[/quote]Първоначално публикувано от armen
Не майка това което ми даваш е за Климатични системи
MSV1-09/12HR
моето е това http://store.picbg.net/pubpic/E5/34/...09e5cce534.jpg
[/quote]Първоначално публикувано от armen
Не майка това което ми даваш е за Климатични системи
MSV1-09/12HR
моето е това http://store.picbg.net/pubpic/E5/34/...09e5cce534.jpg
И мойто е същото /и климатика де/, но общо взето функциите са еднакви. И аз не мога да намеря инструкция точно за този вид вече 7-8 мес.Първоначално публикувано от DTS
Здравейте!
Йонизатора и филтъра активен въглен стандартна комплектация ли са или са опционални?
Благодаря.
Привет от Варна. Хвърлил съм око на въпросният модел на Мидеа с основа цел охлаждане ... апартамента ми е източен, нова кооперация, вътрешен и добре изолиран ... и лятото е адска жега. По принцип се отоплявам с 2 стенни конвектора на Airelec, вече трета зима и съм доволен от начина на отопление особено при по-коварни студове от -10 например. Тъй като не съм генерално фен на отопление с климатици, все пак въпросът ми е: дали мога да разчитам, че тази конвенционална Мидеа ще отоплява качествено и ефективно при температури около 0 ... а при по-ниски просто да превключвам на конвекторите? Все пак във Варна температурите рядко се смъкват под критичните градуси. Благодаря.
Абсолютно ще ти върши чудна работа за хладене...тая зима съм го пускал 2 пъти всичко на всичко щото съм с парно, единия път беше навън -5 втория пак беше под нулата ама не помня точно колко може би -2 -1 някъде и си работеще чудесно. За лятото...нямаш никакви грижи.Първоначално публикувано от vermouth
мерси за инфото ... предполагам, че си от варна също ... дали мога да разчитам на качествен монтаж, ако си го купя от някои от техномаркетите?
От техно.... не си го и помисляй!!!!Първоначално публикувано от vermouth
И защо моля?Или така съм чул,или на баба леля и така са и казали.Първоначално публикувано от bobovo
Не, от София съм...за Варна не знам, там климата е по-влажен и може при много ниски температури да имаш проблем. За Технотата и аз знам че са пълни измекяри...така ми каза на шурата шурелинката сватин зетПървоначално публикувано от vermouth
Колега naydenov69 ако искаш да разбереш защо да не взимаш от техно.... просто си купи и сам ще си отговориш.Първоначално публикувано от naydenov69
Интересно.Какво да си отговоря?Купил съм си точно от Техномаркет и сега на 1.03.2011 му изтече тригодишната гаранция.Смело мога да кажа,че Техномаркет си имат сключен договор с монтажна фирма.Тази фирма после си идваше на профилактика на климатика.Аз не съм имал проблеми с тях и с машината.Колега си купи едно НЕО от Техномаркет и същата фирма му го монтира.Няколко месеца след монтажа имаше проблем с климатика и същата фирма си дойде и отстрани проблема.Невиждам какво лошо има в това да се купува климатик от техномаркет.Първоначално публикувано от bobovo
В интерес на истината, малката Тошиба от подписа ми е от Техно... и единствено при нейния монтаж хората си свършиха работата както трябва и без да ги подканвам (за вакуумирането например).Присъствал съм на монтажи и на много скъпи японски дето да ти стане жал за машината ,пък за вакуум. изобщо и дума не се отваря.То си е до културата и самоуважението на майстора.От тогава всичко което мога го правя сам,щото нямам ДОВЕРИЕ.
Ползвам този модел от 2007г,но с фреон р22.Зимата работи на 28градуса и вентилатор на 3 степен,мисля че така е най-ефективен.В началото като го купих много го базиках и не работеше добре.Моят съвет е да се нагласи на 28 градуса и вентилатор на макс,така качва най-Д бързо темп. без да изключва,след час два го намалявам на 26.НИКОГА НЕ ПоЛЗВАМ ФУНКЦИЯТА FOLOW ME,освен само да проверя температурата в стаята.Жилузите ги оставям на авт. реене нагоре надолу.Задължително махнете щуцера от външното тяло зимата,така Мидеата не замръзва с лед никога.от долу можете да сложите кофа ако е на терасата.Разликата в сметката за ток между 23 и 28 градуса е минимална но за сметка на това в стаята е МНОГО ТОПЛО.Климатика го спирам сутрин и го пускам вечер като се преберем.Когато навън стане под 0 само го намалявам на 18.Интересно е че климатика топли перфектно дори и при минус 20 тази зима,няма грам лед по питата.Но при около 0 градуса заскрежава и бучи повече духа и по хладно.Това така защото при минус 15- 20 въздухът е много сух и външната пита се изсушава по бързо,докато въздухът е най влажен около 0 тогава има и най-много мъгли.За тези години климатика има само една профилактика през 2008,преди две седмици си монтирах и една MSV1 09hrn1 в спалнята.Най-важното за климатика е да го нагласиш на една темп.и да го забравиш че съществува,това са моите съвети от личните ми наблюдения
Тази разлика от 5 градуса е огромна и би трябвало да има съществена разлика в сметката на ток. Ако наистина няма то това значи че при 23 и при 28 все работи на макс.
Колеги бихте ли казали какво представлява този нискотемпературен комплект за MSV,защото линка от първия пост в темата на колегата Kaar не работи