От една година имам MSY и съм повече от доволен. Живеем в гарсониера 40 квадрата и с 12-ка отоплявам и охлаждам стая и коридор! Относно големината на външното и вътрешното тяло - външно - 35 кг., вътрешно - 9 кг.![]()
От една година имам MSY и съм повече от доволен. Живеем в гарсониера 40 квадрата и с 12-ка отоплявам и охлаждам стая и коридор! Относно големината на външното и вътрешното тяло - външно - 35 кг., вътрешно - 9 кг.![]()
Преди една година външното тяло може и да е тежало толкова, но сегашните са леко олекнали на 29 kg.
Има много модификации на всеки един модел. Цифрите се променят непрекъснато: мощността на компресорите и моторите спада, а килограмите се топят.
Ако изолираш става!При една външна стена и си уплътнете дограмата- с компромис за големите студове.Все пак ти ще живееш там.Ако искаш си слагай 7-ца.Първоначално публикувано от pulsedriverbg
Да това точно така защото и аз имам клиенти със първия модел на MSY и са много доволни но колега ми се оплака че следващите серии са слаби. Зимата лично тествах в офиса една мидея 12ка инверторна в студовете и мога да кажа че дори и да я държиш на 30градуса не можеше да се напъне и да даде топлина дори вентилацията не тръгваха степените. Сякаш софтоерно са я ограничили.Първоначално публикувано от valen1
Гледах модел RSG-12LKC това ли е?Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Да това е модела за който ти казва колегата и аз потвърждавам че е по-добрият избор:
http://www.klimatici-pleven.com/ASHA12LKC.html
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Ето такива съвети търсех! Благодаря, ще пробвам с RSG-12LKC и ще пиша как се справя с охлаждането за сега.Първоначално публикувано от bobovo
Здравейте, преди няколко дни ми монтираха този климатик : MSR-09HRDN1 (R17).
Имам един въпрос свързан с функцията авто. Инструкцията на български е доста бедна и на места има пропуски и грешки в сравнение с английската. Не че не се справям и с английския, но там не пише нищо по въпроса.
Значи пускам климатика на охлаждане на 27 градуса - след около час и половина два решавам да тествам фукцията авто и директно я включвам. Но климатика спря да работи - отвори се докрай, индикатора за авто светна, но също така светна и индикатора за размразяване. Не го чаках да тръгне сам, а намалих температурата на 25 - 26 градуса и дефроста угасна и си тръгна. Та въпроса ми е някой знае ли защо се получи така? И може ли да светне дефроста при друг случай освен размразяване?
Друго, което искам да питам е има ли някакъв индикатор като съм включил функцията sleep, защото нито по вътрешното тяло, нито по дистанционното мога да разбера, че е включена тази функция? И още един въпрос - този тип климатици изключват ли се изобщо, защото поработи доста часова, но все си духа?
Нали е инвертор, не изключва, а намалява мощността.
Да знам, но все пак ако температурата падне под тази, която е зададена за охлаждане примерно би трябвало да изключи според мен.
А нещо по другите въпроси. И изобщо някой с такъв климатик има ли впечатления как се държи при отопление?
На отопление като знам 12ката не ми се мисли как ще е 9ката.
Стаята е малка - 9 квадрата. Няма да се гонят температури над 20 градуса. Ще се поддържа 17 - 19 градуса. Няма ли да свърши работа?
MSR-09HRDN1 (R17) - Леко вътрешно тяло 7 kg., малко количество фреон 640 gr. говорещо за малък вътрешен обем и малка циркулация, леко външно тяло 26,5 kg.
Плюсът от гледна точка на отоплението е, че изглежда R17 има реотан във вътрешното тяло 660 W и може би благодарение на него ще върши работа за това помещение.
Значи май се прецаках с тази Мидея, така ли. Иначе си бях харесал и Electrolux на същата цена. Външното му тяло е почти 40 кила![]()