Страница 50 от 81 ПърваПърва ... 40484950515260 ... ПоследноПоследно
Резултати от 736 до 750 от общо 1204
Like Tree285Одобрявам

Новите инверторни модели на Midea

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    298
    #736

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    От вентилатора е.
    Виж това : "повечето въздушен поток отнема повече топлина от фреона.Фреонът трябва да е с определена температура, а колкото по-ниска е външната температура толкова повече работа върши компресора=повече се натоварва, за да може да осигури постоянна газова фаза на фреона.Същото се получава и при максимален вентилатор на климатика и външна температура под +2 градуса=по-силен вентилатор=повече работа за компресора поради по -охладения фреон, по-натовареният компресор води автоматично до дефрост."
    https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5/52024-%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-fan-2.html#post659484

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,126
    #737

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    ОФФ: това са извадени от контекста неща .. оспами 3 теми с глупостите си и бяха заключени .. климатика пренася топлина - за да е по топло вътрешното трябва външното да е по студено и обратно .. за това климатика е по ефективен на по висока скорост на турбината .. това как влияе на дефроста зависи от конкретния модел може и никак да не влияе
    mirandi одобрява това.

  4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,515
    #738

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    @Alexi, и двамата сте прави, защото, както си написал, "това, как влияе на дефроста, зависи от конкретния модел". Трупането на лед, при еднакви други условия, зависи от температурната разлика между околния въздух и изпарителя, както и от скоростта на въздушния поток през него.

  5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,779
    #739

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    Почвате отново да разисквате неща чието място не е в тази тема.
    mirandi одобрява това.

  6. Member
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    742
    #740

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    Мисля че е време ,утре собственика на мидеата да каже как са се справяли мидеата и панасоника при зимните условия в момента в София.

  7. Member Аватара на peshaka
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Сoфия
    Мнения
    154
    #741
    При -10 задържали се през ноща и двата работят както при +10 ,тия дни очакваме -17 и тогава ще видим.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    742
    #742

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    Супер ,а всъщност във какви квадрати/кубици работят мидеите ти.

  10. Member Аватара на peshaka
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Сoфия
    Мнения
    154
    #743
    Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    Супер ,а всъщност във какви квадрати/кубици работят мидеите ти.
    Мидеата е в спалня 13м² ,панасоника в хол-кухня 16м² ,свързани от коридорче около 2,5м².Има външна изолация ,PVC дограма.Ето как са разположени:
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  11. Member
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    742
    #744

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    Мидеата определено има предимство ,така на терасата.Но при тези квадратури/кубатури и двата трябва да работят в много облекчен режим и без никакви проблеми.Теоретично даже и само Панасоника трябва да смогва да се справя с двете стаи+коридора до темп около 0 та.

  12. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    822
    #745

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    Аз си мисля че при тези квадрати няма да имаш проблем

  13. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    209
    #746

    Post Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    Значи ivostoqnov77 е напъно прав- практиката го показва. Точно това наблюдавам тук на вилата. Сложа ли вентилатора на вътрешното на най ниска скорост климатика става целият в лед.

    Щото прави малко дефрости !!!

    Малко се отклонявам от темата за инверторите, но те нещата са обвързани.

    Та мене ако питаш колегата не е спамджия, ами някой други дето постоянно не спряха да плюят по тия Мидей в темата за тях са спамаджиите !

    Тук на вилата имам 2 МСВ-та. Конвенционални !!!! Та единият ако работи на 1 скорост- става на буца лед, а другият на 2- екстра е. За това и двата ги бича на 2 скорост !

    Вилата е близо до Павликенско. Та и тука си е Студ на кутии. И сняг рих вчера и чудеса. Та мисля да посрещам тук новата 2015. Какво измерих- при поддържане на 25 гр. в къщата и в горната стая и в долната - и двете помещения са по 40 и нагоре куба и външна средно от -5, тока на консумация е по 6 ампера за всеки. Да подчертая, че Климите са Конвениционални !!!

    Еми не замръзват, размразяват се добре- гледам ги при всяко излизане от къщата- понеже са ми на нивото на очите и 2те външни.
    На табелката им пише че трябва да харчат по 4.6А. А номиналният им е до 8 А. Та токовете дето ги пише по тия таблеки са от -до !

    Аз лично съм доволен- щом конвенционална 12ка за един ден достига от 10 градуса до 25 и ги поддържа при -5, -10. Режима е Фолоу ми. Телата от вън са по 29 кг.

    Говориме за селска тухлено/керпична къща с слюдена релефна финишна мазилка и дървени двойни прозорци. Та тия клими харчат по 1500 вата, но работят много добре и нощно време при снеговалеж и през деня !!!


    Значи щом една конвенционалка може да се сбори със сериозен студ, какво остава за инвертор с 30 кила външно !

    Мисля че е несериозно да се говорят глупости от колеги които просто не харесват Мидеята само защото имат маркови клими !

    Очевидно, в зависимост от това дали се топли селска къща или вътрешен апартамент, като се хванат амперклещите, тока на консумация ще е различен.
    За конвенционалните клими както пише на табелката ще варира от 4 до 6 ампера(номналният ток е даже 8А). За инверторите на Мидея очевидно в отопление при сериозен студ е от 3 до 5А.

