отново сме с МИДЕА!
Вчера я оправих, в смисъл смених вътрешна платка и трафче-то и всичко е ОК. Много добри впечатления от сервиза на МАГНУМ Д, обадих се, взех я, коментирахме я с техника кое какво е и си я сложих, всичко за 1 час! Ония некадърници, дето го разглобиха не ща да ги видя и чуя! Цял месец се мотаят и още на са готови.
Сметката е: Платка 90 лв, траф 15 лв. Оказа се , че си има варистор за защита от пренапрежение, та спестих от стабилизатор. има и елемент, предпазващ външната платка. Тук е мястото да кажа, че вероятно съм способствал за случката, бях свързал телата с три жилен кабел първия път, без заземяване, е сега го смених с 4 жилен.
Ето и разхода за 14 часа, външна 11-12 гр, настроена вътрешна 20, поддържа 22- 3.7 кВт-около 0.27 кВт/ч.(работи on/off, непрекъснат вентилатор вътрешен 30 Вт) за две помещения с обща кубатура 110 куб.м (45 кв.м). Каквато и марка климатик да сложа с КОП 3,6 този ще е разхода, потребността на помещението от енергия( загубите) при тези условия ги смятам 8,84 В/куб. м.
Ако топлеше само помещение според предписанията на производителя, 23 кв.м, 60 куб м, трябва да му стигнат 0.148кВт/ч. (2 кВт за 14 часа).
от нощес, същото помещение 13 гр външна, 19 гр настроена вътрешна 2.4 кВт за 12 ч 50 мин=0.19 кВт/ч. около 30 % надолу
пак данни 13 гр външна, лека мъгла, 19 вътрешна, висок вентилатор 1.5 кВт за 8ч 50 мин=0.17 кВт/ч. Работи on/off като конвенционален, къде ли е обещаваната полза от инвертора?
Този пост е редактиран от Teodor Bogdanow; 14-10-13 в 07:47.
Здравейте. Нов съм във форума. От известно време чета усилено всичко свързано с климатиците, тъй като май ми предстои покупка на такъв. До сега прерових тонове литература и горе-долу вече имам някакъв ориентир. Но днес случайно ми попадна това нещо- Midea MS11MU-12HRFN1 11M1 и се впечатлих. Ще помоля обаче по-знаещите и можещите да си кажат мнението
Ми впечатли ме с това, че е с доста голямо вътрешно и външно тяло, висок SCOP и ниска цена при добра гаранция. Предполагам, че с тези тела няма да е проблем да се ползва и за отопление. Все пак инвертор със SCOP 4.10, вътрешно тяло 13 кг и външно тяло 39 кг не би трябвало да е зле и при отопление
Трябва да се види в реални услови как ще се справя в суровата зима, защото не е само до теглото на телата. Другите работи също трябва да са на ниво - изработка, материали, електроника, компресор, софт....
АКО ТВА НЕЩО,стопли в ЗИМА 23 кв.м.,аз ще си изхвърля ЯПОНЦИТЕ и минавам на мидея- справка
Midea : Midea MS11MU-12HRFN1 11M1 /MS11MU-12HRFN1 Oasis A+
С 39 кила външно тяло ще топли, та и пушек ще вдига!
В един сайт пишеше, че е 9кг./30кг. за вътрешно/външно тяло. Май трябва да се погледне в Сервизното ръководство ако има такова де.
Явно има различни модификаций. И аз намерих с 9/30, но на 2-3 места намерих и 13/39. Май модификациите с + накрая са с големите тела
Тази мидея я дават при 4.8 кв мощност да "лапа" по 1.77кв на час
Моите фуджицу за същата мощност "лапат" 1.22кв, с 550 вата на час по-малко...
Май трябва да се погледне в Сервизното ръководство, ако някой успее да изнамери за този модел. Лошото е, че е нов и няма мнения. Иначе бих се рискувал с него ако се стигне до покупка на климатик
Ще зависи най-вече от обема на външния и донякъде на вътрешния топлообменник. Това си е физика. При високи обороти на различните компресори, разликата в ефективността им е минимална. R410 прави проблеми при работата компресорите на ниски обороти. Така че доста "киловати" би следвало да останат на теория при минусови температури, стига дефростите да се управляват достатъчно интелигентно, което при Мидея не се случва, поради липса на сензори по външните тела.