Страница 5 от 20 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 287
Like Tree126Одобрявам

Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    620
    #61

    Re:Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy

    Дейане, горните ти твърдения доста противоречат на други твои, по-стари. Номиналът се подбира така , че да е в диапазон, където климатикът ще работи най-много. Особено в истинските студове. Иначе всичко губи смисъл. Така, че един FD, имайки по-висок КОП, ще реализира повече икономия като цяло за отоплителния сезон. И тези високи минимали значи... не ви ли направи вече впечатление, че и Дайкин и Мицубиши ги въведоха. Обърнете внимание на най-най-най елитната серия на Дайкин- Уруро- сарара, те също имат високи минимуми. Защо ли? Ето това е въпрос за размисъл!!!!
    И още нещо. Който има съмнения за работата на FD, нека пише на личната. Мога да ви закарам да погледате как работи нашата 35-ца в Гоце Делчев. Ако някой не знае, това е много студен зиме град, нищо, че е от най-южните. Климатикът никога не съм го виждал дори да се помъчи и на -18, -20 гр. Работи в 27,5 кв. м. Никакво замръзване! Какви са тези замръзнали тави и пр. Кой ги монтира тези климатици бе!?

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #62

    Re:Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy

    nako-bako, FD-то е много добра машина, само трябва да я разположиш където трябва. Казах, че му я препоръчвам за голямата стая, защото там ще избегне работа около минимума си, където COP наистина и е много нисък и за това няма как да си затворим очите. При теб на твоите 27.5 кв.м. работи около номинала си и затова е ОК.
    Но и няма как да отречеш, че Тошибата е по-добра както в минимума си (който дори е по-нисък и пак с по-висок COP), така и в максимума си (който дори е по-висок и пак е с по-висок COP).
    В случая няма как да се нагласи FD-то в малка стая и да е икономична колкото Тошибата.
    ПС: нека не защитаваме нещо само защото го имаме. Аз за моите поне съм обективен и им казвам кусурите.

  4. Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    620
    #63

    Re:Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy

    Не, не, в никакъв случай не го хваля само защото го имам. Не. Но не съм съгласен, че климатик, къкъвто и да е, ще работи предимно на минимумили, не дай боже на макс. Това би го съсипало. Дори човек да се опитва нарочно да кара климатика да работи на минимум е трудно, камо ли това да е програмно заложено. А иначе си прав, че при мен стаята е голяма, има и огромна студена стена и може би това оказва някакво влияние, обаче факт-изобщо не се държи като спри-тръгни, както тук предричаха.

    А иначе, честно казано не знам защо ти си такъв фен на японката Саньо, при положение, че Митсубиши-то ти се държи много добре, поне по отношени на разход. Другото не се вижда, шум например...

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    27
    #64

    Re:Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy

    До Бакото, Деян и еди1

    стаята е 21кв. от който 3.75 кв. е кухненски бокс в момента обмислям расширяване към балкона + 2 квадрата

    Климите ще се слагат есента 2010 живот и здраве разбирасе, та имам много време за размисъл...

    Мицубиши ми го препоръча едно приятелче с къща в Банкя (на супер мен селото :D )

    за пари казах, предпочитам да платя повече, но да е по качествено...

    бих искъл да кача плана на апартамента ама не знам как :D малко помощ ?

    на World Documents е файлчето.

    благодаря предварително.

    П.П. абе Еди тва добре ама дай инфо и за други машини ...

  6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #65

    Re:Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy

    Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    А иначе, честно казано не знам защо ти си такъв фен на японката Саньо, при положение, че Митсубиши-то ти се държи много добре, поне по отношени на разход. Другото не се вижда, шум например...
    Хевито се държи много добре като разход, не отричам. Недостатъци обаче са това постоянно тръгване и спиране, засилването на вентилатора в началото и после утихването му и това се повтаря абсолютно постоянно. Също така тавата му се пълни с лед в студа Общо-взето ето тези на пръв поглед дребни неща развалят общото впечатление. И филтрите са... нищо не спират, супер едри. Дистанционното пък изглежда супер постно, но то на повечето евро-модели е така.
    Виж, Саньото откъм разход също е отлично, но останалите неща при него ги няма.
    Накратко - да, комфортът при япончето е много по-голям.
    И на всичкото отгоре, Sanyo-то беше 1600 лв, MHI-то 1900 лв.

