Страница 19 от 52 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 773
Like Tree59Одобрявам

Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2007

Re: Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел.

Между другото,на тези по-новите модели,на които предния капак на вътрешното тяло не е решетъчен,както бе на по-старите,не е ли по-добре да се оставя леко отворен,за да дърпа и от там малко въздух.Така няма ли да му се вдигне малко повече КПД/коефициент на полезно действие/ и на топло да работи малко по-добра,макар и да се наложи да почистваме по-често филтрите си?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от bokanegra
    Между другото,на тези по-новите модели,на които предния капак на вътрешното тяло не е решетъчен,както бе на по-старите,не е ли по-добре да се оставя леко отворен,за да дърпа и от там малко въздух.Така няма ли да му се вдигне малко повече КПД/коефициент на полезно действие/ и на топло да работи малко по-добра,макар и да се наложи да почистваме по-често филтрите си?
    Просто си наблюдавай филтрите. Ако се замърсяват неравномерно има резон в мнението ти. Ако обаче се замърсяват равномерно не виждам защо да отваряш предния капак.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от bokanegra
    Ами,когато вентилатора е на мах.,няма ли по бързо да си издухва топлото,и после да спира по-често да размразява?
    не! Нямаш ли инструкции за употреба на български?

5. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от espace
    Просто си наблюдавай филтрите. Ако се замърсяват неравномерно има резон в мнението ти. Ако обаче се замърсяват равномерно не виждам защо да отваряш предния капак.
    Така е,прав си,но мисля,че би било добра препоръка за тези,които не са си оразмерили добре климатика спрямо помещението или монтажа им е от ''качествените'',без вакумиране и залепени до тавана вътрешни тела.Мисля,че би им било от помощ за постигане на по-комфортна температура в стаята,в най-студените зимни дни?

6. Тук е от
    Dec 2007

Разбрах,обаче,че вътрешния дадчик,май бил ниско долу в тялото,така че това с капака май се обясмисля?Защо обаче на някои модели датчика им е прикрепен към радиатора,а на други към пласмасата на въртешното тяло?Питата на радиатора не се ли затопля повече,и така да лъже датчика за достигната температура.Нее ли по-добре да е върху пластмасата някъде?

7. Тук е от
    Dec 2007

Може ли някой да сподели впечатления?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2007

10. Тук е от
    Sep 2008

През 2004г. си закупих MIDEA MSB-12 HR-доволен съм,но съм я ползвал главно за охлаждане. Тази година мисля да я използвам за отопление на спалня 12кв.м.-дано се справи,че стаята е северна без изолация! Въпроса ми е,не срещам "MSB" а само"MSG"-има ли някаква разлика-на външното тяло на етикета е изписано" MIDEA MSB-12 HR"?

11. Тук е от
    May 2005

Монтиран през юни 2006 год, моята MIDEA MSG-12 HR започна да се държи странно. Тоя месец е включен на отопление, зададена вътрешна температура 24 градуса, AUTO скорост на вентилатора. В неделя следобяд чух някакъв странен шум от външното тяло (бях в другата стая) - сякаш компресора искаше да излезе. Не въртеше нито вътрешния, нито външния вентилатор. На вътрешното тяло бързо мигаха едновременно (4-5 пъти в секунда) OPERATION и PRE-DEF. Тъй като никога не е ръмжал и бръмчал толкова силно опитах да го изключа от дистанционното но без ефект. Нито една от командите не даде ефект и тъй като ми се стори, че щепсела на захранващия кабел е топъл го изключих. Изчаках около минута и го включих. Пак в същия режим - отопление, 24 градуса, авто вентилатор. Вътрешния вентилатор почна да върти, но без външния, без да включва компресор. По принцип при отопление духа само когато работи компресора, а при включване вентилатора завърта и спира ако не е нужно да се затопля.
    Изчаках така около 10-15 минути, през което вътрешния вентилатор си въртеше, без да топли. След което спря, изчака малко и си тръгна в нормален режим на отопление - вътр. вентилатор, външен вентилатор, компресор. Днес сутринта обаче направи същия номер... Започна да размразява външното, последва изпъшкване в края на дефроста и вместо да си влезе както обикновено в режим отопление отново забръмча компресора без вентилатор и много по-силно от обичайния дефрост. Изчаках го повече от 10 минути и пак го изключих от контакта, тъй като дистанцията не действаше... След 30 мин по предната процедура си затопли нормално.
    Та има ли някой идея дали е сериозен проблема?

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от ARTU
    Монтиран през юни 2006 год, моята MIDEA MSG-12 HR започна да се държи странно. Тоя месец е включен на отопление, зададена вътрешна температура 24 градуса, AUTO скорост на вентилатора. В неделя следобяд чух някакъв странен шум от външното тяло (бях в другата стая) - сякаш компресора искаше да излезе. Не въртеше нито вътрешния, нито външния вентилатор. На вътрешното тяло бързо мигаха едновременно (4-5 пъти в секунда) OPERATION и PRE-DEF. Тъй като никога не е ръмжал и бръмчал толкова силно опитах да го изключа от дистанционното но без ефект. Нито една от командите не даде ефект и тъй като ми се стори, че щепсела на захранващия кабел е топъл го изключих. Изчаках около минута и го включих. Пак в същия режим - отопление, 24 градуса, авто вентилатор. Вътрешния вентилатор почна да върти, но без външния, без да включва компресор. По принцип при отопление духа само когато работи компресора, а при включване вентилатора завърта и спира ако не е нужно да се затопля.
    Изчаках така около 10-15 минути, през което вътрешния вентилатор си въртеше, без да топли. След което спря, изчака малко и си тръгна в нормален режим на отопление - вътр. вентилатор, външен вентилатор, компресор. Днес сутринта обаче направи същия номер... Започна да размразява външното, последва изпъшкване в края на дефроста и вместо да си влезе както обикновено в режим отопление отново забръмча компресора без вентилатор и много по-силно от обичайния дефрост. Изчаках го повече от 10 минути и пак го изключих от контакта, тъй като дистанцията не действаше... След 30 мин по предната процедура си затопли нормално.
    Та има ли някой идея дали е сериозен проблема?
    Потърси сервиза много прилича на блокирал компресор. Сега става интересно ако не си правил профилактика ще ти откажат гаранционен ремонт.
    Цитат Първоначално публикувано от to4nia
    През 2004г. си закупих MIDEA MSB-12 HR-доволен съм,но съм я ползвал главно за охлаждане. Тази година мисля да я използвам за отопление на спалня 12кв.м.-дано се справи,че стаята е северна без изолация! Въпроса ми е,не срещам "MSB" а само"MSG"-има ли някаква разлика-на външното тяло на етикета е изписано" MIDEA MSB-12 HR"?
    Еднакви са.

13. Тук е от
    May 2005

Правих всяка година профилактика Въпреки че последната дори не изчистиха външната перка, ама си взеха парите.
    Блокирал компресор? Ако е постоянно блокирал би следвало да не работи, а той дори в момента си върви нормално...

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Не е компресора.това е от управлението.Понякога се оправя с няколко рестарта през по-дълги периоди.

16. Тук е от
    May 2005

Цитат Първоначално публикувано от jori
    Не е компресора.това е от управлението.Понякога се оправя с няколко рестарта през по-дълги периоди.
    Благодаря! Дано да е така... По принцип винаги е включен - зимата топли, лятото охлажда, и за годината едва ли се събира повече от два месеца да не работи...

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Искам да попитам тези,които работят Мидеи нещо.Гледам по улиците едни нови външни тела с размер на дипломатическо куфарче.Те със каква мощност са/по-скоро за каква ги дават?/

18. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Мигането на OPERATION и PRE-DEF показва претоварване по ток на компресора така почва да мига след 4 опита за стартиране на компресора.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 52 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Midea MS12F-12HRN1 F6 - всичко свързано с този модел
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 16
    Последно: 10-09-14, 23:36
  2. XBMC Media Center: Настройки и всичко свързано с него
    От jabkata във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 13
    Последно: 24-05-14, 11:08
  3. Midea MSR-09HRN1 (R6) - всичко свързано с този модел.
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 02-07-12, 22:37
  4. Midea MSF-12HR - ремонт
    От helios1 във форум Климатици Midea
    Отговори: 27
    Последно: 25-04-10, 18:43
  5. Упътване за Midea STT-12HR
    От dagoburd във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 01-10-09, 19:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе