Късно си решил а питаш.
750 лева за инвертор са малко пари за нещо качествено, на която и да е марка.
750 струва новия инвертор на ГРЕЕ с компресора и електрониката на Дайкин. И който всички тук хвалим уж...
Айде и тук почнахте....малко били. Това е много относително - за някой са малко за друг са много. За мен и тези пари са много ама....
Уж ги хвалите мидеите като много добри за парите си - сега пък не ставали. Имам познати и приятели със скъпи климатици от по 1500-2000 лв и не са доволни как отопляват, но те гонят по-високи температури и отопляват по-големи помещения. То да имах тея пари и аз щях да взема скъп, но няма.
Той пита преди да купи, но беше в друг форум. Проблема при такива като него е, че е без значение какво му се препоръчва, накрая купуват това което са си наумили.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Точно това му бях посочил, но... Дано Мидеата успее да го стопли.Първоначално публикувано от stelaartoa
Напротив, там преди да взема бях посочил на какво съм се спрял, но нямаше коментари по модела. Бях забравил за този форум, а трябваше да питам тук.
Както и да е, на зима ще пиша пак как е положението.
В българския сайт на Мидеа пише, че компресора на моя модел MSR-09HRDN1 (R17) е марка Toshiba. Това вярно ли е?
Компресора не прави климатика. То и сангйонг уж са с двигател мерцедес ама не са мерцедес. Аз се чудя как има хора да си купят мидея като със още 80-90лв и си купуваш хитачи или фуджицу.
Велев, аз зададох конкретен въпрос. Така или иначе не ме интересуват вече другите марки. Поста ти е напълно безмислен - ако знеш дали са с Toshiba компресори - не можеш ли просто да отговориш щом си правиш труда да пишеш.
А тези марки с такива характеристики като на Мидеята на малко по - висока цена не виждам.
Да с компресор тошиба са made in prc. И не ми се 'дърпай' не съм ти крив за лошия ти избор.
И как пък реши, че ми е лош избора, аз смятам че си е много добър даже. Вече 10 дни бачка и съм много доволен - много тих. И вътрешното и външното тяло. Изстудява за няма и 5 мин като поддържа много точно зададените градуси. Изчетох почти всичко в този форум за Мидея. В 80 % грубо хората са доволни от това което получават за парите си. За съжаление или най - вероятно за добро почти няма инфо за този модел. Или не се продава често или работи много безпроблемно, може и защото е нов.
А конкретно за моя модел имаше само 2-3 теми и там никой не се е оплакал, че не е доволен.
Погледнах и темите със "марковите" климатици - там проблемите са същите като с мидеите, с тази разлика, че човека е дал два три пъти повече пари.
А и Тошибите по 900 лв къде мислиш, че са правени - КИТАЙ, и нищо чудно в заводите на Мидеа.
От многобрайните ти постове, останах с впечатлението, че си голям фен на марката - сега какво е станало? Печалбата ли е по малка от мидеите, гаранцията ли им стана много голяма, не се чупят и нямате работа ли? Нещо не ми се връзва....
Ха ха фен на марка не съм, мидея станаха това което и всички други ширпотреби слаби ама и скъпи. Аз лично имам мидеи но моите модели не са това което сега се продава. Макар че може и с тях да се разделя скоро заради високата им консумация.
Така е, но за съжаление ние потребителите купуваме това, което се предлага според възможностите.
И аз съм потребител на други стоки и услуги. А вече има кредтини планове и може да си вземе човек каквото желае с незначителни оскъпявания.
Мидея заляза в историята е купуват я хора които ваобще не разбират от клими И мъчат да я докарат с 5 годишна гаранция поредната шмента за клиента
Стига сте писали глупости!Имаме доста наслагани бройки от MSR 12 ARDN1 през миналата година и само едно оплакване за шумно външно тяло при -20 градуса.Сега слагаме доста от новия MSR 09-24 HRDN1 и първите ми впечатления са добри.За конвенционалните мога да твърдя че НЕ стават за отопление.