  7. Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    620
    #66

    Re:Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy

    По отношение на стартовите високи обороти мога с 200% сигурност да ти кажа, че по абсолютно същия начин се държии прехваления 12LDC, както и 14 Нокрия. Ако трябва да съм коректен, трябва да кажа, че и FD25 има подобно поведение-помня го от отзивите на Очо. За 35 обаче не е така. Когато тръгва след пауза стартира на слаб вентилатор или на втората степен /констатирам го по шума/. Има моменти, когато тръгва на хай, но това е по-рядко, а после се коригира. Като цяло обаче си мисля, че това не води до по-големи сметки, защото климатикът е много икономичен, като се има предвид в какъв хамбар е сложен.

    --------------------

    За ИграещияМен,
    Моето мнение е, че стаята ти е по-скоро за 35 /12/, особено след като предвиждаш разширение. Напиши какви са всичките и размери и състояние- височина, изолация, дограми и ще ти кажем по-обективно.


  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #67

    Re:Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy

    playmen, не съм виждал други толкова подробни файлове за работата на други машини.Тези ги намерих, като си купувах моята ТОШИБА през миналата година.В сервизните на другите климатици има таблици, но са малко по-постни.Някой от майсторите може да има и други.В темата за линкове има и други сервизни, поразрови се там.Иначе, като гледам кубатурата /около и вида на помещението ти трябва машина с около 4-4,5 Кв номинално топлоотдаване.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    27
    #68

    Re:Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy

    nako-bako

    аз искам целия план да кача да видите...

    холът с кухненският кът е 21.23 кв.м. като 3.75 от цялото помещение е самият кухненски кът,който пък от своя страна е поставен в нещо като килер смисъл, не е хол и к.кът в една стая,ами к.кът е нещо като килер,отделено. Но понеже няма да има врати на кух.кът и ще е едно помещение. Мога да го разширя с 2 кв.м. и ще стане 23.23 кв.м.
    Спалнята е 16.41 кв.м. като и двете помещения са изцяло вътрешни,(от лево,десно,горе, и доле има съседи)в тухлена зграда,ново строителство с дограма ама колко камерна е нз.. Северен е, та слънчева светлина нема да има. височината е стандартна предполагам, но като сложа изолация на тавана и на пода и ламиниран паркет и ще има някво намаление на височината но да кажем 2.50 та хола ще е 53 куб.м. до 58 куб.м. слагаме 55в и става 2.9 до 3.2 кв.ч. са отопление,а спалнята ще е 41 куб.м. по 55 в. става 2.3 кв.ч. Апартамента се намира в София,ако е от значение де...
    Аз поне така ги смятам. Незнам какво са 9-ки 10-ки 12-ки и прочие гледам необходимите ми кв.ч. за отопление...


    Еди1
    обе то подробно ама само за тоШибата, аз се оглеждам за различни модели, та ако имаш и други неща ще съм благодарен иначе Благодаря и за представената информация за тоШибата !
    И 4-5 кв.ч. нема ли да са мног бре ? за 21-23 кв.м. с гореизброените параметри ?

  11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #69

    Re:Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy

    Ами смятам го около 63 кубика/24 кв по 2,6 височина/.Като сложиш 60-80 вата на кубик, излиза между 3,8 и 5 КВ.Ако сложиш външна, отиваш към долната граница, та затова.

