малко по-различно от преди,чува се едно леко тракане което не е от ламарините ,а от самата работа на компресора.Да не би да е тръгнал компресора и стрували си да се занимавам с ремонти или да взимам нов?
Смяна на компресор е неоправдана инвестиция за този климатик.Правена ли му е цялостна профилактика и в колко м3 е работил тези години.
Не съм сигурен какво означава цялостна профилактика,но машината е поддържана изрядно,редовно почиствана,не е мъчена,използва се за целогодишно в стая 13 м2 ,апартамент,тухла с PVC дограма и изолация.
Под профилактика имам в предвид почистване на турбина /вентилатор/ на вътрешното тяло и питата /кондензатора/ вътре и вън.
Правено е преди 3 месеца
Ми викай някой да го види, че така от разстояние само може да гадаем.
Въпрос, имам мидеа MSF-12 HR яка машина особенно хладилната част. Платката и програмата по която работи на отопление е за северния полюс. Мога ли да си купя универсална платка НОРДТЕХНИК - Универсални Платки За Климатици която /дали?/ ще размразява само когато има нужда - при падане на темп. на вътрешния топлообменник, или под 0 градуса. Каква платка да търся от друга машина, че тези едва ли са надеждни?
Послепис: като го настроя на 30 градуса размразява само при нужда /компресора не изключва повече от час, два/,
ако го настроя на 22 г. след 40 мин. работа на компресора /с изключване на външния вентилатор и компресор/ минава в дефрост без значение от външна темп.
Този пост е редактиран от sahosp; 28-12-13 в 19:43.
Мидеата размразяват по време,нещо бъркаш.Не го пипай,този е от последните хубави конвенционали на Мидеа,какво те бърка,че прави ненужни дефроси.