Абе кво сте се хванли в тоя коп като удавник в сламка. Само глупави коментари пишеш.
Абе кво сте се хванли в тоя коп като удавник в сламка. Само глупави коментари пишеш.
Здравейте. Имам проблем с две Мидеи от тоя модел. Климатиците са на една година, но дефакто не са използвани. Тази зима довършвах ремонтите в апартамента и се наложи да ги позлвам. Оказа се че външното тяло на единия бръмчи на интервали - много кофти немонотонно бръмчене. Направо може да побърка комшиите отвън! На другия пък вътрешното тяло вибрира и направо не се трае. Имам чувството че се предава вибрация от мотора от външното тяло. Защото не зависи от скоростта на вентилатора вътре а зависи от това дали работи или не външното тяло. Не знам какво да парвя, уж ще го разглобяват да го гледат фирмата която го монтира, но аз нещо с разочаровах. Имам 3 мидеи 12-ки от преди 5 години в другия апартамент и такова нещо не съм имал като проблем с тях! Затова и пак на Мидеа се спрях - то човек вече явно на нищо ново не може да разчита ...Старите Мидеи не се влияят от работата на външното тяло, тея когато се включи външното се предава някаква вибразия, направо дрънчат вътре пластмасите. Наложи се да го откача отдолу - така се понамалиха та поне да не стоя на студено..не знам какво да правя, някакви идеяи или да викам и направо да ги сменят - според меен не знам какво може да се "поправи " ама ...
![]()
Да не би да са монтирани външните зад вътрешните? И за това да предава вибрациите.
Нормалното високо налягане вдигано от машините на фреон R410а е с 10bar по-голямо от машините работещи с фреон R22. Поради този факт е нормално тези които работят на по-високи налягания да са по-шумни, да се появяват вибрации и резонанси.
Новите модели сравнено със старите са с по-малки топлообменници и по-слаби компресори. Но това са нормални работи. Вероятно парите, които си платил за сегашните ти модели са ако не същите то по-малко отколкото за онези купени преди 5 години. Ти какво очакваш да получиш за същите или по-малко пари след 5 години разлика. За инфлация чували ли сте или смятате за нормално да давате по-малко и да вземате същото или повече. Цените на всичките материали и на китайският труд растат, а пък цената на крайното изделие климатик очакваме да остава същата или да пада и после, защо за тези пари сега не получавам същото, както преди 5 години.
Какво очаквам ли - очаквам като си купя климатик да го ползвам. А не като го пусна да не мога да слушам телевизора от гадно бръмчене и вибрации! Това очаквам. Все пак това не е нормална работа според мене, не може да дрънчи вътрешното тяло така си мисля, може да те побърка направо като си в стаята! Дразни ти нервната система - направо изперквам..не е тихо жужене ами си е доста силно !
Ами монтирани са нормално мисля: вътрешното горе, външното зад него но долу ниско. Нарочно ги свалих по- ниско долу уж да не вибрира стената от външното тяло , да е по близо до долната плоча. Около 2.5 метра е тръбния път и на двата. Самия тръбен път е вграден в стената, нарочно за да не се вижда отвън и вътре..Първоначално публикувано от VeleV.Klima
И аз имам същият проблем с този модел,но при мен монтажа е тяло зад тяло и май е доста къс тръбния път,но вече взех да свиквам,мисля да сложа по-сериозна изолация около компресора,поне да намаля малко дрънченето.
пулсациите на фреона, които се предават от външното тяло във вътрешното могат да бъдат елиминирани с така наречения на английски muffler, който представлява устройство подобно на автомобилния ауспуф (на немски) или както му казваме ауспух (без от него да излиза пух) с монтаж на газовата тръба
аз съм имал подобни проблеми и с далеч по-маркови климатици като митсубиши електрик и съм ги решавал доста успешно по този начин...
за съжаление, както не веднъж сме констатирали, изобилства от разбиратели, които не са в състояние да решат и елементарни проблеми на клиента, както и с производители, които нямат и намерение да си извадят поука от случилото се...
..Днес ще говоря с момчетата от фирмата дето ги поставяха, ще минават да видят какво моеже да се направи и ще ги питам за тоя Муфлер или там каквото е дали са запознати...Първоначално публикувано от climamarket
Кажи им заглушител, макар ако се занимават сериозно с климатици и "муфлер" ще свърши работа за се разберете.
Ми говорих току що с тях, не са слагали "заглушители" май .. Ще пробваме да позатворим крановете евентуално да видим дали идва проблема от налягането и пулсиране / тръби и ще видим после какво ще се прави..Първоначално публикувано от edi1
..Едит: За такова нещо ли става въпрос?
https://forum.setcombg.com/index.php?topic=48688.0
Остава и да са сложили заглушители от Мидеа. Това все едно да си купиш Трабант и да има ABS.
Казвам че колегите от фирмата не са слагали такива устройства, не че Мидеа са сложили ли не н аклиматиците..Първоначално публикувано от Mega
![]()
Ами не им е и работа да слагат. Слагат климатика, който клиента си е купил. Вече при оплаквания клиента си плаща и има заглушители ...
..Все пак тези климатици трябва да работят в определени граници на шум - при мене не смятам че е така! Не ми е проблем да платя и за заглушители, но все пак си има толеранс в който да е шума от дадено тяло си мисля..Първоначално публикувано от Mega
![]()
Колко струват тея заглушители, по колко се слагат ?
... Зависи, но ако това не е проблем на модела, по-скоро търси проблема в монтажа. ВелевКлима познава Мидеите, да каже. Аз не съм чул да имат такъв масов проблем.