  12. Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    620
    #70

    Re:Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy

    Виж сега, Плеймен, остави настрана това, що са ти казали в някой магазин. 55 вата/кубик в София е малко. Освен ако нямаш някаква страшна, изключителна изолация. Ако разчиташ да те топли климатик и в същото време искаш той да работи икономично и дълго, трябва да сложиш по-големичък във всекидневната от 23.3 кв.м. Ще ти трябва отоплит. мощност от около 70 вата/кубик та и повече. Т.е климатик с около 4кВ номинал. Идеални варианти за теб: Тошиба 13SAVP-E, Мицубиши FD35, Дайкин FTXS35G, Фужицу 12LDC. Който и да вземеш от тези, няма да сгрешиш. За по-лесно напиши им имената на листчета и тегли със затворени очи. Аз съвсем лично смятам, че първите два изброени модела са по-добрият избор, но това е въпрос на преценка. Ако искаш пиши на личната поща и ще ти кажа с какво се съобразявам. Разбира се има и други надеждни марки като Шарп, например. Можеш да намериш хубави модели в магазините на ТМ.
    За по-малката ти стая спокойно слагай деветка от същите модели.

    --------------

    Забравих да допълня, че и подов вариант никак не е лошо да обмислиш. Ако имаш удобно място за подов климатик сложи такъв. Създава много добро усещане за топлина в краката, което е много важно зимно време. И дори подовите клими са по-тихи, нищо, че по технич. характеристики ги дават с един-два децибела по-шумни. Имат един недостатък: създават предпоставки за нараняване на много малки дечица. Ако всички у вас са на възраст, при която разбират от команда "не пипай и не пъхай" вземи си спокойно. Обикновено са и по-скъпи, но в момента има чудесни промоции. Ето тук можеш да видиш някои от тях: http://v-clima.com/prod.php?id=klima...g_podov_montag
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...a_podov_montag
    Тук можеш да видиш образец за подова инсталация: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,37825.100.html

  13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    27
    #71

    Re:Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy

    Значи аз съм в грешка, но прочетох някъде из форума че се смята по 50-60в. на куб.м.

    Казвате : Ако разчиташ да те топли климатик и в същото време искаш той да работи икономично и дълго, трябва да сложиш по-големичък във всекидневната ...

    добре де ама да не работи като - ОН-ОФФ ? или няма такава опасност


    Еми има изолация,добра уж, но по-важното е че, апартамента е изяло вътрешен.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    620
    #72

    Re:Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy

    Няма да работи он/оф. Слагай от тези, които ти препоръчахме и ще си о.к. Ако са ти скъпи е друг въпрос. Може да се измисли и нещо по-евтино, например това: http://v-clima.com/prod.php?id=klima...itsu_asya12lgc
    Идеална за теб базова машина на чудесна цена в момента.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    27
    #73

    Re:Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy

    Аз съм елергичен към прах и доколкото разбирам,най-добрия филтер е плазмения. имам бая време за събиране на впечатления та ще видим

  17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #74

    Re:Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy

    Цитат Първоначално публикувано от playmen
    Аз съм елергичен към прах и доколкото разбирам,най-добрия филтер е плазмения. имам бая време за събиране на впечатления та ще видим
    Най-добрия филтър за прах не е плазмения.Плазмения може да е "добър " за климатик.
    Щом имаш дихателни проблеми си вземи прахосмукачка с воден филтър.Когато става въпрос за прах по добро от водния филтър няма.Аз съм с такава-зелмер.Ще ти обира всичкия прах и няма да излиза от нея.
    pavkata88 одобрява това.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    999
    #75

    Re:Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy

    Хората с дихателни проблеми трябва по от далеко да почнат.
    Да не слагат пердета килими и текстилни дамаски.
    Според мен най добре е да се купи прахосмукачка която да може на изхода да се слага маркуч и да се извежда навън през врата или прозорец.
    Климатика няма да помогне с нищо каквито и филтри да има.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 20 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25 ZGX-S или Mitsubishi Electric MSZ-GV251?
    От bgt123 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 11
    Последно: 06-06-23, 19:10
  2. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 16:48
  3. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 08:21
  4. Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy
    От dindo във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 7
    Последно: 22-12-07, 10:52
  5. Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy или Fujitsu
    От valmon във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 26-10-07, 15:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе