На edi1 машината, преди монтажа....Първоначално публикувано от edi1
Дано снимката не се появи някъде из сайтовете на някоя фирма....
На edi1 машината, преди монтажа....Първоначално публикувано от edi1
Дано снимката не се появи някъде из сайтовете на някоя фирма....
И да се появи, здраве да е, поне хората да видят добър климатизатор как изглежда.. Още двама/доколкото знам/ колеги от форума имат същата машина, и те са страшно доволни от нея, никакви проблеми нямат.
Аз също поставих на родителите ми от тази серия - 2 броя.
Уточнения :
Очаквана отоплителна мощност на машината- между 1 и 2 kw. Стая 40 кубика, Варна. Така че номинал 3.5 е достатъчен. Новите Фуджитсута най вероятно отначало ще са по-скъпи, и засега отпадат. Собственика и купувача на климатика ще съм аз, а ползвателя друг. Неща, които ме интересуват- Ако може да дам по-малка сума при покупката ; Машината да работи.
Неща, които не ме интересуват- Сметката за ток ; Комфорт.
При тези условия, мятай се на най-евтината конвенцонална "12-ка" или някой по евтин инвертор. Щом на сърце са ти новите модели на мидея, защо се колебаеш!?Първоначално публикувано от IVO-1977
Странно решение... сметката за ток не те интересува, важното е да дадеш сега малко пари
Като се има предвид, че няма да го плаща той тока, защо да го интересува...Предполагам помещението ще се дава под наем...И затова е такава ситуацията.
защо изобщо пита да взима една 12 мидея на "примоция" за 499лв. и тва е...........Първоначално публикувано от Aleksandars
p.s само после да не уреве форум-а че били "боклуци" за тия пари толкоз
Явно не ме разбрахте. Ако ставаше въпрос за 500 лв. изобщо нямаше да се замислям. Все пак не искам да съм собственик на голямо 'дърво'(малко може). Може някой ден и аз да го ползвам. Избирам конкректно между 12HRFN1 и 09LD. Пак въпроса- Разумно ли е да скатая някой лев, като взема Мидейката. Или има риск после да орева форума, че не работи добре.
Щом има вероятност след време ти да ползваш машинката заложи на Фуджика (доста по-мощен е от Мидейката), така бих постъпил азПървоначално публикувано от IVO-1977
Любопитен съм да чуя и мнението на г-н Велев, както и на други, които са запознати с работата на 12HRFN1.
Няма да пиша постоянно, виж в историята има писано по въпроса.
Като гледам данните на 9 и 12 HRFN1- еднакво тегло 11/41 кг. ;1 db разлика в шума, и малко в дебита въздух. Най- голяма разлика открих в диаметъра на дебелата тръба- 10/13 мм. Мислех да вземам 12-ка, но май ще взема 9-ка. Дават я за 16 м2, и при мен за 40 м3 би трябвало да стигне. Интересувам се обаче, от любопитство, има ли вентилация quiet, и друго- като изключи компресора на каква скорост върти турбината.
Като гледам каталога, май няма, дават 27дб, ама на автоматична турбина сигурно слиза и по-надолу.
тези " чуда" на техниката 9 и 12 HRFN1, новите инвертори ли са или конвенционалки. И кой би направил 41кг. външно тяло, знаейки какви икономчии са
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1304098075[/time]_________________________________________________
Не ми отговаряйте , вече ГУГЪЛОВ ми отговори, тия са "ония " СУПЕР DC инвертори с КОП над 4, само дето няма данни какъв е при -5, и -10 градуса. Че то с тоя СОР ще утрепят всички други.