Няма оправия играл съм си с смяна на епроми и неможе да го махнеш.
Няма оправия играл съм си с смяна на епроми и неможе да го махнеш.
Доволен съм много от модела, външното му е близо 40кг., затова ако има начин или платка от друга машина ще я купя и монтирам та да заработи както трябва. Той много рядко обледява така, че мога и без дафрост, но надали ще стане
Заскрежаването зависи от външните условия и продължителността му на работа,ако другото е в норма.Външното е 37,вътрешното 9.5 кг,900 г Р22,отдава 15000 ВТУ на отопление,вдига си 24 бара при +Т,ако някой не го човърка и прецака,дефроства на 40 мин с 6/10 мин дефрост.Не се занимавай с глупости.
Ще го ъПдейтвам по следния начин:
Постоянно включен четирипътник при работещ климатик и едно реле времезакъснение за компресора, че стартира почти веднага след като дефроства и има вероятност да не тръгне поради разликата в налягането. Друго изпускам ли? Не става иначе, основно го ползвам при положителни темп. а той си размразява, то са едни кълба пара все едно има пожар...
Този пост е редактиран от sahosp; 01-01-14 в 12:12.
Здравейте! Нова съм в сайта. Искам да помоля за помощ. Имам проблем с климатика вкъщи. На Мидеа е 12-ка, модел MSG 12HRDN1 проблемът е ,че се приспива сам. Включвам го сутрин и вечер към 12-1 се приспива. На какво може да се дължи това, проблемът се появи след шоково спиране и пускане на тока от енергото , дали не се е повредил някой сензор ли не знам и аз? Благодаря!
Добре дошла!
Първо, не става дума къде е това у вас. Но най-добре да поканиш някой от съфорумците на кафе (желателно е да притежава климатичен сертификат).
Благодаря! Толкова ли е зле, толкова голям ли е проблема? Така както ми го каза, почнах сериозно да се притеснявам, че е нещо сериозно.
късно е чадо,дръвцето ти е на стената(нищо лично)
Здравейте, имам един такъв климатик демонтирам.Да питам дали мога да го продам и някаква ориентировъчна цена.Климатика работи, само му трябва почистване.Чудя се какво до го правя, че ми пречи.
Външното доста си тежи.Мисля да го дам доста евтино, само да се отърва.
Дай на лично тел. и ще те избавя веднага от този товар..взимам от место ...![]()
Имам три броя MSF6-12HR у дома, монтирани декември 2006. До момента не са отваряни за сервиз, само си чистя периодично филтрите и пръскам питите на вътрешните топлообменници. От известно време единият започна да се държи странно в режим отопление. Включвам го, отваря клапата от долна страна , дефроства около минута две, отваря клапата отгорна страна и започва да топли в продължение на минута две. Тези два процеса се повтарят пет - шест пъти. След което заспива или на червена, или на зелена лампа. Изключвам и включвам климатика и картината е същата.
Миналата година имах подобни проблеми, но ми направи впечатление, че след като го превключа в режим охлаждане за няколко минути и после пак в режим отопление , си тръгваше нормална работа.
Някаква идея, ако е възможно ???
Вдигни му температурата на 30 градуса /вентилатор на по-висока степен/ и виж дали пак ще заспива. Скоро една Мидеа правеше подобни номера и се наложи да се изнесе извън тялото въздушния датчик.