Страница 44 от 81 ПърваПърва ... 34424344454654 ... ПоследноПоследно
Резултати от 646 до 660 от общо 1207
Like Tree285Одобрявам

Новите инверторни модели на Midea

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Sep 2013

Отговор: Новите инверторни модели на Midea

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    С тия шишета и тапи, темата тръгна в една друга (по-правилна) посока. Виж, комшията Богданов се похвали че има хубаво вино.
    и ракия!

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Sep 2013

отново сме с МИДЕА!
    Вчера я оправих, в смисъл смених вътрешна платка и трафче-то и всичко е ОК. Много добри впечатления от сервиза на МАГНУМ Д, обадих се, взех я, коментирахме я с техника кое какво е и си я сложих, всичко за 1 час! Ония некадърници, дето го разглобиха не ща да ги видя и чуя! Цял месец се мотаят и още на са готови.
    Сметката е: Платка 90 лв, траф 15 лв. Оказа се , че си има варистор за защита от пренапрежение, та спестих от стабилизатор. има и елемент, предпазващ външната платка. Тук е мястото да кажа, че вероятно съм способствал за случката, бях свързал телата с три жилен кабел първия път, без заземяване, е сега го смених с 4 жилен.

Ето и разхода за 14 часа, външна 11-12 гр, настроена вътрешна 20, поддържа 22- 3.7 кВт-около 0.27 кВт/ч.(работи on/off, непрекъснат вентилатор вътрешен 30 Вт) за две помещения с обща кубатура 110 куб.м (45 кв.м). Каквато и марка климатик да сложа с КОП 3,6 този ще е разхода, потребността на помещението от енергия( загубите) при тези условия ги смятам 8,84 В/куб. м.
    Ако топлеше само помещение според предписанията на производителя, 23 кв.м, 60 куб м, трябва да му стигнат 0.148кВт/ч. (2 кВт за 14 часа).

о
    т нощес, същото помещение 13 гр външна, 19 гр настроена вътрешна 2.4 кВт за 12 ч 50 мин=0.19 кВт/ч. около 30 % надолу
    пак данни 13 гр външна, лека мъгла, 19 вътрешна, висок вентилатор 1.5 кВт за 8ч 50 мин=0.17 кВт/ч. Работи on/off като конвенционален, къде ли е обещаваната полза от инвертора?
    Този пост е редактиран от Teodor Bogdanow; 14-10-13 в 07:47.

4. Тук е от
    Jun 2014
    Живее в
    София

Здравейте. Нов съм във форума. От известно време чета усилено всичко свързано с климатиците, тъй като май ми предстои покупка на такъв. До сега прерових тонове литература и горе-долу вече имам някакъв ориентир. Но днес случайно ми попадна това нещо- Midea MS11MU-12HRFN1 11M1 и се впечатлих. Ще помоля обаче по-знаещите и можещите да си кажат мнението

5. Member
    Тук е от
    May 2012

Цитат Първоначално публикувано от upili Виж публикацията
    Но днес случайно ми попадна това нещо- Midea MS11MU-12HRFN1 11M1 и се впечатлих.
    Добре дошъл!

Цъкнах едно гогле и освен 5 годишната гаранция, друго не видях впечатляващо. Впрочем, на сайта който отворих климатика го дават, че е предназначен основно за охлаждане..... Ако за това ви е нужен с тази 5 годишна гаранция става, но само толкова.....

6. Тук е от
    Jun 2014
    Живее в
    София

Ми впечатли ме с това, че е с доста голямо вътрешно и външно тяло, висок SCOP и ниска цена при добра гаранция. Предполагам, че с тези тела няма да е проблем да се ползва и за отопление. Все пак инвертор със SCOP 4.10, вътрешно тяло 13 кг и външно тяло 39 кг не би трябвало да е зле и при отопление

7. Member
    Тук е от
    May 2012

Трябва да се види в реални услови как ще се справя в суровата зима, защото не е само до теглото на телата. Другите работи също трябва да са на ниво - изработка, материали, електроника, компресор, софт....

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

АКО ТВА НЕЩО,стопли в ЗИМА 23 кв.м.,аз ще си изхвърля ЯПОНЦИТЕ и минавам на мидея- справка
    Midea : Midea MS11MU-12HRFN1 11M1 /MS11MU-12HRFN1 Oasis A+
    bobovo и tony34al харесват това.

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

С 39 кила външно тяло ще топли, та и пушек ще вдига!

11. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

В един сайт пишеше, че е 9кг./30кг. за вътрешно/външно тяло. Май трябва да се погледне в Сервизното ръководство ако има такова де.

12. Тук е от
    Jun 2014
    Живее в
    София

Явно има различни модификаций. И аз намерих с 9/30, но на 2-3 места намерих и 13/39. Май модификациите с + накрая са с големите тела

13. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    С 39 кила външно тяло ще топли, та и пушек ще вдига!
    додо,от тез близо 5 киловата на макс,колко ли ще останат при минусови температури.................

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Тази мидея я дават при 4.8 кв мощност да "лапа" по 1.77кв на час

Моите фуджицу за същата мощност "лапат" 1.22кв, с 550 вата на час по-малко...

16. Тук е от
    Jun 2014
    Живее в
    София

Май трябва да се погледне в Сервизното ръководство, ако някой успее да изнамери за този модел. Лошото е, че е нов и няма мнения. Иначе бих се рискувал с него ако се стигне до покупка на климатик

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от upili Виж публикацията
    Май трябва да се погледне в Сервизното ръководство, ако някой успее да изнамери за този модел. Лошото е, че е нов и няма мнения. Иначе бих се рискувал с него ако се стигне до покупка на климатик
    По добре е да не рискуваш. Работил съм с Мидея и не случайно прекратих просто след като преминаха на R410 спряха да топлят като старите модели.

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    додо,от тез близо 5 киловата на макс,колко ли ще останат при минусови температури.................
    Ще зависи най-вече от обема на външния и донякъде на вътрешния топлообменник. Това си е физика. При високи обороти на различните компресори, разликата в ефективността им е минимална. R410 прави проблеми при работата компресорите на ниски обороти. Така че доста "киловати" би следвало да останат на теория при минусови температури, стига дефростите да се управляват достатъчно интелигентно, което при Мидея не се случва, поради липса на сензори по външните тела.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 44 от 81 ПърваПърва ... 34424344454654 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Какво се случва с СОР при новите модели на Панасоник?
    От nako-bako във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 54
    Последно: 03-02-14, 17:50
  2. Новите модели на мидея!
    От TIMBERLAKE във форум Климатици Midea
    Отговори: 7
    Последно: 25-04-12, 17:26
  3. Новите конвенционални модели на МЕ
    От edi1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 16-01-11, 20:58
  4. Нови по-евтини инверторни модели на Sharp
    От bigmouth във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 19
    Последно: 03-06-10, 19:45
  5. С какви матрици са новите модели
    От sbalbb във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 11-06-09, 13:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе