Страница 41 от 44 ПърваПърва ... 313940414243 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 658
Like Tree4Одобрявам

MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Здравейте Колеги,

Тук се описва предимно поведението на климите в режим на отопление. Някой има ли наблюдение, какво се случва при режим на охлаждане?

От скоро имам multisplit SCM48ZG-S с две вътрешни тела SKM 22 за 15м2 (спалня) и SKM 28 за 27м2 (хол), северно изложение. В режим на охлаждане забелязвам следното, което ми се струва дразнещo:

При зададена например темп 23* и реално климатикът достигнатал 23*, Fan-Auto (Климатика работи от 2 часа), вентилатора на вътрешното тяло през чести интервали смяня Ниска Скорост след това обратно Висока Скорост и т.н, през не много големи интервали 2-5 мин. Според мен веднъж достигната зададената температура, климатика трябва само да я поддържа, а не честа смяна ниска-висока без това да е необходимо. Същото се получава и при по ниска от заданието околна температура (22*)например. Ниската скорост е почти безшумна, но високата се чува дори и при пуснат телевизор. Дразнещо е.

Защо става така? При другите колеги така ли се получава?

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Titko, Климатика, който притежаваш се управлява от програма, в която е заложен вид изкуствен интелект наречен "размита логика" на английски "Fuzzy logic". Целта за ползването на този вид логика предимно в климатиците за японския пазар са по-високите изисквания за икономия на електроенергия от електроуредите.

Климатиците, които не ползват тази логика в своите програми при работата си се ръководят единствено и само от стойностите отчетени от температурите датчици и зададената за поддържане от ползвателя температура.

Комфорта в дадено климатизирано помещение се постига не само при точно определена за ползвателя температура. Върху чувството за комфорт влияние оказва освен температурата в помещението, влажността на въздуха, въздушният поток и прякото слънчево греене. Взимайки под внимание тези допълнителни фактори и управлявайки някой от тях постигаме комфорт за ползвателите при реална икономия на електричество от намалената работа на основния консуматор, какъвто е компресорът, като според производителя чувството за комфорт си остава същото.

Бих ти препоръчал да спреш да преценяш кое е добро и кое не е за теб от гледна точка на климатизацията, защото това има кой да го прави и го прави, а пък и освен това нищо не можеш да направиш по въпроса освен да дръпнеш щепсела.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Сложи FAN на каквато степен те устройва - LOW или MED в случая. Просто всички MHI-та при старт на компресора и AUTO FAN се развъртат отначало на макс. Дразнещо е наистина... не преценява, че е близко до температурата, за него ново включване означава максимална скорост.

5. Тук е от
    Jan 2010

Благодаря Ви valen 1 и deian,

Kъм Valen 1: Благодаря за техническото описание,но ми се струва, че или аз не съм се изразил достатъчно ясно или не съм бил разбран. Ще ти дам пример. Гледам телевизи например и през няколко минути се сменя -Low Fan-High Fan-Low Fan-High Fan. Неприятни са увеличения въздушен поток и увеличения шум, макар и за 1-2 мин,също влиаят на комфорта. Тогава си задавам въпросите: Да не би да не е правилно оразмерен климатика ? Да не би да има проблем в самата машина или всички MHI-та работят така?

Към deian: т.е.

1. Доколкото разбирам машината работи на минимал и често вкл и изкл така ли? Според теб машината прави чести включвания и изключвания на компресора и следователно всяко пускане е съпроводено с високи обороти на вътрешното тяло също?
    2. Ако настроя на Low Fan, всяко ново включване не би трябвало да развърта вентилатора на макс така ли? Ако задам Low Fan то тогава климатика ще поддържа ли зададената температурата или просто температурата ще е различна поради минималните обороти на вентилатора?
    3. Когато климатика изключи компресора, вентилатора на външното тяло спира ли?

Благодаря. Черпя по бира ако кажете къде и кога!

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

1) Точно така. Прочети цялата тема. Не е точно на минимал, работи на един праг, под който не може да падне.
    2) Не, LOW FAN ще го ограничи отгоре, т.е. при включване не може да вдигне висока скорост на вентилатора. За поддържане - ще поддържа. Но при първоначално пускане в топла стая го отпусни на AUTO и чак после свали.
    3) Не спира при режим охлаждане, върти леко.

