Ако има някой с Мидеа MS9V 09HRDN1, нека да сподели каква минимална и максимална консумация е измерил.Искам да я сравня с моя.
Ако има някой с Мидеа MS9V 09HRDN1, нека да сподели каква минимална и максимална консумация е измерил.Искам да я сравня с моя.
А твоята каква е и в какво помещение е монтирана машината?Има ли изолация ,дограма в град си?Всички тези неща имат голямо значение.
Намирам се в Пловдив, квартал Коматево. В къща на втория етаж, стените са от тухла четворка. Отоплявам само една от стаите с климатика, другите са неотопляеми. Отдолу се отопляват две стаи с печки на твърдо гориво, само вечер.
обем на помещението: 39,75м3
прозорци: юг 3м2 и запад 1м2, 5 камерна пвц дограма, външни пвц ролетни щори + вътрешни хоризонтални от алуминиеви ламели
изолация: таван 3см стиропор, пода - паркет с 5мм изолация. външната от 7см стиропор + мазилка
През изминалите 24 часа е изконсумирал 7 киловата, 4 през ноща и 3 през деня. Външната температура е варирала от 4 до 2 градуса, вътрешната на околните стаи 10 градуса. През деня е оставен на 18, потдържал е 19,5. През ноща оставен на 20, потдържани 21,5.За около 6 часа вечерта е потдържана температура 23 градуса при зададени 25(през това време са му помагали два компютъра с обща консумация 400 вата).През деня и ноща климатика работеше на минимални обороти на on/off, а през 6-те часа не спираше(през цялото време работеше на минимални(380w - 400w) или на втора степен(450w - 470w)). Датчика на термометъра се намира на 80см от пода и не попада под струята на климатика. Щорите са постоянно спуснати.
Тръбния път е 3,2м, всяка от тръбите е изолирана отделно. Допълнително съм сложил изолация на целия пакет ф6 + алуминиево тиксо(вижда се на снимката). Разстоянието на вътрешното тяло от тавана е 23см. Външното тяло е на отстояние от стените: 30см от ляво, 25см от дясно и зад него 20см.
Браво за подробния пост.Климатика ти работи много добре.
Явно те е срам че имаш Мидея и си махнал лепенката. Какво му е на климатика 7кв за 24 часа.
Ей чак пък срам. Не сме станали все още такива сноби(тъпаци) бре.
И при мен който се е опитал да си сложи лепенка- реклама на фирмата си върху климатиците, външните ролетни щори(дойдеха със залепена реклама) или не съм им дал да ги залепят лепенките или съм ги накарал да си махат лепенките(външните ролетни щори).Аз плащам аз поръчвам музиката-след като съм си платил всичко на 100% (климатик,монтаж) на никой няма да му безплатно да го рекламирам и рекламата да му стои върху моите климатици.Още повече, че когато ми ги носят със залепени лепенки-поне да бяха попитали дали съм съгласен.Опита ли някой да ме поставя пред свършен факт-НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН.
Още повече, че климатиците са бяли а аз не обичам шаренията- сини, червени, жълти,лилави и всякакви цветове.Белия цвят отива на всичко, но синьо, червено, лилаво...
Може човека да не обича шаренията.На мен също не ми харесва.
Според мен това е била идеята а не няква си мидея.Първоначално публикувано от bobovo
Лично аз също не харесвам тия стикери с фирмите по клими щори и кво ли не някой дори ползват такива жълто дрисливи цветове че е отврат как ги търпят собствениците.
Не ми харесва минималната консумация от 400W, по спецификация е 230W(Мидеа MS9V 09HRDN1).Разбрах от собственик на Мидеа MS9V 12HRDN1, че минималната му консумация е 350 вата(такава е и по спецификация).Може ли при малко фреон компресора да се опитва да компенсира, като вдига оборотите, защото налягането което мери датчика е малко.И за това да е с голяма консумация на минимал.
Лепенки и стикери махам от всичко, не ми харесва.Даже съм махнал всички стикери от маунтийн байка си .
Е за 50вата вече е издребняване защо не инвестира в даисеикай и се кефи на малака консумация. Е мидеята ползва технология на тошко но не толкова нова.
Здравейте колеги имам 1 питане , относно msv1-12hrdn1 -имам 2 от тези монтирани от две различни фирми .Втората фирма го монтира под първия и външното тяло не е нивелирано- 3см. наклона е към компресора. Сега ситуацията е следната - при размразяването на горния климатик ,капе върху долния.Аз ги попитах по време на монтажа , дали няма да има проблем и отговора беше НЕ.И сега тавичката на долния климатик е пълна с лед.
Имам и още 1 въпрос .При 25 градуса зададени на климатика и външна температура - 14 градуса , премерих температурана на 10 см . от вътрешното тяло и беше 41 градуса - това нормално ли е или климатика си работи нормално при тези температури навън???
Проблемът според мен е повече от денивилацията, отколкото от това, че отгоре има друго тяло. А при -14...си е геройство тези градуси, че пък и на 10см
Да, нивелирай външното, а машината си работи много добре при тези показатели.
Супер е че си бачка машинката но ме притеснява леда във ваничката от долу,гледам че е посмачкал най долната част на "питата" несъм сигурен дали се казва точно така.Дали да не се пробвам със гореща вода да размразя тавата но на тези минусови температури май ефекта ще е 0.
Ами побързай,че скоро ще станат още по-минусови.Мидеите имат най-тъпите и тясни дупки за отичане,мойте съм ги тунинговал с бормашината и вместо с една сега са с по 10 дупки отдоло.Първоначално публикувано от ninjata