deian-e я отново какви са марките на климатиците ти, да стане ясно на потребителите кой какво...
deian-e я отново какви са марките на климатиците ти, да стане ясно на потребителите кой какво...
То остана ли някой да не знае . МХИ, МЕ, Саньо. Имам и наблюдения над един Панасоник серия XE (адмирации) и едно Фуджицу LCC. Те също са безпроблемни.
Deian, виждам че имаш три климатика с различен начин на работа. Кой ти създава най-голям комфорт, като усещане за топлина и безшумност?
Японското Саньо, защото не създава грижи, топли, чисти се самичък... абе все едно го няма. След това е МЕ-то и за съжаление МХИ-то чак накрая, а беше най-скъп.
И моите наблюдения са, че нагревателя в тавата се включва само при дефрост при ФД-то, елегатнта работа!
Само нагревател в тавата е спасението за ZGX.
Здравейте,
Имам климатик MHI SRK 20 ZGH-S. Вчера като се прибрах климатика се беше изключил, като RUN свети, а TIMER мига, седем пъти. В книжката видях, че това е грешка - Outdoor fan motor error. Какво означава това и може ли да го оправя сам или трябва да викам техници?
Благодаря ви.
Първо виж дали нещо (лед) не е блокиралo витлото.
Този пост е редактиран от Mega; 10-01-13 в 11:13.
Заливай го с топла вода и си готов. Тези машини топлят, но трябва да се проверяват за лед често защото имат склонност да трупат.
Здравейте,
От доста време не съм писал в тази тема. Повода да пиша е следния. Преди нова година след като установих че много често почнаха да се размразяват и двата климатика, в хола и в спалнята се реших да извикам местните техници от една фирма и да презаредим фреона R410A. Дойдоха с електронни везни и се оказа че в климатиците от разните тестове и проверки , профилактики е бил останал около 800 - 900 грама. Мерихме колко натежава бутилката когато го вадехме от климатика. По табелка трябва да е 1200 гр. От друга бутилка, уж нова с R410A заредихме климатиците както си е реда с вакумиране и т.н. 1230 гр.
Ефекта от това е че климатиците вече не се размразяват често както беше. Другото обаче което ме притеснява е че като че ли нямат хубаво топлоотдаване както ги помня преди. Казвам факти. Навън -1°, в стаята 22°. задавам 30° на климатика и ауто вентилатор. Изходящия въздух стигна до 43°, консумацията е около 1050W, абсолютно еднакво и за двата климатика. Дали фреона е някакво менте ... незнам. Какво да правя? Съмнявам се във фреона.
Да ще пробвам довечера и това, макар че ми се струва че ауто режима беше накарал турбината да е на max, но незнам дали положението HI на вентилатора няма да накара да вдигне още мощност.
За по-сигурно при замерването за кратко, например 5-10 минути отвори врата, прозорец навън за по-голяма разлика стайна-зададена температури.
Ако не си на ауто или макс вентилатор, компресора няма да се разварти до край. И остави поне 10-15 мин. климатика да работа така на зададени 30. Нужно е малко време за да вдигне налягане машината.