Страница 20 от 23 ПърваПърва ... 101819202122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 331
Like Tree4Одобрявам

Всичко за MIDEA MSV1-12HRN1

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Отговор: Всичко за MIDEA MSV1-12HRN1

Цитат Първоначално публикувано от kossis Виж публикацията
    Да топло духа и заскрежен, но дефрост не прави -виждам го. Дистанционното стои на маса, срещу него и е в обхват, но на масата е 21-22 и гони 27 за два часа стига до 25 и не прави дефрост - питата е снежнобяла.
    Аз има този модел също и бях забелязал че при зададени под 23градуса забравя да дефрозва правих малко промени и сега бих казал че прави дефроз само при необходимост Модела има и три джъмпера на платката с които може да се избира дали да подържа без корекция температурата или да е от -3 до +3 градуса под или над зададената. Функцията следвай ме я ползвам постоянно е активна дистанционото съм го монтирал над таблата на спалнята и цепи градуса. Не е лоша машинката ама сравнена с марковите инвертори си е посредствена по голяма консумация и по лош
    комфорт.
    А относно дефроса ето превод от сервизното:
    Устройства против замръзване 9.9.1 условие:Системи за размразяване започва, когато един от следните:
    Т3 по-ниски, отколкото 0'C, продължава повече от 40 минути, при условие,
    че срокът, след което температурата е по-ниска, отколкото -3 "С
    последователно достигне 3 минути.
    Изчислете от края на последната размразяване, изпарител висока
    температура. защита само затваря външен вентилатор с компресор все още
    текат. Добавете до 90 минути.
    9.9.2 Условия за размразяване завършващ:
    Устройства против замръзване приключва, когато един от следните:
    Времето, за да стане 10 минути.
    Т3> 20'C.
    snapshot4.png
    Този пост е редактиран от VeleV.Klima; 29-03-13 в 18:30.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Да топло духа и заскрежен, но дефрост не прави -виждам го. Дистанционното стои на маса, срещу него и е в обхват, но на масата е 21-22 и гони 27 за два часа стига до 25 и не прави дефрост - питата е снежнобяла.
    Ако го държиш на ниска скорост на вентилатора,по този начин вдига високо налягане и ти изключва външния вентилатор и така няма да размрази.Премери колко градуса издухва от вътрешното,ако духа с около 50гр. значи на топлообменика е 52-53гр.при тези градуси спира външния вентилатор и размразяването се пропуска.

п.п. Друго което се сещам е,че има едно копче във вътрешното под капачето- Моно и Мулти ,ако си го сложил случайно на Мулти пак няма да видиш размразяване.
    Този пост е редактиран от necata2; 29-03-13 в 19:50.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Майстора каза да го слагам на втора скорост, не на ауто.

Това пък копче какво е ? Аз знам че има копче вътрешното за управление без дистанционното-в ауто режим- за него ли става въпрос или е друго ???
    Кажи колега, че ми е интересно. Никой не е пипал това копче -от както е монтиран !

Тоя климатик НЕ е мулти сплит, за да има такова копче !

Градусите на издухване са наистина 50 тина и външният хиликоптер спира.
    Добре де как постига това - без да се подгрява фреона от вън, щото питата е обскрежена и вентилатора е спрял- пък фреона да е достатъчно горещ вътре, и то часове ???
    Този пост е редактиран от kossis; 01-04-13 в 14:41. Причина: я

5. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от necata2 Виж публикацията
    Ако го държиш на ниска скорост на вентилатора,по този начин вдига високо налягане и ти изключва външния вентилатор и така няма да размрази.Премери колко градуса издухва от вътрешното,ако духа с около 50гр. значи на топлообменика е 52-53гр.при тези градуси спира външния вентилатор и размразяването се пропуска.
    Колега, моя климатик на ниска скороста почва да вдига наистина много високо налягане и вътрешното тяло започва да вибрира и бръмчи! Ако се окаже, че на втора скороста не вдига толкова голямо налягане и не "бръмчи" имаш бира от мене! Толкова ли нямаше кой да ми каже това ...за проблемите с мойте климатици говоря, предната страница..Аз ги карам на най- ниски обороти на вътрешното тяло и ако се окаже в това "проблема" ще е супер!
    Този пост е редактиран от mitakabus; 01-04-13 в 17:53.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Те дето нямат дебит тея мидеи, пък вие на първа скорост ги държите. Че как въобще топлят не ми е ясно.
    Аз веднъж го пробвах моя на най-слабия вентилатор 310м3/ч., вдига над 50гр. ама със дигнати ръце пред него не се усеща нищо. Топлото бяга веднага на тавана, излъгва климатика че е топло и спира, а в стаята колко е - божа работа.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Еми, аз по принцип го прасках на ауто и климатика сам си решаваше как да духа. Но горе долу винаги или е на 2 или на 3 скоруст фъна. Така че, или ауто или 2 скоруст най малко, като ще гониш температура.
    Този пост е редактиран от kossis; 02-04-13 в 10:20.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Re: Всичко за MIDEA MSV1-12HRN1

Колеги, може ли да ви помоля, имащите тоя модел, да го пуснете на топло на най -ниската скорост за 30-50 мин да видим дали почва да "бучи" вътрешното тяло когато е на отопление от налягането на компресора и дали е само при мене така все пак?

10. Member
    Тук е от
    Jan 2010

А ти като го сложи на висока скорост не се ли оправи ?

11. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Re: Всичко за MIDEA MSV1-12HRN1

kossis , в момента не съм в апартамента където са климите. Искам да събера инфо като отида да направя всички тестове, затова питам предварително ..

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Да са ти го допълвали с фреон климатика? Защото има вероятнос да е презареден.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Майстора каза да го слагам на втора скорост, не на ауто.

Това пък копче какво е ? Аз знам че има копче вътрешното за управление без дистанционното-в ауто режим- за него ли става въпрос или е друго ???
    Кажи колега, че ми е интересно. Никой не е пипал това копче -от както е монтиран !

Тоя климатик НЕ е мулти сплит, за да има такова копче !

Градусите на издухване са наистина 50 тина и външният хиликоптер спира.
    Добре де как постига това - без да се подгрява фреона от вън, щото питата е обскрежена и вентилатора е спрял- пък фреона да е достатъчно горещ вътре, и то часове ???

Това тяло се води малко по-луксозно и може да се ползва за мултита затова има и копче за превключване.Като вдигнеш капака за филтрите има капаче със схема ,под него е ключето Мулти и Моно,а това за авто работа без дистанционо е до него.И заскрежен работи и духа топло,няма логика ама е така.Аво вентилатора при мен не върши работа на отопление(за охлаждане е супер),тръгва от 2-ра след известно време минава на 1-ва скорост и стаята ми изстива а не се увеличава вентилатора.

Mitakabus на 1-ва при мен има леко бучене,но е поносимо и може да се спи.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Брей какъв климатик, какво нещо-цяла машина !

Занчи ако е на мулти изобщо няма да дерфостира, така ли ?

Моя прави дефрост, но на фало ми не му се получава.

Ще го проверя това копче аз.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Само да потвърдя колеги, наистина на 2 скорост го няма почти проблема с бученето от налягането на фреона! Ама аз понеже все искам да ми е тихо и на миминум ги пускам вътрешните тела. От там почва да бучи като вдигене налягане вътрешното тяло. Е те това е бил проблема. Открих "Америка" 1 година след като зададох въпроса тук във форума..

17. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Така е, и при мене е ставало това с късните открития- такъв е живота.
    А относно твоя проблем-явно никой не ти е казал че е добре да е на ауто или на по висока степен фъна.
    Друга възможна причина- директно монтирани тела, без никакъв тръбен път между тях. Щото тръбите са като виброгасител.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Абе и друго има, чета севизното за тоя модел го дават дебелата тръба да е 12.7мм, а някой го дават 10мм, на мен са ми сложили 10-ка. Може и от това да е. иначе тръбния път е около 3 метра.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 23 ПърваПърва ... 101819202122 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Midea MS12F-12HRN1 F6 - всичко свързано с този модел
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 16
    Последно: 10-09-14, 23:36
  2. Midea MSV1-12HRN1 - не размразява !?
    От nikito535 във форум Климатици Midea
    Отговори: 31
    Последно: 14-02-13, 21:12
  3. Отговори: 60
    Последно: 08-01-13, 15:11
  4. Отговори: 6
    Последно: 16-05-11, 22:20
  5. Ниско температурен кит за MIDEA MSV1-12HRN1
    От niki721220 във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 12-07-10, 00:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе