Страница 19 от 23 ПърваПърва ... 91718192021 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 331
Like Tree4Одобрявам

Всичко за MIDEA MSV1-12HRN1

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Отговор: Re:Всичко за MIDEA MSV1-12HRN1

... От към мотора е закачена с винт или торкс към оста. Отляво има втулка.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2005

А заедно със мотора ли се сваля?

4. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Отговор: Всичко за MIDEA MSV1-12HRN1

Не по-отделно,но трябва да освободиш мотора за да излезе турбината.

5. Тук е от
    Dec 2005

Колеги благодаря,но не успях да я смъкна,почистих я на място с четка и обезмаслител.Не можа да се изчисти идеално,но все е нещо.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Не е френдли форума ! Бутон изтриване да се намира за цвет !

- - - Обновено - - -

Цитат Първоначално публикувано от mitakabus Виж публикацията
    Здравейте. Имам проблем с две Мидеи от тоя модел. Климатиците са на една година, но дефакто не са използвани. Тази зима довършвах ремонтите в апартамента и се наложи да ги позлвам. Оказа се че външното тяло на единия бръмчи на интервали - много кофти немонотонно бръмчене. Направо може да побърка комшиите отвън! На другия пък вътрешното тяло вибрира и направо не се трае. Имам чувството че се предава вибрация от мотора от външното тяло. Защото не зависи от скоростта на вентилатора вътре а зависи от това дали работи или не външното тяло. Не знам какво да парвя, уж ще го разглобяват да го гледат фирмата която го монтира, но аз нещо с разочаровах. Имам 3 мидеи 12-ки от преди 5 години в другия апартамент и такова нещо не съм имал като проблем с тях! Затова и пак на Мидеа се спрях - то човек вече явно на нищо ново не може да разчита ... Старите Мидеи не се влияят от работата на външното тяло, тея когато се включи външното се предава някаква вибразия, направо дрънчат вътре пластмасите. Наложи се да го откача отдолу - така се понамалиха та поне да не стоя на студено..не знам какво да правя, някакви идеяи или да викам и направо да ги сменят - според меен не знам какво може да се "поправи " ама ...

Някъде беше написал че си зазидал тръбните пътища. Според мене е все едно да завариш ауспусите на кола директно към пода.
    Все ми се струва че вибрациите се разсеиват по тръбните пътища като те са свободни или в пласмасови канали.
    Според мене е хубаво да извадиш медните тръби от вън. Не може и двата климатика да са калпави.

Компресорите дали имат тампони ?

7. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от kossis Виж публикацията
    Не е френдли форума ! Бутон изтриване да се намира за цвет !

- - - Обновено - - -

Някъде беше написал че си зазидал тръбните пътища. Според мене е все едно да завариш ауспусите на кола директно към пода.
    Все ми се струва че вибрациите се разсеиват по тръбните пътища като те са свободни или в пласмасови канали.
    Според мене е хубаво да извадиш медните тръби от вън. Не може и двата климатика да са калпави.

Компресорите дали имат тампони ?
    Не е от зазиданите тръби, те са си пак в изолация въпреки че са зазидани. Зазидани е грубо казано, просто са вкарани в отвор в стената и отгоре шпакловани! Бръмченето е от налягането. При първоначана работа го няма, след около 10-15 мин се засилва. И това само когато е в режим отопление. От вибрацията която се създава идват и неприятните "жуженета" на пластмаси, корпус и т.н. на вътрешното тяло. Но не е от вентилатора на вътрешното тяло, а се предава нещо като налягане към него и почва да вибрира ....

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

за мидея задължително тампони с прекъснат болт на външните тела ,а може и на стойките едни гумени ленти да сложиш към стената .. комшията имаше мидея която бръмчеше така ( преди да дефектира ) ,с тампони доста поутихна ( но все пак ще се чува ,мидея е ... )

10. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    за мидея задължително тампони с прекъснат болт на външните тела ,а може и на стойките едни гумени ленти да сложиш към стената .. комшията имаше мидея която бръмчеше така ( преди да дефектира ) ,с тампони доста поутихна ( но все пак ще се чува ,мидея е ... )
    Мене ми жужи/бръмчи вътрешното тяло! Външното се дъжи нормално, а и е на хубави тампони - разделени болтове!

11. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Я кажете тоя модел като го сложа на режим фало ми и от вън е около 5 градуса, а вътре е зададено 27 пък е достигнал 22-23, та като го изфраскам на (27 фало ми) и след няколко часа е заскрежи здраво питата. Но дефрост не прави. Иначе духа топло и е достигнал примерно 25 градуса. Та спра ли му фаломито и веднага влиза в дефрост и се изчиства напълно. Това дали е нормално ?
    И това фало ми с преоритет ли е пред дефроста ???

Не помня дали се въртеше външният вентилатор, но при тази скреж е все тая(понеже външното е на нивото на главата ми и като минавам ме изстудява-та майче се въртеше) и наистина работи като инвертор-нема спиране вътре все си духа топло и компресора работи без прекъсване !?
    Този пост е редактиран от kossis; 27-03-13 в 16:49.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Я кажете тоя модел като го сложа на режим фало ми и от вън е около 5 градуса, а вътре е зададено 27 пък е достигнал 22-23, та като го изфраскам на (27 фало ми) и след няколко часа е заскрежи здраво питата. Но дефрост не прави. Иначе духа топло и е достигнал примерно 25 градуса. Та спра ли му фаломито и веднага влиза в дефрост и се изчиства напълно. Това дали е нормално ?
    И това фало ми с преоритет ли е пред дефроста ???

Не помня дали се въртеше външният вентилатор, но при тази скреж е все тая(понеже външното е на нивото на главата ми и като минавам ме изстудява-та майче се въртеше) и наистина работи като инвертор-нема спиране вътре все си духа топло и компресора работи без прекъсване !?
    Твоя модел инвертор ли е?Повечето Мидеи не мерят точно температурата и дават разлики от 3-5гр.(има оправяне с ваденето на датчика извън климатика).Като си на Фало ми си мери от дистанционото точно така,че по-добре си го нагласи на 24гр.с Фало ми и по-висока степен на вентилатора за да достига по-бързо зададената темп.Едно от условията да направи дефрос мисля,че беше минимум 45мин.работа на компресора,но през тези минути ако ти изключи външния вентилатор ще пропусне дефроса и ще стои заскрежен,тогава идваше другия алгоритъм при който се следи температурата на вътрешният топлообменик и входящият въздух.Фало ми-то не е с приоритет.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Не е инвертор. А е модела от темата ! Просто работи постоянно при фало ми без да спира, като инвертор.

Нужно ли е да се вади датчика отвън, като има фало ми. То за това е този режим очевидно.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Не е инвертор. А е модела от темата ! Просто работи постоянно при фало ми без да спира, като инвертор.

Нужно ли е да се вади датчика отвън, като има фало ми. То за това е този режим очевидно.
    Просто не може да достигне т* която си задал 27* - отчита тая на дистанционното. Затова и не изключва. Аз не я ползвам тая функция.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Е хубаво де, що не спира за 10 минути на час, два да направи дефрост и после да бичи пак. Нещо не са го домислили тая фало ми.
    Значи става като приоритетна - докато не достигне на дистанционното зададената не прави друго.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Е хубаво де, що не спира за 10 минути на час, два да направи дефрост и после да бичи пак. Нещо не са го домислили тая фало ми.
    Значи става като приоритетна - докато не достигне на дистанционното зададената не прави друго.

Не е с преоритет Фало ми-то.Ще си сложиш дистанционото на място където хем да мери температурата точно,хем да може да си комуникира с климатика.Дистанционото предава сигнал през около 3-мин. към вътрешното тяло.Не вярвам да работи 2 часа нон-стоп и да не направи поне 1 дефрос,или го държиш на много високи градуси с минимален вент.или дистанционото е забутано някъде.Ако през тези 2 часа е спирал,може пак да не направи дефрост,но този модел и с заскрежено външно тяло не му пречи да работи и да духа топло.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Да топло духа и заскрежен, но дефрост не прави -виждам го. Дистанционното стои на маса, срещу него и е в обхват, но на масата е 21-22 и гони 27 за два часа стига до 25 и не прави дефрост - питата е снежнобяла.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 23 ПърваПърва ... 91718192021 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Midea MS12F-12HRN1 F6 - всичко свързано с този модел
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 16
    Последно: 10-09-14, 23:36
  2. Midea MSV1-12HRN1 - не размразява !?
    От nikito535 във форум Климатици Midea
    Отговори: 31
    Последно: 14-02-13, 21:12
  3. Отговори: 60
    Последно: 08-01-13, 15:11
  4. Отговори: 6
    Последно: 16-05-11, 22:20
  5. Ниско температурен кит за MIDEA MSV1-12HRN1
    От niki721220 във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 12-07-10, 00:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе