Страница 33 от 44 ПърваПърва ... 23313233343543 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 658
Like Tree4Одобрявам

MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2003

Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Очо, не може вентилатора да ти духа все еднакво - пробвай да го сложиш на АУТО или на ХАЙ?(консумация и сила на духане са свързани) Какво ти пречи като изключва? - все си мисля че идеята на инверторните климатици е да му зададеш колкото градуса искаш и вентилатора на АУТО и той да се спасява - ще тръгва ли/ще спира ли/колко силно ще духа и т.н. да си решава сам - важното е да подържа градуса най-икономично и комфортно! От там нататък ако искаш нещо друго - има си копчета на дистанционното за корекции.
    Разбира се има тънка сметка: колко ще изгори през деня когато те няма за подръжка на 20° примерно и вечер като го засилиш до 24°, и колко ако през деня е изключен и падне температурата до 16° и го пуснеш да качва до 24° ... ситуациите обаче са твърде индивидуални и не може да се отреже категорично за всички. Но който му се занимава да смята-да смята, но за мен(според моите измервания за март месец, в моето жилище) при следния начин на ползване: сън 22°, будни 24°, няма ни 20° - за март месец(от както го меря) е изгорил малко над 30лв. Така че се обезмисля всякакво смятане кога/на колко да го пускам ли - не ли ... хора включете си климатика на колкото искате градуса и си гледайте живота

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Евала за последното !

4. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Найденов, със здраве да си я ползваш Мидеята! То и аз като теб така смятах, но навреме се поправих. Бях на път да си перна още един боклук, но добре, че ми казаха за форума та попрочетох....даже ми стана интересно и съм благодарен на момчетат тук.

Очо, ще му обърна повече внимание, но това, което мога да ти кажа сега е, че променя духането на авто. Съдя по шума-променя го. Като позатопли и става по-тих, намалява силата на струята. И наистина доста бързо вдига градусите. Наште бяха много учудени от това нещо, понеже преди ползваха една тояга и се бяха настроили войнствено към климатиците. Но разгеле сега са доволни.

5. Тук е от
    Jan 2008

до колегата дет се чуди да ли да си ги купи тия МХИ-та ами данесе чуди ами да купува аз имам една 12-ка конвенционална и едно SRK20ZG даже не и с Х работи по същия начин като на ДИАН. Конвенционалката е включена на 22 гр. на 15.10.08 МХИ-то началото на 11.08г. също на 22 само когато някои ще се къпе или се е намръзнал здраво само тогава са надувани на 24-25 и нагоре градуси наи голямата ми сметка за тази зима е 132 лв. обща консумация на семеиството живея на таван 50 см. сняг ги топя за 5-6 дни.
    Японеца е много комфортен климатик ако не си педант да стоиш по цял ден до него и да го гледаш как работи няма да разбереш че го има, в помещението просто сие топло не се чува не се "натрапва" с присъствиетоси. Моя работи на струята на въздуха на LOW. цяла зима, подържа температурата перфектно твърдя го съвсем отговорно защото засичам температурата на две места с различни термометри и разликата е м/у 0,5 и 0,8 гр. единия е на около 60 см. от пода другия на 1,3 метра.
    Конвенционалния е по шумен стуята също на LOW. ное много силна разбърква въздуха постоянно /има моменти когато е по неприятно/ но и тои си кове температурата по задание.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Да ZGX-S бачкат икономично но имат проблем в малките помещения или добре изолираните.
    Това което го пишат 90вата мин на 600вата мин на отопление не е вярно.

7. Тук е от
    Sep 2008

МХИ са бетон ,само да оправят тоя дефрост...
    При -16 -17 и мъгла с видимост 5-10 метра тази зима поддържах в НЕизолирана спалня на последен етаж 24*,като заради дограмата пердетата се издуваха...Сам прецени.
    Пак повтарям - ако си оправят дефроста според мен ще са топ избор

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Сега пък и дефроста не е наред.Нали досега обсъждахме логиката да работи като ON/OFF машина,ако сложим и дефроста че не е наред,за какъв топ избор говориш?

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Външния топлообменник остава чист през цялата зима реално дефроста си върши работата идеално само че са доста по чести според мен.
    Отностно топленето при минусови температури смятам че няма равен от 220 волтовите климатици.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

А върху колко 220 В клими имаш дългогодишни наблюдения?

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

А според теб кой толи най добре при -18 например.
    Все пак има сравнения МХИ 25ZFX-S при -15 COP-а е 2,4 а при -18 градуса СОР-а е2,2.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Мога да ти дам аналогични или по-добри резултати на "марката" Осака,но това не значи,че ще повярвам на написаното.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2008

За дефроста единствено в машината на chachoto има оплакване за по-честите влизания в дефрост,затова съм го написал,външния топлообменник след дефрост е 100% чист,без значение дали е при -10 или -23!!!Имам 4ри МХИ-та.
    Относно сравнения - бих написал,но много собственици на други добри марки ще викнат в защита,така че остави.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Фуджитсу струващо наполовина също се справя отлично при -18

17. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Външния топлообменник остава чист през цялата зима реално дефроста си върши работата идеално само че са доста по чести според мен.
    Отностно топленето при минусови температури смятам че няма равен от 220 волтовите климатици.

chachoto- недей да си толкова сигурен че твоя климатик е върха на сладоледа,виждал съм и други да се справят прекрасно при -18 градуса

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Аз, не казвам ,че е най най но при -18 отоплението му идва като детска игра.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 44 ПърваПърва ... 23313233343543 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
    От mschumacher във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 411
    Последно: 29-12-16, 16:50
  2. Отговори: 41
    Последно: 17-08-12, 19:13
  3. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  4. Идва нова серия на Panasonic МКЕ серия.
    От Mega във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 28
    Последно: 27-03-11, 14:52
  5. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе