Колко минути е работил този климатик? Други уреди имате ли, или не обитавате жилището?Първоначално публикувано от oska
Колко минути е работил този климатик? Други уреди имате ли, или не обитавате жилището?Първоначално публикувано от oska
Леле то излезна хипер икономична. Ние в сезона без климатици пролет есен имаме по 70лв без клими. Предния месец със три климатика платихме 160лв сега след тия студове ще видим защото на два от климатиците имаше по 55лв на другия MSV1-12HRN1 имах най малко 38лв.
Безмислено е да се пишат общите сметки за ток. След това да се коментира кой, колко бойлери и перални има. Ако искате да се относително точни слагайте си уред само на климатика. Другото е вятър работа.
Аз мога да кажа че предишното ми плащане за периода от 15.11.2011 до 16.01.12 имах на два от климатиците MSF6-12AR по 28 -32лв на MSV1-12HRN1 18лв. за следващия период със тия студове се увеличи консумацията почти двойно.
еми знаех си че без такива отговори няма да станеПървоначално публикувано от deian
ммм...в апартамента нито живеем двама с жена ми,нито ползваме 2 проточни бойлера нито пералня си имаме,а също така и хладилник нямаме,за кабелната също не ползваме телевизора,а за форума влизам ипиша само от домашния телефон(не ползваме компютъра),ааа да и фурната забравих само на свещ готвим
Все от време на време ще изскочи някоя нинджа с убийствено ниска сметка на ток и пълна гама уреди. Това не е реално. Съжалявам, не ви обвинявам, че лъжете, но нещо не е наред. Не може болшинството от останалите хора да имат по-големи сметки. Аз не се отоплявам на ток, а на газ и топлата вода е на газ, за варене използвам газов котлон (само фурна на ток) и пак имам по 40-50лв. ток. Нещо електромера ви не е наред или някаква друга грешка има. Може и да не са ви отчели реално и да си ви сложили фиктивна консумация. Е, за вас няма лошо от такива сметки и ви пожелавам и за в бъдеще да са такива.
Или се краде се ток , или има некоректно отчитащи и манипулирани електромери, но и различните апартаменти се отличават чисто топлотехнически понякога над два пъти. Иначе нормален разход на едно 3-4 членно семейство с нормални бойлер, пералня, готвене, осветление, телевизори,компютри е в порядъка 50-60-70лв. без отоплението.
aaa верно,забравил съм за пералнята и микровълновата,ама тях без това ръчно ги въртя и от силното въртене съ вършат работата
Добре де, разбрахме, че крадеш ток. Едно време и аз имах такива сметки.
П.П. Сега за да имам сметка дори от 50 лв., и то лятото, означава да тъна в мизерия. Мерси.
Абе аз миналата зима имах сметки по 1-2 лева на месец, ама електромера беше забравил да върти и докато се сетят да го сменят стана май месец, та изкарах една зима без пари.Ама сега с новия не е така.
изобщо не съм барал електромера,ако предния собственик е направил нещо не знам.а и в мизерия не тъна,под 23 през деня не пада.е верно през ноща изключвам,но явно отдолу се топли(и отстрани може би)
Пичове, няма шега......... аз съм с инвертор мидейка MSY 12-ка и сметката за тока само на климата при неспирана работа е към 45 лв. Да ви кажа, ако продължи да работи така ще го обявя за сериозен конкурент на скъпите японски клими........ При -24 градуса външна темп. това чудо не се предава, а напротив..... повишава оборотите и при зададени 24 в стаята си е към 25-26 градуса... Ако някой иска да се топли на тънки цени - това е моделът ...
Това мога да го потвърдя защото имам клиент с който си комуникираме по скаипа а и в студвете ходих до тях за да смажа втулката на друг негов климатик и беше доста топло у тях,Първоначално публикувано от Ivan981
За съжаление това което ми каза колега че взима сега от този модел и бил с малкото външно тяло и не знам дали е така защото не съм го поръчвал този модел.
Кога, къде и при какви условия? Благодаря предварително!Първоначално публикувано от Ivan981
Кое би потвърдил?Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Само проточните бойлери са поне по 4-5квт. Електромера от новите електронни ли е или от старите. Всъщност, радвай се и няма какво да го споделяш наляво-надясно. Да не чуе белята (ЧЕЗ, ЕОН и т.н.) и да ти оправи сметката.Първоначално публикувано от oska