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Titko, Каква е точната логика заложена в програмата е известно само на инженерите която са я създали.

Хубавият инвертор е сложна и прецизна машина, която е снабдена с повече сензори, с които по-добре наблюдава и контролира процесът на работа в зависимост също от заобикалящата среда. Заложеният изкуствен интелект нещо не е на много високо равнище.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Да посъживя малко темата!
    За малко днес да купя тази същата машина, тъй като е на промоция (1560лв) и ми се стори изгодна нищо че е по-стар модел и след прочетеното тук се смаях! Може ли да я намалява вносителя за да се отърве от модела, въпреки че явно има проблем?

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Модела проблеми с отоплението няма, иначе цената е ниска, защото е от по-старо поколение, след него има още две поколения.Ако е правилно оразмерена, машината си заслужава.

11. Тук е от
    Jan 2008

Ако цената те устройва купувай, машината просто работи добре. Аз ползвам по-стария модел ако сега купувам пак ще купя същия./Живея на таван/
    Пускам го средата на октомври и го спирам сега по това време.
    Настроен е на ЛОУ ФАН и не го усещаш как работи. Сега колегите ще скочат отгореми за този начин на настрйка но така си го ползвам от 3 години без проблем ни зиме ни лете.
    Успех.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Климатика топли перфектно зимата няма да имаш грижа с него относно отопление.Ако стаята ти е малка и добре изолирана ще работи он/оф това е основния проблем на климатика че има висок минимум.Това не е технически проблем и климатика ще ти служи добре зиме и лете.Запазва много добър КОП и при -15 градуса.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Потвърждавам. Откъм топлене е звяр, никакви грижи. По-скоро не е за много малко помещение или за ниски поддържани градуси зимата. На 26 като го сложа много хубаво работи , само че ми е топло.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Михаил снощи реши да ме изненада. Малко след полунощ, свети RUN и мига 7 пъти TIMER. Само погледнах грешката "Outdoor fan motor error" и си легнах. Тоя път съм го изтървал... перката задрала в леда. Изобщо не помръдва. Сутринта го отворих, горещата вода и нататък знаете.
    Оттук следват 2 извода:
    1) Защитата при блокиране на перката наистина сработва
    2) За поредна зима натрупва над 5 см плътен лед в тавата. Перката е доста високо, но евала... качва и до нея. На лято ще го доработвам, че ми омръзна всяка зима да го поливам поне по веднъж.

16. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Михаил снощи реши да ме изненада. Малко след полунощ, свети RUN и мига 7 пъти TIMER. Само погледнах грешката "Outdoor fan motor error" и си легнах. Тоя път съм го изтървал... перката задрала в леда. Изобщо не помръдва. Сутринта го отворих, горещата вода и нататък знаете.
    Оттук следват 2 извода:
    1) Защитата при блокиране на перката наистина сработва
    2) За поредна зима натрупва над 5 см плътен лед в тавата. Перката е доста високо, но евала... качва и до нея. На лято ще го доработвам, че ми омръзна всяка зима да го поливам поне по веднъж.
    Още не съм виждал това с леда при перката как става и дано да не го видя... Когато това се случи, дренажите на тавата запушени ли са? Щото аз на MHI-то му хвърлям по един поглед от време на време, но като видя, че дупките зеят и си казвам "всичко е ок значи". Или така не може да се познае?

Много ми е странно, че това се случва при висок клас климатик и още повече - при тази марка климатици

17. Member
    Тук е от
    Apr 2009

На лятото го мятай...бях дал линк от един скандинавски форум, как ги майсторят още като нови...
    http://lampopumput.info/foorumi/inde...63142#msg63142

18. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Значи дупки по тавата може да пробивате и да я боядисвате, но не можете да сложите един нагревател.

Единственият начин конденза да напуска бързо тавата за да не замръзва е тя да бъде разпробита като швейцарско сирене, както и са показали финландците от горният линк. При продължителен студ и така пробитата тава ще замръзне.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 44 ПърваПърва ... 313940414243 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
    От mschumacher във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 411
    Последно: 29-12-16, 16:50
  2. Отговори: 41
    Последно: 17-08-12, 19:13
  3. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  4. Идва нова серия на Panasonic МКЕ серия.
    От Mega във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 28
    Последно: 27-03-11, 14:52
  5. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе