Страница 39 от 81 ПърваПърва ... 29373839404149 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 1207
Like Tree285Одобрявам

Новите инверторни модели на Midea

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2006

Отговор: Новите инверторни модели на Midea

Цитат Първоначално публикувано от alfonso Виж публикацията
    Това със сметките ми напомня един форум за коли където имаше сниман борд компютъра , че при 160км/ч моментния разход е 5.5л/100км. После се оказа че е на стръмно .Имах и приятел със спалня над абонатната , та той се топлеше за нула лева. Херкулес ,нищо лично , но нещо премълчаваш ми се струва. Ако не , си попаднал на бройка с неземни качества и трябва от БАН да я обследват (да откраднем случайно постигнатото/без да подозират инженерите на МИДЕЯ/) и да започнем производство.
    Дааааа забравих да кажа за монтираните "педали" на външното тяло и когато почивам му се яхам и въртя ли въртя след като изключвам тока естествено!Това в рамките на шегата!Живея на 3 ти етаж,апартамента е с южно изложение целия,друго незнам какво да кажа!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

никой не ти оспорва сметката за ток,а това че тази мидея САМА ТОПЛИ 65 кв.м. и харчи 80лв.ако жилището е нормално средно статистическо-ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО,защото самата машина няма нужните показатели.тези неща трябва да се пишат не за да се заяждаме,а защото някой може да си помисли,че с евтин климатик може да си топли жилището.

4. Тук е от
    Sep 2006

Я едно бързо питане!На този модел Midea-MSR-12HRDN1 като изключи вътрешното тяло да духа защо не му се обръщат двете капачета /тези двете през които излиза въздуха,незнам как се казват/ нагоре?

5. Тук е от
    Sep 2006

Привет отново на всички!Имам питане за температурата на охлаждащия въздух в какви параметри трябва да е?При мене изкодящата температура с вентилатор на максимум е към 12-13 градуса,а на low вентилатор излиза около 8-9 градуса!Климатика е настроен а 18 градуса а модела е Midea-MSR-12HRDN1!И още един въпрос въздушната струя със една и съща температура ли върви от 18 до 26 градуса,и се регулира със спирането на климатика или при различните градуси различна студенина духа?Благодаря!

6. Banned
    Тук е от
    Sep 2013

Преди седмица си монтирах MSR 12HRDN1, с нагревателите. Доколкото метеорологичните условия позволяваха го опитах на охлаждане(27 външна/22 вътр) и на отопление(10 външна/22 вътр) и първите впечатления са за тиха и спокойна работа на външното и вътрешно тела, няма несвойствени съпровождащи звуци, потребява около 600 Вата/час помещение 30 кв м. Пиша това специално по повод на съвета на ВелеВклима за преместването на датчика на вътрешното тяло с оглед по- добра работа на клима-та. Винаги съм ги местил тези датчици, но сега просто няма нужда. Зададената температура се поддържа много добре, включването на компресора е своевременно, не се усеща неприятна разлика в температурата по време паузата между спирането и последващото тръгване ( всъщност доста е кратка тая пауза, около минута). Може би помага вентилатора, който не спира да върти, но каквото и да е засега всичко е ОК и няма да местя датчика от мястото му.

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

нали не мислиш да топлиш с това нещо 30 кв.м.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Sep 2013

Естествено не. В същото помещение имам още една 12-ка, ел. радиатор с електронно управление и разбира се камина на дърва 11кВт. В студеното, когато искам да ми е кеф или ако няма ток, топленето е с нея(25 гр без зор, с около 2кг/час не много сухи дърва, но при външна над 0 гр не я паля- направо си е жега!), другото е здравословна температура 18гр . помещението е на "Г" и миналата зима в единия край беше 12-ката, а в другия радиатора, който таз Мидеа е призвана да замени до температури вътре не по- ниски от 18 гр. От сезона ми останаха около кубик дърва (благодарение на 12-ката и радиатора с общо потребление около 1кВт/ч) и ако и тази година е така не много студено, двете 12 -ки трябва да донесат спестяване на около 100лв за 6-те отоплителни месеца и намаляване на хамалогията, което си основната идея за таз Мидеа. Мързелът е двигател на прогреса. С риск да помислите, че спамя темата давам подробности, за да споделя наблюденията си и да предпазя хората от прекалени очаквания за отоплението с климатици (термопомпи въздух- въздух). Не е това, което се рекламира-за Гърция става, за България не!
    Този пост е редактиран от Teodor Bogdanow; 06-09-13 в 10:21.

