Страница 43 от 52 ПърваПърва ... 334142434445 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 773
Like Tree59Одобрявам

Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Re:Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    За някои е нормално така да тръгват,за други не е,като предимно е обусловено от софтуерно,марково и ценово изпълнение.А на дефроста влияе и зададените градуси,обема на помещението и неговите топлозагуби,освен външните температури,софта и датчиците и натовареността на системата-количеството преминал въздух,необходим за топлообмена и неговата влажност.
    Ясно,нещо ме дразни само това тръгване...иначе що годе бива за тези пари не може да има претенции...

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Това че светва индикатора за дефроз е топлия старт подгрява питата преди да пусне вентилатора. Обикновенно светва когато в стаята е под 20гр.

4. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Колега VeleV.Klima мисля ,че грешиш за светването на defrost под 20 гр. вътрешна темп. Не само при моя ,но и при още 3 мидеи /MSG .. HR/съм наблюдавал, че defrost свети дори в стаята да е 24 градуса.Моето наблюдение е ,че падне ли под +7 гр. външната темп. винаги свети от 20 до 30 сек. преди всяко трагване на компресора.Така работи и Midea MSF6-12 AR.

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Може и така да е аз много не ги зяпам като си работи. Сега правя експерименти със смяна на програмата в епрома и се опитвам да засека дефроса на колко време съм го направил.
    Ventsislav Negentsov одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от bobovo
    Колега VeleV.Klima мисля ,че грешиш за светването на defrost под 20 гр. вътрешна темп. Не само при моя ,но и при още 3 мидеи /MSG .. HR/съм наблюдавал, че defrost свети дори в стаята да е 24 градуса.Моето наблюдение е ,че падне ли под +7 гр. външната темп. винаги свети от 20 до 30 сек. преди всяко трагване на компресора.Така работи и Midea MSF6-12 AR.
    Kато че ли найстина е така защото от както паднаха темп. взе да святка на всяко тръгване и не само,иначе в стаята никога не падат под 20 градуса.

7. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Така е,така е. Що тестове е преживяла горката мъдейка.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2001

Може ли да попитам дали няма начин да се разкара този дефрост на всеки 90 мин., защото дори при температури от 5-10 град навън си дефроства. Питата разбира се няма и помен от заледяване, заскрежаване или нещо подобно.
    Дори вариант с извеждане на датчик от питата ме удовлетворява, само дето не знам къде да го свържа този датчик във вътрешното тяло
    Благодаря предварително за помощта

PS Забравих да спомена, че става дума за по-стария модел MSB-12HR, но мисля, че нямат разлика двата климатика.

10. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Светва дефрос индикаторът,ако е спряла турбината,както каза Велев докато подгрее до 35 и завърти турбината.В отопление при MSG спира винаги след като е спрял компресорът,а на други модели-като достигне зададената.Не може да разкараш дефроса,а и не трябва;като е топло обръща,тръгва за минута и спира,не е толкова дерт и разход.

11. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

като е топло обръща,тръгва за минута и спира,не е толкова дерт и разход.
    Чак пък минута виж 5-6 мин. по ще се съглася с теб.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2001

Добре, значи няма оправия. Ще си карам така

13. Тук е от
    Jun 2007

Здравейте приятели,аз съм автора на тази тема.Станаха 5 години откак ми сложиха първия климатик Midea MSG-12HR.Мога да кажа за този климатик,че си оправда репутацията за добър климатик от китайските марки.За тези години не му е правена никаква профилактика,само съм почиствал редовно филтрите.На охлаждане работи перфектно и до ден днешен.На отопление не топли много,но ние сме на парно и може би затова не мога да дам правилна оценка за отопление-ползваме го в този режим в преходните сезони,а и аз съм свикнал с парното и да ми е много топло зимата.Сега съм поръчал още един-трети климатик Мидея за кухнята,но 9-ка,пак конвенционален,неинверторен.Имам много познати с инвертори които имаха повреди,затова някак си неинверторния климатик ми спечели доверието.Като цяло от Мидея съм доволен,бях свидетел как много по-скъпи марки не работеха така добре.И сметките за ток-смея да твърдя,че с двата климатика Midea MSG-12HR сметката ми за ток се е покачила може би само с 20 лева,което ги прави наистина икономични уреди.

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Е хаиде сега с 20лв за две мидеи разправяй го на други. Монтирал съм стотици а и имам и аз мидей така че знам че не са си толкова икономични че работят да работят дуракоустоичиви са. А относно икомомия на ток и комфорт няма смисъл да коментираме сега в офиса имам дженерал и бих казал че не усещам с него този студ или задух както с мидеята за мен мидеята е остаряла технология вече на висока цена преди цената я правеше атрактивна уви сега не е така.
    Успех с избора.

16. Тук е от
    Jun 2007

Ами за сметката на тока-не съм правил прецизни измервания,както някои тук,но: апартамента ми е 96 квадрата,постоянно работи бойлер,пералня-всеки ден(имам две малки деца),жената глади и пере всеки ден ,в две стаи работят едновременно два телевизора,миялна машина се пуска всеки ден поне по 2 пъти,компютъра не се спира,готвим на газ,но пускаме фурна от време на време и...всеки месец ми идва приблизително еднаква сметка от около 65 лева за ток.Зимата се отопляваме на парно.Лятото климатиците се спират само през нощта,когато спим,понякога в големи жеги оставяме единия да работи денонощно.При толкова много консуматори и такава сметка за ток мисля,че грубо 20 лева се падат на климатиците.Е,може и да не съм прав.Но апартамента е добре изолиран,с добра дограма и е тухла,не панел,не е на първи или последен етаж-може и това да има значение.Но като цяло думата ми е за климатиците-Мидея се доказаха като добри, поне модела който имам.Сега смятам да си сложа в кухнята пак Мидея,само,че 9-ка.Кухнята е 12 кв.м,модела пак е неинверторен и е този MSR-09HRN1 (R6).Надявам се този модел да работи добре както другите.
    Пуснах и една такава тема: https://forum.setcombg.com/index.php...,58237.0.html, дали е лошо за климатика вентилатора да е постоянно на LOW,VeleV.Klima ,може ли мнението ти,а и на всички останали по въпроса?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

VeleV.Klima си мени мнението непрекъснато за това кои климатици стават в зависимост от това продажбите на коя марка, която предлага върви най-много.

То не бяха с години оди във възхвала на амортизираните климатици втора употреба, после с години ги анатемосва, какви боклуци били и са и чуденка що за екземпляр трябва да си за да си купиш такъв.

То не беше колко е велика Midea-та и защита на тезата как разликата между скъпи и евтини климатици била само в това, че производителите на скъпите били алчни и надували цените продавайки уж същата стока със същото качество.

То не беше и още е хвалби за марката Gree и особено на един конвенционален модел водещ се 12-ка с компресор на 9-ка и колко много клиентите били доволни от работата им и най-вече от това колко са тихи.

Midea-та вече не струвала. Сега изглежда относително евтините орязани Fujitsu вървят и те станаха най-хубавите нищо, че зимата ползвателите ревяха как новите модели: не топлели, замръзвали, тракали, чаткали и прочие звуци в изобилие при трите марки Fujitsu.

18. Тук е от
    Jun 2007

Хайде,не се настройвайте един срещу друг,нали всеки си има мнение,аз искам мнения от широк кръг хора.Та нещо по моя въпрос?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 52 ПърваПърва ... 334142434445 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Midea MS12F-12HRN1 F6 - всичко свързано с този модел
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 16
    Последно: 10-09-14, 23:36
  2. XBMC Media Center: Настройки и всичко свързано с него
    От jabkata във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 13
    Последно: 24-05-14, 11:08
  3. Midea MSR-09HRN1 (R6) - всичко свързано с този модел.
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 02-07-12, 22:37
  4. Midea MSF-12HR - ремонт
    От helios1 във форум Климатици Midea
    Отговори: 27
    Последно: 25-04-10, 18:43
  5. Упътване за Midea STT-12HR
    От dagoburd във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 01-10-09, 19:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе