... Явно човека е богат (на фреон) викни го още 3-4 пъти да го напълни. Може пък да му светне, че има проблем. Колко време след като си тръгна климатика спря да духа топло?
... Явно човека е богат (на фреон) викни го още 3-4 пъти да го напълни. Може пък да му светне, че има проблем. Колко време след като си тръгна климатика спря да духа топло?
Наистина не знам какво да правя. Цялото външно тяло е с 2 пръста лед ( в буквалния смисъл на думата) и се чудя ..Защо? Техника ми обясни , че е от водата , която изтича от дупката , понеже била замръзнала и водата нямало от къде да изтича. Възможно ли е?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321986903[/time]_________________________________________________
Климатика спря да духа още на 1 вия час.
Къде живееш? В кой град? Та то още не е станало студено. Проблема не е в това. Няма си фреон.
През този час климатика на МАХ ли работеше?Да не бъркаш заскрежаване с заледяване,ако е бачкал на МАХ е нормално да се заскрежи?Значи можел да духа топло.И как точно спря,някакви лампи мигат ли,да не е спрял за размразяване ати да мислиш,че е умрял?
Нарочно закупих и нов стаен термометър. Който и в момента показва 15градуса в стаята. Слагах го и възможно най близо срещу климатика , точно срещу въздушната струя. При 30 градуса макс , термометъра показа 35 градуса топла струя излизаща от климатика. а техника ме убеждаваше , че ще е повече от 40градуса.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321987232[/time]_________________________________________________
Когато се размразява сам си свети червена индикаторна лампичка . Има "defrost" система .
Сега си спомянм за няколко случая при които едни зареждаха един климатик няколко пъти докато ме извикаха и се оказа че го бяха претъпкали с 2кг фреон а компресора не дигаше налягане вече.
В кой град е този климатик?
От Лом съм . Сутрешните температури варират между -5 и - 8 , но тази сутрин беше по меко. А дневните надвишават нулата.Първоначално публикувано от Mega
Не е близо ама явно няма свестен техник там.
... Колегата Велев е на "ти" с мидеите, но на мен ми намирисва тая работа и то много. Не може да отиваш на рекламация, някак си да си разбрал, че няма фреон или е малко. Да си сложил нов, някак си, но да не си проверил дали има теч все пак? Колко време работи климатика, след като си тръгна техника?
Ако се обадя в самата фирма по поддръжката , би следвало да ми изпратят друг техник. Но вече тогава не съм сигурна дали няма да се заядат с мен .
То явно сега има фреон но май пък е в повече щом е заледил целия. Ама така без замервания само гадаем.
MIRA_ я вземи отговори на "онези въпроси", че да не се окаже, че всички залудо се пънат...
Само да ти кажа ,че днес след профилактика на една Midea MSV1-12HRDN1 при външна темп 6гр. и вътрешна 16 гр. след пускането и настройване на 30 гр. вентилатора на high сложих термометъра и измерих 52 градуса 10-15 мин. след като го пуснах.
Ето го и героят
Тя тази мидея външното е същото като и нейния модел.
... До колкото разбрах, машината е работила, докато техника е бил там и малко след това? После пак е спряла да духа топло. Или греша? Макар, че ако външното е буца лед не знам как ще духа топло. Мира сега външното тяло в лед ли е?