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Я си сложи Даисейкаи и тогава говори дали става за България или не с климатик.

11. Banned
    Тук е от
    Sep 2013

Спамиш! Темата е за новите инвертори на Мидея, а не за реклама на която и да е марка! неуважително е някак си точно ти да се правиш на разсеян!

12. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Така е. Дайсекай-а не спада към климатиците. Той е Лексус-а им!
    VeleV.Klima одобрява това.

13. Banned
    Тук е от
    Sep 2013

Пак спам! абе хора, хвалете си стоката на пазара и по позволените начини! ако не ви се говори по темата, трайте си! Единия с дайкин, другия с мидеа, а ръсите мозък за нещо трето, за което никой не ви пита! като е толкова на далаваера, що не си сложите по два- три?

- - - - - - - - - -

Сега по темата:
    Продължавам опознаването на MSR12HRDT1(R17). Онази вечер се опитах да задам пускане в определено време( отложено) от дистанционното. Там си показа, каквото трябваше, но НЕ светна индикатор ТАЙМЕР на вътрешното. Сутринта клима-та беше мъртвец, нищо, все едно не влиза ток в нея! вадих щепсел, рестарт на дистанционно и клима, нищо! умрял! почнах да подпитвам за сервиз със съмнения за изгоряло захранване във вътрешното( напрежение в контакта 252 В). Отворих кутията на външната платка, всичко видимо ОК. Естествено вътрешното бе изключено от контакта през това време и пак реших да опитам и чудо! тръгна! мига, мига доста време РЪН лампичката, но си тръгна по зададеното от дистанционното! В упътването за повредите е посочен такъв случай- не тръгва поради зададен отложен старт, но пише ясно, че лампичката на таймера трябва да мига! а, това не беше така и ме вкара в неприятни мисли! Ако някой има подобен опит да сподели, едва ли е сгрешено ръководството или от целия климатик баш тоя индикатор и само при мен е прецакан! А човек наистина може да вземе погрешни решения за няма нищо ( примерно някой натисне TIMER ON и стой та гледай! клима-та умира!
    С бебе сме, в къща извън града на 750 м надморска височина, вечер се усеща доста осезаемо студения въздух от планината, за цяла нощ, всички врати отворени (около 60 кв.м) и външна 10- 12 гр климатика е употребил 4 кВт/8 часа или по 500 Вт/ч. поддържа температурата много добре. Съвсем приличен шум, ако сме в града, сигурно няма да се чува изобщо.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

ми хвалят хубавите машини,щот зимата им омръзва да отговарят на въпроси-защо климата замръзва и не топли.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... е то климатик с нагревател ако не стопли. Човек се чуди климатици ли си купувате, или духалки.
    dodo_pv и VeleV.Klima харесват това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Форума за климатици стана егати бозата,както каза човека по-нагоре ако имате нещо съществено да казвате казвайте а не само да си чешете пръстите,има 5 човека и само едно си знаят,добре че разбраха че имало Дайсекай.Хората не са виновни че като отидат в магазина и им препоръчат нещо което не става за зимата, само и само да им вземат парите,писал съм във форума и не ми се повтаря имам 15 климатика и нито един не е Тошиба,пък не съм се оплакал от това че не топлят или са ми високи сметките.

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Пиши къде другаде има форум за климатици на български език, където човек да научи кои са важните параметри на един истински климатизатор и как да се ориентира в шкартото на нашия малък, беден и насран пазар?
    DUNDURMA одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 81 ПърваПърва ... 29373839404149 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Какво се случва с СОР при новите модели на Панасоник?
    От nako-bako във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 54
    Последно: 03-02-14, 17:50
  2. Новите модели на мидея!
    От TIMBERLAKE във форум Климатици Midea
    Отговори: 7
    Последно: 25-04-12, 17:26
  3. Новите конвенционални модели на МЕ
    От edi1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 16-01-11, 20:58
  4. Нови по-евтини инверторни модели на Sharp
    От bigmouth във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 19
    Последно: 03-06-10, 19:45
  5. С какви матрици са новите модели
    От sbalbb във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 11-06-09, 13:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе