Страница 44 от 52 ПърваПърва ... 344243444546 ... ПоследноПоследно
Резултати от 646 до 660 от общо 773
Like Tree59Одобрявам

Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

krasiika, Този модел на Midea, който си поръчал е много слаба машинка и най-вероятно няма да върши работа на отопление поради маломощният компресор и малкият външен топлообменник. Вътрешният му топлообменник е малък и най-вероятно ще замръзва външното тяло, защото няма да стигне топлината да стопи първо скрежта, а после леда. 770W консумация при +7° от които при -7° ще са останали 540W умножено по COP при тази температура за този модел към 1,7 прави 920W отдавана мощност. Може и да стигне зависи от изолациите и дали в съседните помещения не работят други отоплителни уреди.

Най-елементарното след като си решил да купуваш от същата марка, защото например си доволен е да сравниш параметри на две 9-ки от тогава време оно и сегашните. По този начин нямаше да я караш само на надежди дали ще върши работа, ами щеше с голяма доза сигурност да знаеш дали тези са като онези.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2007

Мерси за отговора,на мен зора ми е предимно за охлаждане,зимата сме на парно.И след като ще ми станат в апартамента 3 климатика,мисля,че ще се справи тази 9-ка.Кухнята е с добра дограма,и е санирана,има изолация даже на тавана.Това,което ме притеснява е ,че тръбния път ще е някъде към 5 метра-няма как външното тяло да се постави по-близко.Дали тази дължина ще е проблемна за тази Мидея?

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Вален 1 освен пише общи приказки в това му се изразява знанието по климатиците друго май не знае. А кво върви при мен кво те интересува толкова? В жегите и сладолед мога да продавам като има търсене.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2001

Климатикът си върши работата, но за комфорт от работата му е трудно да се говори в сравнение с инверторни General и Daikin, които имам.
    А за икономия на ток при отопление и дума не става, та той се размразява през 90 мин за по 5-6 мин поне, без значение навън дали е -15 град или +15. Също така COP-а му е около 3.
    И аз съм доволен от него, бичи си от 2003 година насам, на отопление мърда цялата тераса, но това мисля да излекувам с едни нови стойки + тампони. Също така не вършеше никаква работа за отопление преди да му изкарам темп. датчик извън вътрешното тяло.

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Цитат Първоначално публикувано от Suren
    Климатикът си върши работата, но за комфорт от работата му е трудно да се говори в сравнение с инверторни General и Daikin, които имам.
    А за икономия на ток при отопление и дума не става, та той се размразява през 90 мин за по 5-6 мин поне, без значение навън дали е -15 град или +15. Също така COP-а му е около 3.
    И аз съм доволен от него, бичи си от 2003 година насам, на отопление мърда цялата тераса, но това мисля да излекувам с едни нови стойки + тампони. Също така не вършеше никаква работа за отопление преди да му изкарам темп. датчик извън вътрешното тяло.
    Точно това исках да кажа за да ме разберат.

7. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

допуснах грешка

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Човека пита за MSR-09HRN1 да ли ще му върши работа защото е доволен от Медеа ,а ви е му обяснявате за MSG12HR който от много години го няма.

10. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Щом е основно за охлаждане ще му върши работа.

11. Тук е от
    Feb 2007

Отговор: Re:Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Проблем с Midea MSG-12HRI (темата е за 12-HR, но не намерих каква е разликата с 12-HRI).
    Климатикът е на около 6 години и не беше работил около 1-2 години. Преди беше добре.

Сега за 2 дена работа и то при температури стигащи до мах. -5 през нощта, външното тяло се обледени много здраво.
    Вътрешна съм му задавал 21. Почна и да размразява по 4-5 мин. и то без някакъв видим ефект от размразяването, преди поне издухваше яко пара след размразяване.
    За фреон ли е или е нещо друго?

2012-12-19 14.15.53.jpg 2012-12-19 14.16.07.jpg 2012-12-19 14.29.36.jpg

12. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Отговор: Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Може и от фреона да е, но пък може просто да е замръзнала тавата. Размрази всичко и обърни внимание дали проблема започва от топлообменника или от тавата.

13. Тук е от
    Feb 2007

Принципно много лесно му се запушва отвора отдолу, но никога не се е заскрежавал така.
    Обикновено просто започва да прелива отстрани, докато не му сипя 2-3 кани топла вода.
    Отделно не знам до колко се вижда на снимките, но заскрежаването е във формата на буквата Г и все едно има някаква тръбичка при тавата и по нейното протежение се е получило заскрежаването.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2008

Здравейте, реших да пиша тук, за да не отварям нова тема. Климатика е Midea MSB 16 HR конвенционален. Не е включван от лятото, днес го загледах и установих, че на абсолютно равни интервали и постоянно мига зелена лампа OPERATION. Какво може да означава това според вас? Не е правен опит да бъде пуснат, климатика по-принцип работи без проблеми. Последно е работил август месец на охлаждане.

16. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Гаснал е тока това индикира въпреки че 16ка мидея не знаех да има.

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re: Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Не казваш дали работи. Изключи го от тока и след няколко минути го включи. Важно е наблюдението: кога, след какво действие.

18. Тук е от
    Oct 2008

Благодаря за съветите, ще пробвам с изключване от захранването.

- - - Обновено - - -

горното е етикета на вътрешното тяло на 16-ката, а ето я и въпросната лампа
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 44 от 52 ПърваПърва ... 344243444546 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Midea MS12F-12HRN1 F6 - всичко свързано с този модел
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 16
    Последно: 10-09-14, 23:36
  2. XBMC Media Center: Настройки и всичко свързано с него
    От jabkata във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 13
    Последно: 24-05-14, 11:08
  3. Midea MSR-09HRN1 (R6) - всичко свързано с този модел.
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 02-07-12, 22:37
  4. Midea MSF-12HR - ремонт
    От helios1 във форум Климатици Midea
    Отговори: 27
    Последно: 25-04-10, 18:43
  5. Упътване за Midea STT-12HR
    От dagoburd във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 01-10-09, 19:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе