никой не ти оспорва сметката за ток,а това че тази мидея САМА ТОПЛИ 65 кв.м. и харчи 80лв.ако жилището е нормално средно статистическо-ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО,защото самата машина няма нужните показатели.тези неща трябва да се пишат не за да се заяждаме,а защото някой може да си помисли,че с евтин климатик може да си топли жилището.
Я едно бързо питане!На този модел Midea-MSR-12HRDN1 като изключи вътрешното тяло да духа защо не му се обръщат двете капачета /тези двете през които излиза въздуха,незнам как се казват/ нагоре?
Привет отново на всички!Имам питане за температурата на охлаждащия въздух в какви параметри трябва да е?При мене изкодящата температура с вентилатор на максимум е към 12-13 градуса,а на low вентилатор излиза около 8-9 градуса!Климатика е настроен а 18 градуса а модела е Midea-MSR-12HRDN1!И още един въпрос въздушната струя със една и съща температура ли върви от 18 до 26 градуса,и се регулира със спирането на климатика или при различните градуси различна студенина духа?Благодаря!
Преди седмица си монтирах MSR 12HRDN1, с нагревателите. Доколкото метеорологичните условия позволяваха го опитах на охлаждане(27 външна/22 вътр) и на отопление(10 външна/22 вътр) и първите впечатления са за тиха и спокойна работа на външното и вътрешно тела, няма несвойствени съпровождащи звуци, потребява около 600 Вата/час помещение 30 кв м. Пиша това специално по повод на съвета на ВелеВклима за преместването на датчика на вътрешното тяло с оглед по- добра работа на клима-та. Винаги съм ги местил тези датчици, но сега просто няма нужда. Зададената температура се поддържа много добре, включването на компресора е своевременно, не се усеща неприятна разлика в температурата по време паузата между спирането и последващото тръгване ( всъщност доста е кратка тая пауза, около минута). Може би помага вентилатора, който не спира да върти, но каквото и да е засега всичко е ОК и няма да местя датчика от мястото му.
нали не мислиш да топлиш с това нещо 30 кв.м.
Естествено не. В същото помещение имам още една 12-ка, ел. радиатор с електронно управление и разбира се камина на дърва 11кВт. В студеното, когато искам да ми е кеф или ако няма ток, топленето е с нея(25 гр без зор, с около 2кг/час не много сухи дърва, но при външна над 0 гр не я паля- направо си е жега!), другото е здравословна температура 18гр . помещението е на "Г" и миналата зима в единия край беше 12-ката, а в другия радиатора, който таз Мидеа е призвана да замени до температури вътре не по- ниски от 18 гр. От сезона ми останаха около кубик дърва (благодарение на 12-ката и радиатора с общо потребление около 1кВт/ч) и ако и тази година е така не много студено, двете 12 -ки трябва да донесат спестяване на около 100лв за 6-те отоплителни месеца и намаляване на хамалогията, което си основната идея за таз Мидеа
. Мързелът е двигател на прогреса
. С риск да помислите, че спамя темата давам подробности, за да споделя наблюденията си и да предпазя хората от прекалени очаквания за отоплението с климатици (термопомпи въздух- въздух). Не е това, което се рекламира-за Гърция става, за България не!
Този пост е редактиран от Teodor Bogdanow; 06-09-13 в 10:21.
Я си сложи Даисейкаи и тогава говори дали става за България или не с климатик.
Спамиш! Темата е за новите инвертори на Мидея, а не за реклама на която и да е марка! неуважително е някак си точно ти да се правиш на разсеян!
Така е. Дайсекай-а не спада към климатиците. Той е Лексус-а им!
Пак спам! абе хора, хвалете си стоката на пазара и по позволените начини! ако не ви се говори по темата, трайте си! Единия с дайкин, другия с мидеа, а ръсите мозък за нещо трето, за което никой не ви пита! като е толкова на далаваера, що не си сложите по два- три?
- - - - - - - - - -
Сега по темата:
Продължавам опознаването на MSR12HRDT1(R17). Онази вечер се опитах да задам пускане в определено време( отложено) от дистанционното. Там си показа, каквото трябваше, но НЕ светна индикатор ТАЙМЕР на вътрешното. Сутринта клима-та беше мъртвец, нищо, все едно не влиза ток в нея! вадих щепсел, рестарт на дистанционно и клима, нищо! умрял! почнах да подпитвам за сервиз със съмнения за изгоряло захранване във вътрешното( напрежение в контакта 252 В). Отворих кутията на външната платка, всичко видимо ОК. Естествено вътрешното бе изключено от контакта през това време и пак реших да опитам и чудо! тръгна! мига, мига доста време РЪН лампичката, но си тръгна по зададеното от дистанционното! В упътването за повредите е посочен такъв случай- не тръгва поради зададен отложен старт, но пише ясно, че лампичката на таймера трябва да мига! а, това не беше така и ме вкара в неприятни мисли! Ако някой има подобен опит да сподели, едва ли е сгрешено ръководството или от целия климатик баш тоя индикатор и само при мен е прецакан! А човек наистина може да вземе погрешни решения за няма нищо ( примерно някой натисне TIMER ON и стой та гледай! клима-та умира!
С бебе сме, в къща извън града на 750 м надморска височина, вечер се усеща доста осезаемо студения въздух от планината, за цяла нощ, всички врати отворени (около 60 кв.м) и външна 10- 12 гр климатика е употребил 4 кВт/8 часа или по 500 Вт/ч. поддържа температурата много добре. Съвсем приличен шум, ако сме в града, сигурно няма да се чува изобщо.
ми хвалят хубавите машини,щот зимата им омръзва да отговарят на въпроси-защо климата замръзва и не топли.
... е то климатик с нагревател ако не стопли. Човек се чуди климатици ли си купувате, или духалки.
Форума за климатици стана егати бозата,както каза човека по-нагоре ако имате нещо съществено да казвате казвайте а не само да си чешете пръстите,има 5 човека и само едно си знаят,добре че разбраха че имало Дайсекай.Хората не са виновни че като отидат в магазина и им препоръчат нещо което не става за зимата, само и само да им вземат парите,писал съм във форума и не ми се повтаря имам 15 климатика и нито един не е Тошиба,пък не съм се оплакал от това че не топлят или са ми високи сметките.
Пиши къде другаде има форум за климатици на български език, където човек да научи кои са важните параметри на един истински климатизатор и как да се ориентира в шкартото на нашия малък, беден и насран пазар?