Страница 13 от 14 ПърваПърва ... 311121314 ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 203
Like Tree88Одобрявам

Midea MSEPBU-12HRFN8-QRD6GW All Easy Pro Nordic

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Отговор: Midea MSEPBU-12HRFN8-QRD6GW All Easy Pro Nordic

Имаме 3 бр. такива машини 12-ки в селска къща 60 кв.м. - 3 стаи. Понякога чуваме външното тяло на единия, монтирано е на тухлена стена, граничеща с кухнята. Останалите са монтирани на каменната стена на избата и не се чуват. Когато ни няма, оставяме един да работи на 16 градуса, без да се изключва, с отворени врати между стаите. Включвам и другите два, заедно с дежурния, на 24 градуса около 3-4 часа, преди да отидем и заварваме температура 25-26 градуса в къщата. Стойки за дистанционните нямат.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2020

Благодаря! Моят е на тухлена стена, но е с тампони от хубавите и не се чува принципно. И аз оставям на 16⁰ през деня, в определен час го пускам на 21-22⁰, 70% вентилация, отивам след два часа и е 19⁰ в стаята при температура навън 3⁰, ако навън е 6⁰ - в стаята е 20⁰. Стаята е затворена. Работи на същото задание още няколко часа, може би още 1-2 часа, но никога не си достига заданието, съответно духа непрестанно. Едва, когато го сложа на 20⁰, започва да си почива.
    Този пост е редактиран от ratsa82; 11-12-24 в 11:11.

4. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Не го намаляй с повече от 2С. Даже по 0С въобще не го пипай...

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Не го намаляй с повече от 2С. Даже по 0С въобще не го пипай...
    Свалям заданието плавно с по един градус. Исках да кажа, че не си изпълва заданието и не спира да духа, когато е от 21⁰ нагоре.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от ratsa82 Виж публикацията
    ...Исках да кажа, че не си изпълва заданието и не спира да духа, когато е от 21⁰ нагоре.
    моите вентилатори работят постоянно, независимо дали е постигната зададената температура или не. всички са на режим "ауто" за вентилатора

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

а колко от тези тухлени стени са външни ,изолация/дограма ? няколко часа да не си достигне заданието не е много нормално ,тия машинки бичат и дори надхвърлят заданието ,алгоритъма е доста бодър и ако има да догонва не си почива като други марки .. също така може и част от фреона да е излетял ,това би обяснило и тия шумове

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от joro_kem Виж публикацията
    моите вентилатори работят постоянно, независимо дали е постигната зададената температура или не. всички са на режим "ауто" за вентилатора
    А умишлено ли го оставяте на ауто? Може би, ако е на по-ниски обороти, ще си почива.
    Аз го оставям на 60-70%, ама снощи го увеличих на 100%, че от 16⁰ беше стигнал за час и половина едва до 19⁰, та за още два часа и половина вече беше 20,5⁰.
    Да, това, че никога не спира да духа, ми е малко странно, щото въздухът, който излиза, когато е в почивка, не е от най-топлите, а е и срещу леглото ми

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    а колко от тези тухлени стени са външни ,изолация/дограма ? няколко часа да не си достигне заданието не е много нормално ,тия машинки бичат и дори надхвърлят заданието ,алгоритъма е доста бодър и ако има да догонва не си почива като други марки .. също така може и част от фреона да е излетял ,това би обяснило и тия шумове
    Благодаря за мнението! И аз така си мисля - че има изпуснат фреон и/или не са достатъчно обезвъздушени тръбите, тъй като пуснаха помпата само за 5мин.
    Иначе стената е западна, без изолация, с пвц дограма. Стаята е северозападна, с един градус по-надолу от хола винаги.

10. Member
    Тук е от
    Feb 2023

само съвет - не пипай дистанционното - остави ги на едни градуси и не ги променяй.

в момента хем не ти е комфортно , хем харчи същия ток - може и повече
    mimojef одобрява това.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2012

В 13 кв. м. тая 12 ка за половин час максимум ще направи 21- 22 гр. Машината има проблем и трябва да се провери .
    mimojef одобрява това.

12. Junior Member Аватара на its large
    Тук е от
    Jan 2016

След преместването на едната ми машина от провинцията.И след сервизирането и момчетата и смениха фреона с R410. Във момента работи по добре и по икономично. Няма форсажи,бучене, шуртене на фреони. Вентилатора е настроен на 40% и 23° Ако го оставя на ауто забравя да дефроства и започва да трупа яко лед по външното, Ситуация от изминалата събота в Софийско.

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2020

Росо, само с приложението го управлявам, дистанционното не го ползвам, освен да си изгася LED-а понякога. Не знам защо на приложението тази функция все още не е активна.

14.  

15. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от its large Виж публикацията
    След преместването на едната ми машина от провинцията.И след сервизирането и момчетата и смениха фреона с R410. Във момента работи по добре и по икономично. Няма форсажи,бучене, шуртене на фреони. Вентилатора е настроен на 40% и 23° Ако го оставя на ауто забравя да дефроства и започва да трупа яко лед по външното, Ситуация от изминалата събота в Софийско.
    Така написано звучи като магия.
    До колкото виждам си я преместил от Кнежа където е работила инцидентно в нетемперирано помещение, сигурно и без изолация. Сега си я преместил на по-топъл климат, сигурно и помещението е с по-добра изолация, може и съседи да помагат (не знам).
    Те и с гроздова радия да са ти я напълнили ще харчи по-малко.
    Lucky Acho одобрява това.

16. Junior Member Аватара на its large
    Тук е от
    Jan 2016

Съседи около мен имам и живея във Къща. И на мястото където е поставена сега е по ветровито и северно, слънце почти не я огрява. Но след като беше в сервиз, Беше ми обяснено че е сменен и фреона със друг и с по голямо количество заредена. Наблюдавал съм я как е работила преди и сега и виждам че има огромна разлика.

17. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от its large Виж публикацията
    Беше ми обяснено че е сменен и фреона със друг и с по голямо количество заредена.
    Виж какво аз се радвам, че си доволен, но това е пълна простотия което са направили. Наистина ли си мислиш, че ако попълниш машината с фрон това подобрява работата, напротив. Можеш ли да ми отговориш на въпроса, ако препълването с фреон води до положителен ефект защо не са заредили машината с повече още фабрично? Защо въобще производителите си правят труда да пишат по книжките колко фреон трябва да има, след колко метра трябва да се допълва и с какво точно количество.

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2020

А вярно ли е, че ако няма достатъчно фреон, климатикът ще започне да свети, мига и издава звуци? Т.е. нещо като алармираме.
    Има едно Check на приложението, то акуратно ли е?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 14 ПърваПърва ... 311121314 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++
    От kaptagona във форум Климатици Midea
    Отговори: 1151
    Последно: 06-12-24, 14:20
  2. FUJITSU ASYG-09KHCA NORDIC -25
    От tolostoi във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 24
    Последно: 27-04-21, 07:45
  3. General-Fujitsu LTCB/LTCN Nordic
    От Mega във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 5
    Последно: 23-05-17, 23:21
  4. Избор между E09 NKE -3 и 9NKE Nordic
    От SwappeR във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 9
    Последно: 21-11-12, 04:46
  5. Флагман на IVT/Sharp - Nordic модел
    От babati във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 25
    Последно: 22-12-11, 09:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе