Няма такъв.
Макар Мидеите да са от ниския ценови клас, отне ми известно време да спестя за MSV1-09HRN1. Тъкмо се бях наканил да го купя, занесох се в магазина, но се оказа, че цената на климатика+монтажа е скочила с 60лв. А според консултанта по-добре било да си взема Midea MS9A-09HRN1, понеже "оня вертуту" само заради дизайна бил по-скъп. Да, ама аз от тука съм подкован от прочетеното, че много искам MSV1 . Обаче пък се загледах по MS9A-12HRN1, който излиза на цената на MSV1-09HRN1. Добра идея ли е да купя MS9A-12HRN1? Накрая с А5 или А6 да го искам, понеже зяпам по сайтове, че някъде даже и не отбелязват никакво "А"? Мисията му ще бъде да ми хлади коремчето през лятото, но и зимата да ме подгрява, докато не му стане твърде студено да се занимава с мен. На 12кв.м, южно изложение, тухла, топлолюбиви съседи Ще се радвам на всяко мнение!
За тези 12 квадрата и двете машини ще ти свършат работа и в по-големи студове.Все пак MSV1 е с по-голямо външно тяло и бих го предпочел, освен това е ползван няколко зими и от отзиви на ползватели се държи много добре.
Според мен и едната ще му е достатъчна. Ама знае ли човек...Първоначално публикувано от edi1
И аз гласувам за MSV1.
Според мен преглътни разликата от 60лв. и си вземи MSV1-то, защото е доказано хубав модел, а MS9A е с 23кг. външно тяло и ми е много съмнително как ще се държи зимата.Първоначално публикувано от dqdok
А според мен щом искаш да се грееш зимата вземи това http://www.midea-bg.com/bg/products/...msv1_09_hrdn1/ а ако искаш конвенционален със сигурност ти трябва 12-ка иначе само ще си хладиш коремчето.
Огромно благодаря за мненията на всички ви, те са безценни! Не съм се и надявал на толкова отзиви. Значи, категорично се връщам на MSV1-09HRN1 . lavsho, 09HRDN1 ми е извън обсег, обаче още не са настанали жегите и има шанс, ако успея да се потрудя достатъчно, от стената да ме гледа на MSV1-09HRN1 кака му - MSV1-12HRN1 . Абе избирането на климатик можело да бъде и забавно, когато ти подават смлети знания!
Здравейте отново , по всички правила на здравата логика трябваше по това време вече да си седя на хладно, обаче подходих стоически и малко повиших бюджета си, така че в момента мога да избирам между 12-ката MS9A-12HRN1 A5 (продължавам да се главоблъскам каква е разликата между А5 и А6) и MSV1-12HRN1.
Ето причините, поради които се колебая между MS9A-12HRN1 A5 и MSV1-12HRN1:
1. От съветите по-горе разбрах, че куцук-куцук би ми била достатъчна и MSV1-09HRN1, обаче пък MS9A-12HRN1 A5 все пак е 12-ка и допускам, че може да я превъзхожда.
2. MS9A-12HRN1 A5 ме радва особено с това, че е 12-ка, а е на цената на MSV1-09HRN1.
3. Леко съм озадачен от MSV1-серията задето само тя (без видима обосновка) си повиши цената при вносителя непосредствено преди аз да се активизирам за закупуване.
4.-тата причина да питам за MS9A-12HRN1 A5 е, че в момента я имат налична, а за MSV1-12HRN1 разбирам, че ще падне чакане.
5. Това моето май вече граничи с психопатска маниакалност, затова спирам.
Накратко: В моя случай ако си взема 12-ката MS9A-12HRN1 A5 добре ли ще направя или да се презапася с мощност в лицето на MSV1-12HRN1?
* в целия пост излишно изтъквам къде 12-ка, къде 9-ка, понеже ми се струва, че по-горе, в коментара си (за който съм благодарен и ми е изключително важен) splitservice говори за MS9A-09HRN1 A5.
* извиянвам се за двата поредни поста, но е минало време и не мога да редактирам предния. Ако желае някой модератор, нека ги слее.
Предварително благодаря на отзовалите се, знам, че по темата за нискобюджетнтие климатици съветите се допълват със значително количество късмет до бройка и няма какво толкова да се приказва, но все пак, призовавам отново за вашите коментари. Краят на играта с избиране е близо
Дилемата, в която си изпаднал(а/о) изглежда много сериозно. Не бих се наел да ти дам съвет, освен ако не смяташ да си похарчиш парите за нещо смислено и японско...
Що, ва?! Още някой лев отгоре за някой конвенционален "Фуджик"(да се свети името МУ ) дали няма да е правилното решение?!Първоначално публикувано от Kasap
dqdok , машините на МИИДЕЯ нямат такъв индекс А в наименованието на машините си.След N, което е от 1 до 3 и означава вида на фреона, може да има само индекси Q, R и S, с които се означава работното напрежение и честотата на тока.Следват ЕЕР кода, който се означава с буква и цифра - от А0-А9 до D0-D9, след което има буквен код за екстрите.Този индекс А си е някакво търговско творение.Иначе на А5 отговаря ЕЕР 1,5, ако вярваш на етикета на търговците.
То ако ще става въпрос за инверторния модел по-добре е да се взема Midea MS9V-09HRDN1 Vida Serie. И тези характеристики които ги гледате в чужди сайтове доста често се различават от моделите предлагани в БГ. Защото голяма част от климатиците се произвеждат за точно определени географски ширини и имат различия.
Не се главоблъскай,вземаи 12ката (малко мощност в повече никога не е във вреда) а А5 и А6 са различни предни панели на вътрешното тяло.Първоначално публикувано от dqdok