Ми ще спре, какво да прави - да топли помещение, което е затоплено над заданието ли? Съвсем естествено поведение!
Ми ще спре, какво да прави - да топли помещение, което е затоплено над заданието ли? Съвсем естествено поведение!
Ето малко МИДЕЯ за северните страни - http://www.midea-nordic.com/wp-conte...012v27_ENG.pdf . Компресорите са двойноротационни на ТОШИБА.модела е DA.....S1C....... честота 12-120 херца.Доста са мощни, най-малкия е 840 вата, най големия от серията е 1995 вата - 美芝变频压缩机价格_美芝变频压缩机厂家-空调制冷大市场 .
Този пост е редактиран от edi1; 30-10-12 в 15:40.
Много добри ,но няма да ги видим в Бг,
А когато вътрешното тяло само циркулира въздуха(режим топло),компресора трябва ли да работи или какво изобщо става вънка?
Ами нищо не прави почива си докато темп.в стаята падне и датчика не даде команда за тръгване на компресора /външното тяло/.
Едно бързо питане за най вероятно проблем с климатик Midea-MSR-12HRDN1 ?Климатика се включва и работи нормално ,но след по продължителна работа /нормална/ спира да се подчинява на дистанционното управление!Неможе да му се увеличи спиида на обдухване както и градусите не се включва турбо режима,чак след изключване и включване отново на климатика от дистанционното /май само това работи/ му се възтановява цялостното управление!Моля за съвет!Мога ли аз да направя нещо или да се обаждам на сервиза?
Трябва точно да локализираш проблема къде е, дали в дистанционното или във вътрешното тяло. Като стане пак така извади батерийте изчакай малко, пак ги сложи и пробвай.
По скоро е нещо във блока за управление /както и да се нарича/ защото командите от дистанционното се отразяват на дисплея на вътрешното тяло/сменя градусите на дисплея/ но не ги изпълнява като команди!Иначе вътршното тяло издава характерното "БИИИБ" при смяна на командата от дистанционното!Когато сменям градусите те си мигат няколко секунди и спират да мигат както трябва да е на дисплея на вътрешното тяло!Прави ми впечатление че когато го изключа и след половин час го включа на същите градуси ,вутрешното тяло си отваря жалузите и му светва функцията за размразяване и седи така и не се включва и външното тяло!След като му увелича градусите външното тяло започва да работи и функцията размразяване угасва!След това му намалявам градусите на колкото искам и климатика започва да работи нормално!След 2 часа/примерно решавам да увелича скороста на обдухване и нестава!Иначе климатика работи нормално но това ме дразни!И не най накрая да кажа че не индикира грешки на дисплея!
Този пост е редактиран от herkules; 05-12-12 в 12:41.
Според мен, не си запознат с работата на инвертора.
Дигни му вентилатора, ама дигни и градусите със 3 примерно, да видиш дали няма да тръгне вентилатора ама изчакай 5 минути поне.
Вентилатора при отопление не следва веднага твоите команди, а първо се съобразява с температурата на топлообменника и ако е достатъчно висока чак тогава включва по-силен вентилатор.
Ако зададеш някакъв среден вентилатор - разрешаваш му да работи на минимален или на среден (следейки температурата той решава на кой вентилатор да работи).
Ако зададеш някакъв максимален вентилатор - разрешаваш му да работи на който си иска (следейки температурата той решава на кой вентилатор да работи).
Ако зададеш минималния възможен вентилатор - разрешаваш му да работи само на минималния вентилатор (трябва да работи само на минимален вентилатор).
Така горе-долу работят повечето инвертори.
Да найстина несъм запознат с работата на инверторните климатици!НО,това мисля че не би трябвало да оказва влияние на скороста на обдухване,и немисля че тои си определя сам скороста на обдухване?Значи според теб тези симптоми са нормални за инверторните климатици?Иначе казано съм абсолютен аматьор с този вид техника,затова питам тук!
Ако климатика поддържа зададената температура значи всичко е наред. Въпреки, че си задал точно определено максимална скорост на вентилатора реалната такава зависи от температурата на топлообменника. Направено е с цел да не духа студено, тоест скоростта е в зависимост и от температурата. Мощността на компресора също е в зависимост и от температурата на вътрешният топлообменник, която пък е в зависимост от скоростта на вътрешният вентилатор. Ако държиш климатика на минимален вентилатор компресора ще работи на ниска мощност.
Някой програми имат време за реакция при подаване на команда, не тръгват да я изпълняват веднага, а първо се замислят(чакат определено време), измерват, сравняват, изчисляват и чак тогава могат да благоволят да го направят, ако са налице съответните условия. Ако промениш температурата да кажем с 2° може да не усетиш промяната в оборотите на компресора които например от 30 са станали 35 rpm^-1.
Този пост е редактиран от valen1; 05-12-12 в 13:51.
Аз пък си мисля, че климатика е достигнал зададената температура и е преминал в режим на изчакване. Тогава каквото и да му подадеш от дистанционното няма да го направи докато не изминат 3 до 5 минути и зададената температура не стане по-висока от тази в помещението.