Ползвателя на климатика искал да има quiet режим, тъй като в стаята и ще се спи. Питах за Мидеята дали има, но гледам че няма положителен отговор. Най вероятно няма. Накрая ще взема да му хакна едно 09LGC.....
Ползвателя на климатика искал да има quiet режим, тъй като в стаята и ще се спи. Питах за Мидеята дали има, но гледам че няма положителен отговор. Най вероятно няма. Накрая ще взема да му хакна едно 09LGC.....
Няма режим Quiet но на LOW е 27db по тих от LGC поставен на LOW-32db
Мерси. А да знаеш при достигане на зададена темп. и изкл. на компресора, когато е на auto вентилация, с каква скорост продължава да върти турбината. Продължава на low, или сваля по-надолу.
Не знам само това единственото което знам е че клиента по го харесва от 12LGC което е в хола. Мога да ти дам тел и го питай него за подробности.
В няколкото магазина които посетих, една и съща работа. Все плюят Мидеите и ме засилват към Мицу GC25, Дайкин FTX25, 09LGC. Печалбата ли им е по-малка от Мидея, не знам. Ама като чета в темите и за горните модели- бая оплаквания. Тя всъщност работата е ясна, вадиш 2 бона и взимаш хубав климатик. За хилядарка няма как да е без забележки. Въпреки недолюбването на марката, реших вече- ще бъде 09HRFN1. Пък каквото сабя покаже.
Ами не само това ами и слушам че недоволстват заради петте години търговска гаранция.
Ми недоволстват я.... с 4бр. профилактики, че то ако климатика е работил както трябва след 4бр. гледане, чистене, мерене, бъзикане -определено вече ще е за ремонт. Пък и ако даже всички да са направени, попълнени, изпратени, какво ли се случва ако на 59-ят месец компресора каже "Бум".
И да се случи не е проблем, Магнум винаги са били точни с частите.
Здравейте ,бихте ли ми помогнали с избора на модел на Мидеа? Помещението е около 50 м3 с алуминиева дограма и топлоизолация .Досега се ползваше Панасоник CS-E9CKP ,но благодарение на EVN изгоря платка на външно тяло и ремонта за момента е неизгоден икономически /600-650лв за платката /.Може би по-голямо натоварване има през лятото ,защото в помещението има 5 компютъра /офис/ и понякога доста хора вътре -Панасоника се справяше доста добре /зимата без проблем ,лятото -с малко зор понякога/.Тъй като в момента не мога да си позволя повече от 800-850лв /и то на лизинг / ми препоръчаха модели на Мидеа , но не знам кой е най-добър и стабилен като работа. Има ли някаква съществена разлика между различните модели MSG ,MSV1 ,MSY ,MS9V 12HDRN1 ?Като гледам само вътрешните тела са различни и MSY е с най-голямо и най-много "екстри" .Така че -търси се най-добрия.
http://www.cameo.bg/midea?start=6
MSG-12HRDN1 Glory Plus - Това ще ти свърши работа.
Неинверторен MSV1- 09HRN1, с голям и двоен външен топлообменник е, като на 12-ката
Забрави за Мидеа , по добре си вземи климатик GWH GREE 12 KF. DAIKIN и SANYO почнаха да се произвеждат в фабриката на GREE пък и цената е по добра .
То по-тая логика и Тошиба има участие в Мидеа ,а цените са почти еднакви .Ще помоля VeleV.Klima или някой от съфорумците с опит в монтажа на въпросните модели да сподели мнение за най-добрия вариант -спрял съм се на MSY 12HRDN1 ,а има и някои добри мнения за MSG 12HRDN1 .
MSY-12HRDN1 това е климатика, разгръща невероятните 4,2 кW на отопление при номинал 3,8 кW е нема такава машина ! А това че нашите търговци са написали че прави 4.7 кW е сигурно от срам
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1304438214[/time]_________________________________________________
за сведение на невярващите http://www.mobiteh.net/index.php?productID=6959, и една чехска марка която се произвежда в Мидеа http://www.elektronakup.cz/zbozi/kli...eta-2577-90000
Да определено е хубав този модел само дето филтрите се свалят по трудно за почистване. Ама този модел ще ти стъпи повече от предвидения ти лимит все пак и за монтаж ще ти вземат пари.Ако става на въпрос за в Плевен мога да го предложа в този ценови диапазон заради безплатния монтаж. Същия модел като дизайн го има и конвенционален и е със 150лв по малко.Първоначално публикувано от svetlio1