като вземе да бучи просто му поливам 1 кана гореща вода ,простичко е .. в тия сухи студове не се е налагало ..
като вземе да бучи просто му поливам 1 кана гореща вода ,простичко е .. в тия сухи студове не се е налагало ..
Една кана не оправя дебел 5 см плътен лед в тавата .
И не, нагревател няма да сложа. Саньото как се оправя без нагревател?
Една кана не, но 4-6 големи бутилки от кола правят чудеса. Всеки климатик може да замръзне при подходящи условия. Въпрос на време (метео), място на монтаж, натоварване на машината, дизайн на машината ... Просто някои модели замръзват много, някои по-рядко, други съвсем рядко.
Нагревателя е добро решение, но да е ръчен. Иначе работи цяла зима за тоя дето ...
И така става. Нагревател с ключе монтирано отстрани на самата ламарина на климатика. Като видиш, че има проблем цъкаш ключето и проблемът изчезва.
Приятно разглобяване и поливане в студа.
Бих предпочел ключето да ми е вътре. Вместо захранване 3х1.5, слагам 4х1.5 или 5х1.5 и на свободния кабел си слагам нагревателя. Управлявам отвътре с ключе.
Явно Санчо прави дефрост много рядкоПървоначално публикувано от deian
Гледам имаш NE09MKE, я дай впечатления от първо лице. Най-вече как се държи под -10 градуса, дефрост, консумация ...
Не е до честотата(макар,че е от значение) а от изпълнението.А може и от намаления волтаж да е?Първоначално публикувано от stanimir197_7
Санчо тавата му обледена не съм я видял ,има 3 отвора дренажни
Под -10 гр си прави някакви контролни дефрости на около час час и нещо - не съм засичал точно/при абсолютно чиста пита/Първоначално публикувано от Mega
Проблеми с отоплението няма защото стаята в която е монтиран се топли от всички страни както отгоре и отдолу-едисвената външна стена е към остъклен балкон
Настроен е на 23 гр като термометъра в срещуположния край на стаята на 50 см от земята отчита 23.5-това го постига при около 280-320 вата консумация и външна температура -8 гр
При он-оф режим при топло време липсват всякакви шумове-от пластмаси и фреон
Не съм го засичал да пада под 200 вата консумация
За трупане на лед в тавата въобще не можем да говорим-има 6 отвора и нагревател в тавата който се включва според мен само при дефрост
Нагревателя на компресора по мои наблюдения се включва под 3 гр външна температура при изключен от дистанционното климатик и консумира 70 вата
Помещението в което се ползва е 40 куб доста топла стая
Дано съм бил полезен
Това вече е реалистична консумация,след като му дават 115в. по каталог,а турбойе се кълнеше,че неговата 12ка пада до 75вата.Първоначално публикувано от stanimir197_7
Цъ-не съм съгласенПървоначално публикувано от diksanal
09 лд при температури 10-12 гр вън съм го засичал на 235 вата
Пък може и уреда да не ми е верен
За втори път съм изключително благодарен на софтуерната защита, която изключва климатика при задиране на перката.
И за втори път се изумявам, как само за 3 дни ледът отново успя да стигне нивото на перката.
Вярно, че тук е брутално, ураганен вятър, сняг, който се набива в питата и следва чест дефрост, но все пак... другите ми два се справиха някак.
Deian, ти си за нагревател. Не знам защо още се дърпаш. Защитата в един момент може и да те предаде. Aleksandars скоро имаше такъв случай. Аз съм решил лятото да сложа на MHI-то нагревател с ръчен контрол. По-добре да има и да не се налага, отколкото да се наложи и да няма.
На лято ще се занимавам с него, сега трябва да изкара зимата под моите наблюдения .