    Добре де - МС-ки инвертори харчат средо по 500-до 1000 вата, нали. Моите сигурно са до 500, щото съм в блок-вътрешен апартамент. Колегата djanok каза че средно горят по 30 лева ток на шишмак -това добре. Що тогава съседа със супер-дупер Фуджицото- 2 бр. и пак вътрешен апартамент ми обявява за сметка за ток 100 кинта в студа ??? Аз без климите съм около 35лв кеш пара, с тях - 2х30= около 100. Та ще видиме, но сметката пак там отива майче.

    Та Алекси, понеже ти ми предложи да си върна климатиците на вторични щото тежали, мисля че ти говориш на прима виста, без да тестваш и мериш, а само плюеш ей така. Тоест ти ми приличаш повече на спамаджия !
    Аз за разлика от тебе меря с амперклещи за 100 пари и гледам всекидневно МСВ-ата как бачкат ежедневно. Както и в София инверторите. Не плюя по марковите клими и не ги пращам за вторични !

    Вземи се спри и понаучи малко циклите на Карно, и тогава спори продуктивно !

    Аз и в момента си пия виното на вилата и ми е топло, печката на дърва хваща паяжина, а дървата под навеса си стоят за цвет, да има, ако температрите паднат под - 50 примерно

    Та аз съм платил за мидея и тя ми върши отлича работа, мога да си платя и за тока които изгаря, а които не му харесва Мидеята да си купува марков климатик и да си го връща и на вторични или футбол да играе с него. Все ми е едно ! Но да не говори глупости ей така за спорта !

    И определено вътрешният вентилатор има значение на каква скорост е поставен, особено при конвенционалните. Макар че и инверторите като ги сложа на Ауто пак в зависимост от това дали поддъжат или гонят градусите работят с различна скорост вентилаторите им.

    Да пожелая весело изкарване на празниците на всички и с марковите и с не толкова марковите клими
    Този пост е редактиран от kossis; 30-12-14 в 19:31.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    742
    #747

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    При конвенционалните може и така да е за вътрешния вент ,но при инверторите е по-различно.А за поддържане на 25 гр с тези конвенционални машини не знам как мериш темп.За мене реално мерено е на другия край на стаята,на 80 см от земята със спиртен темп, а не китайски електронен ,показващ 2-3 гр над реалното.Щото при мене -6 и як вятър в момента,сериозна машина при зададени 24 гр ,на 6 метра от нея и на 80 см от земята със спиртен темп без да се обдухва от климатика ,не вдига над 22 гр ,нищо, че на климатика си пише 24 .Вярно, че съм го натоварил със 100+ кубика, ама все пак при тези външни гледам май му е зор да поддържа над 22 реални гр.
    Този пост е редактиран от avenger; 07-01-15 в 00:59.

  16. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    209
    #748

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    MSV режим фоло ми- дистанционното има собствен термометър и при задаване на температурата-дистанционното праща посотянно сигнал до тялото за достигнатата темп. Самото дистанционно я показва на дисплея. Прави ми впечатление че към 8 вечерата е достигнало до 22 градуса, а после сутринта е на 25 гр. и после я държи така до обед примерно. Всеки ден.
    Дистанционното стои на точно 50 см на една маса срещу климатика и на отстояние от него на около 3.5-4 метра в другият край на стаята. По диагонал в другият край на стаята на 1 метър височина има спиртен термометър- тоя показва пак от 22 до 25. Така добре ли е ? това за горната стая !

    Долу - е по усложнено- има и преходна кухня, но тавана е дъсчен и е по нисък. Пак дистанционното е на масата срещу климата. Има стрелкови термометър сигурно е китайка. Не е много точен. но върви еднакво с показанията на климатика. От 22 до 25

    Та нещата са измерени и усетени. аз студ не търпя и бебо също !

    Тия МСВ просто работят -това е !!! И то добре. Инверторите също са ок !

    Къщата е стара, но има вид и всеки които я е виждал си мисли че е по нова. Явно е добре изолирана и пази топло.

    Единствено долу има и вътрешна баня, та като я отворя да я стопля от климатика и пускам една малка духалка да вкара топлото по бързо към банята.

    Е сега се качих до горе на проверка- външна -5, горе е по дистанционно 24, а по спирен 23.
    Този пост е редактиран от kossis; 30-12-14 в 21:52.

  17. Member
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    742
    #749

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    А при тези - 10 гр ,забелязвате ли някакви безмислени дефрости по време без да има скреж на питата ,при мидеата и панасоника ?
    Този пост е редактиран от justify; 30-12-14 в 21:19.

  18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,126
    #750

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    какви дефрости ,човека ти писа че работят като при +10 ..

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 50 от 81 ПърваПърва ... 40484950515260 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Какво се случва с СОР при новите модели на Панасоник?
    От nako-bako във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 54
    Последно: 03-02-14, 16:50
  2. Новите модели на мидея!
    От TIMBERLAKE във форум Климатици Midea
    Отговори: 7
    Последно: 25-04-12, 16:26
  3. Новите конвенционални модели на МЕ
    От edi1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 16-01-11, 19:58
  4. Нови по-евтини инверторни модели на Sharp
    От bigmouth във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 19
    Последно: 03-06-10, 18:45
  5. С какви матрици са новите модели
    От sbalbb във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 11-06-09, 12:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе