Ми при това изпълнение що се чудиш.Снимай да видим къде са вързали вентилатора.И изобщо си прав-по-добре нов.Винаги при такива простотии има допълнителни изненади.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Ми при това изпълнение що се чудиш.Снимай да видим къде са вързали вентилатора.И изобщо си прав-по-добре нов.Винаги при такива простотии има допълнителни изненади.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
На външния вентилатор явно му е залепнало релето може да се пробва лесно при спрян климатик дърпаш щепсела и отново го пускаш ако тръгне без да е пуснат климатика значи е релето.
Но новия климатик е правилното решение,то и този ще стане но по добре 3 г гаранция и новичко Фуджи !
Е това може да се случи само в Бг.Аз ако съм на собственика,макар че нищо не разбирам,ако ми сложат така компресора-да стърчи и да бучи толкова ще видят пари ама май- и то не тази година...А в случая както е викнал друга фирма и при тези констатации, звъня на 2-3 съседи,правя ги свидетели,протокол и съд до дупка,с един готин адвокат, и мерак да му платиш повечко-ще разсипе тази мизерна фирма.Ще искам и за пропуснати ползи от този ремонт,студуване на дечица и всички трагични сценарии на света + ще си засека електромера и ще искам и пари за това,ще орева и КЗП и ще ги налепя из нета където се сетя.Няма да се учудя ако и компресора накрая се окаже че е здрав и им е трябвала тошиба а този самсунг е бил в повече....Човече,потърси адвокат, пробвай да ги закопаеш тези!А към фирмаджиите тук-Ей тези прасета карат човек после да пита "всякъкви въпроси" и да си бута носа където не му е работа и да дава акъл!А и от хляба ви крадат и чупят...
Онзи ден писах за ремонта на един Дженерал колко добре е изпълнен но не открих темата и реших да покажа как работят някой "колеги".Сменения компресор стърчи малко навън и не е за фреон R22 но явно за тях не е от значение бръмеше като хеликоптер. И ето малко фото от стрия и новия с който го заменихме.
VeleV,тва е темата.Чаках с нетърпение да видя кво си направил.Какъв компресор сложи и как е машинката?Похвали се малко де-скромните си остават ергени!
Е ми явно не четеш всичко написано. Замених го с нов климатик на втората снимка е. То не си струва вече да се ремонтира.
Ok,чиста работа.
Колеги тоя боклук MSV1-12HRN1 пак се излага при -5. Дайте идеи моля ви ,че аз се изчерпах в началото на темета съм описал случая!
Климатика според мен си работи напълно нормално при това налягане, температура в стаята и температура на издухване. Също така от обяснението ти не става ясно дали климатика има проблем с разкрежаването, само казваш, че когато е бил заскреженПървоначално публикувано от chitalov
налягането и температурата на издухване също ми се виждат нормални за заскрежилият топлообменник.Първоначално публикувано от chitalov
Според мен стаята има големи топлозагуби и климатикът не отговаря за това помещение. Причината за да не може да се стопли стаята не е в климатика.
Ами миналата година е работил по добре.Стаята е 16 кв. и е висока 2,80м. (45 кубика горе долу ) има и голям гардероб 3кв.
Последен етаж на къща е с две външни стени и PVC дограма.
... и аз като Valen1 не разбрах този климатик в крайна сметка има или няма проблем с разкрежаването? Дай малко повече в аванс!
@chitalov
Източи фреона напълно, нагрей картера на компресора, така че да се изпари всичкия фреон и го вакуумирай най-накрая тоя климатик!
Подозирам че външното тяло няма да ти държи вакуум, макар на 45 bar да му няма нищо ( пробата с азота ако си я правил наистина ).
Тогава ти остава най-простото ;-) - смяна на компресор и си готов. Според мене имаш шупла в картера на компресора и през нея за около 24 часа ти намалява количеството фреон, за това ти пада и налягането.
Да погледнем още веднъж какви са първоначалните условия на работа при които chitalov заварва климатика.
Климатика си работи просто прекрасно. Как при това налягане, изходяща температура на максимална степен на вентилатора (разлика изход-вход 48 - 24 = 24 °С) при заскрежен топлообменник може да мине на някой мисъл за наличие на малко фреон, че да тръгне да го презарежда.Първоначално публикувано от chitalov
Предположението за добра работа се отнася само ако вътрешният топлообменник и турбината на вентилатора са сравнително чисти.
Климатик си е вакуумиран и държи (естествено,че съм го надул на 45 bar щом казвам)
В момента работи горе долу само дето не спира много и е консумирал 100KW за 5 дни на 24 °С е нагласен.
На клиента му писна да го мъчим с тоя боклук клас А,и сигурно съжалява ,че не ме е послушал да си купи пак MSG-12HR .А има два броя MSG-12HR и е много доволен от тях.Така си е като четеш много в разни форуми и си мислиш,че има икономични и евтини климатици!!!
Защо изключваш компресор.Толкова си може и при положителни Т щом не вдига налягане,а държи фреона и заскрежава-хич го няма.Ако е в гаранция му сменете компресора,ако ли не- колкото-толкова или нов.