Дигни градусите за пробата със 4-5-6 и изчакай 7-8 минути. Случва се понякога да не реагира особено адекватно.
Примерно на моя за да мине от минимален вентилатор на следващия (Low), трябва топлообменника да мине над 37гр., че да включи на Low. Ако компа е сметнал че със 36гр. ще постигне заданието няма да превключи вентилатора.
Изказвам огромната си благодарност на всички включили се в проблема!След продължителни експерименти стигнах до следният извод!
Климатика си работи нормално,а моите познания малки!Направих си следният експеримент,от 22 градуса LOW,ги вдигнах на 26 градуса HIGH!Естествено климатика реагира със звуков сигнал и дотам!НО,след 4-5 минути от климатика "избухна" една силна и топла струя въздух!Явно заблудата ми е била че климатика трябва да реагира веднага!Благодаря още един път на всички отзовали се!
колеги какво стана с колежката Mira с инверторната девятка-MS09V???
Бях обещал да пиша колко ток е изгорил Мидеиката Midea-MSR-12HRDN1!Та за декември ми доиде 146 лв. ,за януари 134 лв. като без отопление сметката ми е около 60 лв.!Климатика работи денонощно в хола но не се затварят вратите на апартамента от 65 кв/м.!Тази зима ми беше първата която си ходих по къси панталони и блуза с къс ръкав в къщи!Мене ме удоволетворява напълно засега сметката!
херкулес,всеки иска да топли с МИДЕЯ 3,5киловата 65кв.м. и да плаща 140лв.,но само ти си постигнал тази НИРВАНА.тука има технически грамотни люде- уважавайте техния интелект...................
виж сега една проста сметка-за да отоплява МИДЕЯ -та 65кв.м. и да прави 22гр.,за да ходиш по-къси ръкави(което е абсурд,освен ако топлозагубите ти клонят към 0) ще харчи МИНИМУМ 1 КИЛОВАТ НА ЧАС.т.е само климатика ще ти гори 120-140лв.знам,че искаш да се похвалиш,че си купил евтина клима и ти е топло и плащаш като със скъпа,но аз съм човек,който е минал по този път и говоря само от личен опит.не съм специалист,но да караш 1000 кубикова кола със 180 км. и да ти гори 4,5л бензин-не става.съжалявам нищо лично,но писанието ти граничи с приказки под шипковия храст.
Няма нужда да се карате, и на двамата сметките са супер. Ако трябва да избирам на кой са по-реални данните залагам на herkules. Все пак неговата Midea е изхарчила около 80 лв., докато на dundurma климатиците изглежда са работели на standby.
както съм писал ЕНЕРГОТО МОЖЕ ДА БЪРКА,ма таз нещастна мидея да топли 65 кв.м.(по къс ръкав) и да изхаби 80лв.........айде моля ви се(нищо лично към херкулес)
ЧЕЗ.pngЗначи пак казвам че спора е излишен,и ненужен!Не защитавам тази марка или която и да е друга!Аз просто казвам факти!Ето ми и сметките и с това приключвам безсмисления спор!
Този пост е редактиран от herkules; 18-02-13 в 14:42.
Това със сметките ми напомня един форум за коли където имаше сниман борд компютъра , че при 160км/ч моментния разход е 5.5л/100км. После се оказа че е на стръмно .Имах и приятел със спалня над абонатната , та той се топлеше за нула лева. Херкулес ,нищо лично , но нещо премълчаваш ми се струва. Ако не , си попаднал на бройка с неземни качества и трябва от БАН да я обследват (да откраднем случайно постигнатото/без да подозират инженерите на МИДЕЯ/) и да започнем производство.
Спора наистина е безмислен. В статистиката има едно много добро правило: Отчетите с разлика по голяма от предварително определен процент, не се вземат под внимание. Така се елиминира шума в системата, както и некоректни отчети.