на моя е 3.0.8 ,като го купих беше 3.0.6 по някое време се ъпдейтна
на моя е 3.0.8 ,като го купих беше 3.0.6 по някое време се ъпдейтна
Ясно, твоят е първата версия с по-тежкото външно тяло
най накрая захладня малко и при нас .. снощи около -4 ,сега в момента е -2 очертава се "мразовит ден" ,като това е поредния с такива ниски температури .. много спокойно работи мидейката при тия условия - няма он/офф ,няма дефрости ( моднат е моя за който не си спомня ) ,това му е 4та зима и напролет май ще сменям лагери на мотора на вътрешното тяло ,появи е едно тихо свирукане за момента не дразни но те тия звуци бързо ескалират като тръгнат лагерите .. между другото целия мотор е 50-60 лв в Алиекспрес![]()
4та зима от както имам климатика такъв студ не е имало ,а и следващите 2 дни го дават така .. снощи около -14 ,като станах в 7.30 беше -12 .. през ноща гледам е направил 3 дефроста ( вероятно без нужда ) ; задал съм му 15% вентилатор ( първа степен е 20% ,автото не е много адекватно ,обича да бичи на висока степен в тия студове обикновено 3та и идва шумен ) ,една идея по нисък дебит и шум - при този дебит поддържа идеално зададените градуси с два отгоре както по принцип си поддържа ,много спокойна работа на 2те тела ... по време на снеговете които тука бяха 3-4 дена доста заскрежаваше и си личеше разликата от 11 кг в теглото на външното тяло спрямо Хитачито което много трудно заскрежава и много рядко размразява ( тази зима общо 2-3 пъти ) но си размразяваше при нужда и добре изчистваше топлообменника . Консумации не следя тази зима ,той тока ми и без това е над 250 лв с новите цени ,какво да ги следя ..
Alexi само ти, като гледам си представител от най-студената част на БГ тази зима. Споделяй как е.Имахте температури и под -15гр. Оживяха ли премиумите,как са дефрости,минимум?
минимуми не знам ,то при тия градуси няма как да работи на минимум но този модел не си вдига минимума под някакви градуси ,предни зими го бях замервал и при -5 дори може да падне на около 200 вата ; под +5 при мен работи без да офи .. тия три студени дни около -15 нощем и около -2-3 денем ,е правил по три дефроста на денонощие ( всичките през нощта ) ,поддържа си заданието консумацията е под 700 вата понеже на 700 вата почвам леко да чувам компресора вътре в стаята ,а не го чувам - ватметър нямам в момента сложен ; машинката по мое скромно мнение се държи добре в студовете .. останалите ми две машини са изпитани бойци които няма с какво да ме изненадат - Саньо е с 30 кила външно тяло ,падна му се да вдигне градусите от 15 на 23 при -5-6 външна че стаята не се ползваше известно време - за около два часа беше ги направил ; Хитака ,за него какво да кажа .. за тия 4-5 дена сняг + студ има един или два дефроста - по нужда ,той е способен с дни да бачка на 1000 вата ако се наложи но нямаше такива студове чак .
От тук може да си промените минимума
Този пост е редактиран от Aleksandars; 24-02-25 в 21:20.
на вентилатора .. ние говорим за компресора
Точно минимума на компресора. От там се постига и 130те W по спецификация. Аз съм го настроил на около 220-230W. На миналата страница има линк към начина за настройка, но ето и друг
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://comfortstarusa.com/wp-content/uploads/2023/01/AHU-SG2-New-Engineering-Mode-ARC-88B.pdf&ved=2ahUKEwjG5Z_F9tyLAxV2avEDHXiIAHIQFnoECC8QAQ&usg=AOvVaw2MdZ93VY2cNNPg7FA55XMn
Този пост е редактиран от Ankh; 24-02-25 в 21:24.
Има наистина и за минимални обороти на компресора
интересно .. всичко това описаното е за другото дистанционно ,но ще пробвам и с моето да видя кое как е настроено .. това обяснява защо различни потребители споделят за различен минимум
И моето дистанционно е с различен номер от посочените, но става. Имам и All Easy Pro, което е с дистанционно отговарящо на номера на изброените, но там не става да се промени минимума(други параметри се променят, но минимума не го приема). Китайска му работа
П.с. Няма да може да видиш, трябва да помниш данните които си въвел.
Този филм е за лято в рая,
в този филм, ще свърши зимата.![]()
17-18hz ... 1hz е приблизително 13вата. Бях задал минимум от 13 херца и слизаше около 165вата, но аз ползвам климатика с отворени врати и бързо пада температурата. Климатика гони минималната температура , т.е задал съм 24° по ДУ, горе при него трябва да 26°, и климатика се стреми да поддържа 26. С нисък минимум бързо пада под 26 и почва покачване на мощността. Аз се стремя да уцеля минимум до толкова, че да нямам off-on през 5 минути, а да удължа интервалите. Ако климатика се ползва за една стая, минимум от 130вата ще бъде перфектен