Страница 17 от 23 ПърваПърва ... 71516171819 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 331
Like Tree4Одобрявам

Всичко за MIDEA MSV1-12HRN1

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Re:Всичко за MIDEA MSV1-12HRN1

Абе кво сте се хванли в тоя коп като удавник в сламка. Само глупави коментари пишеш.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Здравейте. Имам проблем с две Мидеи от тоя модел. Климатиците са на една година, но дефакто не са използвани. Тази зима довършвах ремонтите в апартамента и се наложи да ги позлвам. Оказа се че външното тяло на единия бръмчи на интервали - много кофти немонотонно бръмчене. Направо може да побърка комшиите отвън! На другия пък вътрешното тяло вибрира и направо не се трае. Имам чувството че се предава вибрация от мотора от външното тяло. Защото не зависи от скоростта на вентилатора вътре а зависи от това дали работи или не външното тяло. Не знам какво да парвя, уж ще го разглобяват да го гледат фирмата която го монтира, но аз нещо с разочаровах. Имам 3 мидеи 12-ки от преди 5 години в другия апартамент и такова нещо не съм имал като проблем с тях! Затова и пак на Мидеа се спрях - то човек вече явно на нищо ново не може да разчита ... Старите Мидеи не се влияят от работата на външното тяло, тея когато се включи външното се предава някаква вибразия, направо дрънчат вътре пластмасите. Наложи се да го откача отдолу - така се понамалиха та поне да не стоя на студено..не знам какво да правя, някакви идеяи или да викам и направо да ги сменят - според меен не знам какво може да се "поправи " ама ...

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Да не би да са монтирани външните зад вътрешните? И за това да предава вибрациите.

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Нормалното високо налягане вдигано от машините на фреон R410а е с 10bar по-голямо от машините работещи с фреон R22. Поради този факт е нормално тези които работят на по-високи налягания да са по-шумни, да се появяват вибрации и резонанси.

Новите модели сравнено със старите са с по-малки топлообменници и по-слаби компресори. Но това са нормални работи. Вероятно парите, които си платил за сегашните ти модели са ако не същите то по-малко отколкото за онези купени преди 5 години. Ти какво очакваш да получиш за същите или по-малко пари след 5 години разлика. За инфлация чували ли сте или смятате за нормално да давате по-малко и да вземате същото или повече. Цените на всичките материали и на китайският труд растат, а пък цената на крайното изделие климатик очакваме да остава същата или да пада и после, защо за тези пари сега не получавам същото, както преди 5 години.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Какво очаквам ли - очаквам като си купя климатик да го ползвам. А не като го пусна да не мога да слушам телевизора от гадно бръмчене и вибрации! Това очаквам. Все пак това не е нормална работа според мене, не може да дрънчи вътрешното тяло така си мисля, може да те побърка направо като си в стаята! Дразни ти нервната система - направо изперквам..не е тихо жужене ами си е доста силно !

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Да не би да са монтирани външните зад вътрешните? И за това да предава вибрациите.
    Ами монтирани са нормално мисля: вътрешното горе, външното зад него но долу ниско. Нарочно ги свалих по- ниско долу уж да не вибрира стената от външното тяло , да е по близо до долната плоча. Около 2.5 метра е тръбния път и на двата. Самия тръбен път е вграден в стената, нарочно за да не се вижда отвън и вътре..

7. Тук е от
    Dec 2009

И аз имам същият проблем с този модел,но при мен монтажа е тяло зад тяло и май е доста къс тръбния път,но вече взех да свиквам,мисля да сложа по-сериозна изолация около компресора,поне да намаля малко дрънченето.

8.  

9. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

пулсациите на фреона, които се предават от външното тяло във вътрешното могат да бъдат елиминирани с така наречения на английски muffler, който представлява устройство подобно на автомобилния ауспуф (на немски) или както му казваме ауспух (без от него да излиза пух) с монтаж на газовата тръба
    аз съм имал подобни проблеми и с далеч по-маркови климатици като митсубиши електрик и съм ги решавал доста успешно по този начин...
    за съжаление, както не веднъж сме констатирали, изобилства от разбиратели, които не са в състояние да решат и елементарни проблеми на клиента, както и с производители, които нямат и намерение да си извадят поука от случилото се...

10. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от climamarket
    пулсациите на фреона, които се предават от външното тяло във вътрешното могат да бъдат елиминирани с така наречения на английски muffler, който представлява устройство подобно на автомобилния ауспуф (на немски) или както му казваме ауспух (без от него да излиза пух) с монтаж на газовата тръба
    аз съм имал подобни проблеми и с далеч по-маркови климатици като митсубиши електрик и съм ги решавал доста успешно по този начин...
    за съжаление, както не веднъж сме констатирали, изобилства от разбиратели, които не са в състояние да решат и елементарни проблеми на клиента, както и с производители, които нямат и намерение да си извадят поука от случилото се...
    ..Днес ще говоря с момчетата от фирмата дето ги поставяха, ще минават да видят какво моеже да се направи и ще ги питам за тоя Муфлер или там каквото е дали са запознати...

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Кажи им заглушител, макар ако се занимават сериозно с климатици и "муфлер" ще свърши работа за се разберете.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Кажи им заглушител, макар ако се занимават сериозно с климатици и "муфлер" ще свърши работа за се разберете.
    Ми говорих току що с тях, не са слагали "заглушители" май .. Ще пробваме да позатворим крановете евентуално да видим дали идва проблема от налягането и пулсиране / тръби и ще видим после какво ще се прави..

..Едит: За такова нещо ли става въпрос?
    https://forum.setcombg.com/index.php?topic=48688.0

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Остава и да са сложили заглушители от Мидеа. Това все едно да си купиш Трабант и да има ABS.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Остава и да са сложили заглушители от Мидеа. Това все едно да си купиш Трабант и да има ABS.
    Казвам че колегите от фирмата не са слагали такива устройства, не че Мидеа са сложили ли не н аклиматиците..

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Ами не им е и работа да слагат. Слагат климатика, който клиента си е купил. Вече при оплаквания клиента си плаща и има заглушители ...

17. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Ами не им е и работа да слагат. Слагат климатика, който клиента си е купил. Вече при оплаквания клиента си плаща и има заглушители ...
    ..Все пак тези климатици трябва да работят в определени граници на шум - при мене не смятам че е така! Не ми е проблем да платя и за заглушители, но все пак си има толеранс в който да е шума от дадено тяло си мисля..
    Колко струват тея заглушители, по колко се слагат ?

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Зависи, но ако това не е проблем на модела, по-скоро търси проблема в монтажа. ВелевКлима познава Мидеите, да каже. Аз не съм чул да имат такъв масов проблем.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 23 ПърваПърва ... 71516171819 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Midea MS12F-12HRN1 F6 - всичко свързано с този модел
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 16
    Последно: 10-09-14, 22:36
  2. Midea MSV1-12HRN1 - не размразява !?
    От nikito535 във форум Климатици Midea
    Отговори: 31
    Последно: 14-02-13, 20:12
  3. Отговори: 60
    Последно: 08-01-13, 14:11
  4. Отговори: 6
    Последно: 16-05-11, 21:20
  5. Ниско температурен кит за MIDEA MSV1-12HRN1
    От niki721220 във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 11-07-10, 23:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе