Ако става вапрос за новата вида модел 2011 то тя си има такива заглушители лично сам ги гледал
Ако става вапрос за новата вида модел 2011 то тя си има такива заглушители лично сам ги гледал
Това е червеното част от Quality control на Мидеа ли е? Или е прещипана, затапена тръба, че не се вижда добре?
MIDEA MSV1-12HRN1 - си е модела, монтирани са юни месец 2011г..
Да, на голяма снимка се вижда по-ясно.Първоначално публикувано от turboie
Това с мъфлърите е ново 20 и моят съвет е въобще да не хващаш в тази посока.Поне аз не знам да се продават такива-за климатици специално,макар че се слагат и то по няколко при по-скъпите марки и модели,където е мислено и пресмятано от точните хора.Всичко останало е в стил "Направи си сам" и се трасплантира от един та на друг пациент и то подарен или извънгаранционен и резултата е спорен.И къде е Илия-на кирия,като си изгубиш гаранцията и си платиш като поп?Да закачат манометри,амперклещи,термометри,да поразсъблекат външното,малко да се огледат и ослушат и може да и намерят решението.Да чукна на дърво и при мен не са много от тази серия,но засега си карат добре и няма аномалии.Първоначално публикувано от mitakabus
Дойдоха момчетата, видяха, съгласиха се че бученето идва от вънка от компресора и не е нормално / как да е нормално!/..нищо не можаха да направят..Сега аз се чудя какво да правя и реагирам. Лятото на студено не правят тоя проблем - поне не се чува толкова и не е дразнещо чак така.. Но на топло когато са и вън е около 0 - студено си бучат вътре та дрънат чак от вибрациите..
Интересното е, че бученето и вибрациите се увеличават с времето на работа на компресора. Смисъл, почва да топли, работи примерно 10-15 минути и постепенно се засилва. Като слушам и външното тяло си вдига шума , някак се вдига налягането ли, компресора се натоварва повече ли и вътре също почва повече да бучи и вибрира..
Като нищо не са могли да направят,да викат техни колеги,да им поемат разноските и да излизат от ситуация-това е тяхно задължение до изтичане на гаранционният срок,нали затова ги плащаш тия профилактики.Ако не можеш да си отстояваш правото на безплатен гаранционен сервиз,отиваш при други,плащаш си,забравяш за първите и закачаш обецата на ухото.
с мъфлери или без мъфлери - много приказки на пазара, много "момчета", които освен да коват с гвоздеи мидеи по стените и да образуват статистиката на така наречаната "сива" икономика друго не могат да направят...
...а който иска да си мечтае и да си вярва за поемате на разноски и гаранционни срокове...
...то като погледнеш 5 години гаранция на мидея си е жива гавра с клиента...
...що се отнася до "другите" - "момчета" има достатъчно...
Здравейте,от вътрешното тяло в ъгъла под дисплея започна да капе конденз,какво мога да направя?Климатика не е в гаранция вече.
Махни капака, и провери дали дренажната вана не е пълна с конденз. Ако е така, значи имаш запушване и водата не се оттича. Също така провери дали маркуча не е излезнал от щуцера на ваната.
Плюс това дето ти каза Сашо,webdevil,виж и за тези вероятни проблема:
При спрян климатик духни с уста силно в тръбичката /от вън където изтича водата/ ако има нещо ще усетиш трудност и така докато не се отпуши.Аз така ги лекувам.Всичко това при условие ,че преди си е работил без проблеми.
Успех!!!
Благодаря ви за отговорите момчета,тези дни нямах време да го погледна,днес го пуснах и не капе.Малко помощ за свалянето на капака,къде се намират щипките,да не счупя някоя.И без това исках да почистя турбината и ваничката.
Колеги,някой може ли да помогне как да сваля турбината?Смъкнал съм предния панел,откачил съм позиционера за въздуха и до там,нещо не мога да го измисля
IMAG0215.jpg - Prikachi.com споделяне на снимки в Интернет