Страница 14 от 14 ПърваПърва ... 4121314
Резултати от 196 до 203 от общо 203
Like Tree88Одобрявам

Midea MSEPBU-12HRFN8-QRD6GW All Easy Pro Nordic

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member Аватара на its large
    Тук е от
    Jan 2016

Отговор: Midea MSEPBU-12HRFN8-QRD6GW All Easy Pro Nordic

Прав си! Не зная със каква цел е презаредена с друг фреон. Но понеже се беше сдухала машината, Имаше оплаквания от страна на тъщата във провинцията че е спряла да топли и само бучала и веела хладно, Въпреки че работеше без проблемно дори и на - 19° във Кнежа по миналата зима. Тази година си я прибрах от там, Пратих я за проверка в Темпекс, и ми я върнаха с домументация че и били сменили и фреона с R410/ 0,810гр, и при какви условия е тествана. Виждам че има промяна! Дори ми обясниха че с R410 ще работи и по добре. Тази машина никога не я бях виждал да работи лятото на минимум от 110w.Но това лято я видях, Сега е настроена на 23° вентилаторът е на 40% оставен, и е едва домовим все едно съм активирал тих режим.Като застудее още, Ще видя и какви с още предимствата или последиците от тази смяна на фреонът.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2023

Цитат Първоначално публикувано от ratsa82 Виж публикацията
    Росо, само с приложението го управлявам, дистанционното не го ползвам, освен да си изгася LED-а понякога. Не знам защо на приложението тази функция все още не е активна.
    прочети пак какво съм написал
    при изправен климатик ( ти имаш някакви съмнения за твоя,но това е друга тема) го остави на едни и същи градуси денонощно - не ръчкай нагоре надолу градусите(без значение дистанционно или приложение) - просто няма смисъл. Хем няма да е темперирано помещението и ще ти е некомфортно, хем няма да изхарчи по-малко ток - даже може и повече да харчи така

П.П Пролет и есен когато навън е топло , не е проблем да се пуска климата за час-два да развърти въздуха , но зимата трябва да си темперира

4. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от its large Виж публикацията
    Прав си! Не зная със каква цел е презаредена с друг фреон. Но понеже се беше сдухала машината, Имаше оплаквания от страна на тъщата във провинцията че е спряла да топли и само бучала и веела хладно, Въпреки че работеше без проблемно дори и на - 19° във Кнежа по миналата зима. Тази година си я прибрах от там, Пратих я за проверка в Темпекс, и ми я върнаха с домументация че и били сменили и фреона с R410/ 0,810гр, и при какви условия е тествана. Виждам че има промяна! Дори ми обясниха че с R410 ще работи и по добре. Тази машина никога не я бях виждал да работи лятото на минимум от 110w.Но това лято я видях, Сега е настроена на 23° вентилаторът е на 40% оставен, и е едва домовим все едно съм активирал тих режим.Като застудее още, Ще видя и какви с още предимствата или последиците от тази смяна на фреонът.
    R32 ако го смениш с 410А трябва да се сложи повече фреон заради характеристиките на различните фреони, не се заменя 1 към 1. Тези 810грама не я правят препълнена, но от предния ти пост останах с убеждението че някой е слагал на око. Казаха ли ти като са махали стария фреон дали е бил изфирясал част от него?

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2020

Росо, разбрах. Ще пробвам да видим. Само се сещам първата нощ като ми го монтираха, бях го сложила на 22 или 21⁰, не съм сигурна, на 40%, цяла нощ не спря да духа, наду ми главата. Ставам сутринта 20⁰ в стаята. Сега в момента съм го сложила на 20⁰ нощен режим с падане до 19⁰ и ставам сутринта има-няма 18⁰ в стаята.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2023

духало е повече ,защото се е напъвало да темперира
    На градусите дето показва дистанционното не разчитай много - те могат да варират спрямо реалните , така че прецени кога ти е комфортно и ги застопори там.

в момента ако го оставиш на едни и същи градуси , след като темперира ( да кажем ден-два) би трябвало да почне да работи на по-малка мощност - това му е идеята . Оттам вече и духането и бълбукането на фреона и т.н. би трябвало да ги чуваш рядко.

вече ако не успее - оплакване към фирмата да дойдат да си проверят машината дали има проблем

7. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

"Някой хора са неуки, други непросветени. Те често стигат до там, че не питата разума, а и душата проклетата мълчи!"
    Климатик се пуска октомври месец на 22 прибира се дистанционното и се вади май месец за да се обърне на охлаждане.
    Нищо не се пести с това намаляване на температурата докато ви няма вкъщи. Само се лишавате от комфорт.
    Това е все едно да си купиш бойлер с 1,5 киловата нагревател вместо с 3 киловата за да не ти гори много ток.
    Нищо не се спестява, но пък се печели по бавно загряване на бойлера.
    bobivg, Danzki и HRS9 харесват това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2020

Един-два дена да темперира не са ли множко. По-назад един човек беше казал, че за 3-4 часа достига с два градуса над заданието (от 16⁰). Друг ми каза, че тази машина специално достига заданието си за 15-20 минути, независимо колко градуса е в стаята.

10. Member
    Тук е от
    Feb 2023

между това да достигне определени градуси на въздуха и това да темперира има огромна разлика

но в тая малка стая би трябвало за доста кратко време да си достигне заданието , което при теб не се случва
    Gena_bs, its large и Ivanskin харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 14 ПърваПърва ... 4121314

Подобни теми

1. Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++
    От kaptagona във форум Климатици Midea
    Отговори: 1151
    Последно: 06-12-24, 14:20
  2. FUJITSU ASYG-09KHCA NORDIC -25
    От tolostoi във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 24
    Последно: 27-04-21, 07:45
  3. General-Fujitsu LTCB/LTCN Nordic
    От Mega във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 5
    Последно: 23-05-17, 23:21
  4. Избор между E09 NKE -3 и 9NKE Nordic
    От SwappeR във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 9
    Последно: 21-11-12, 04:46
  5. Флагман на IVT/Sharp - Nordic модел
    От babati във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 25
    Последно: 22-12-11, 09:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе