Много добра забележка! Не се бях замислял върху този (д)ефект на плазмата.Първоначално публикувано от vclima
Много добра забележка! Не се бях замислял върху този (д)ефект на плазмата.Първоначално публикувано от vclima
Това не го знаех.Много благодаря за информацията.И все пак мисля,че трябваше да се отложи във филтрите,защото тази турбина е почти невъзможно да се почисти май...А като се натрупа много прах,няма ли да се наруши баланса на турбината?
И как го реши.Първоначално публикувано от joiner
Ух ,с това поне няма проблен . Турбината просто ми е прашна , а филтрите наистина не се задръстват много . За година почиствах малките филтри- черния и синия няколко пъти , но и те не бяха задръстени брутално . Тока? Да ти кажа аз го ползвам почти в две стаи-преходни и може би гори повечко от нормалното , сметката спрямо месеците в които не работи е по висока с около 45лв .Предполагам ако топли само едната стая 18м2 ще е по малко.Първоначално публикувано от joiner
Такааа...Да се върнем на темата.
Първо сложих уплътнение между двете части на кутията.Отгоре по средата има една щипка-там трябва по-внимателно да се действа,за да не се счупи.И моят беше в гаранция,ама го отворих-то не се издържаше...За уплътнение ползвах нещо като плат ,който беше с климатика-навит на руло.Залепих го на едната част.Идеята е да не опира пластмаса с пластмаса.Пукането намаля,но не изчезна.
После откачих цялото тяло(внимателно,че не е много леко).Сложих отзад парче плат(ще е нужна помощ от втори човек).Плата трябва да е по-дебел и еластичен,иначе може да се скъса на куките като закачате тялото.Идеята е да не опира тялото с металната планка,която е на стената.
Супер-доволен съм от резултата!Сега вече си спя спокойно.![]()
Весела Коледа Съвета си го бива. Чесно -смях се докато четях , ама българите сме ... Мислех да го наблъскам със силикон на съмнителните места - не да го залепя естествено . Ще пробвам по някое време и пак ще пишем . Весели ПразнициПървоначално публикувано от joiner
Пичове, вие ме съсипахте! Не искам да обидя никого, но ми се струва, че оформихте сякаш някаква умишлена заблуда. Откакто аз купих нашата 35-ца съм я препоръчал на доста хора, които също си я купиха. Включително и на хора тук от форума. На всички мнението е едно: много тих климатик, който не скърца!!!!! Ще подчертая, че говоря само за 35-ци, но телата с 25 са идентични. Така, че смятам, че има тук някаква афера. Още повече, че има хора от форума, които притежават точно 25-ци и никога не са се оплаквали от подобен проблем.
Ако не съм прав, то поне можете да ни кажете от къде сте си купили климатиците, от коя фирма, кой и как ги е монтирал и пр. Възможно е и да има някаква кофти партида, но това е малко вероятно.
Това със стеннтата стойка до някъде го допускам, защото при монтажа съществен е човешкия фактор. Т.е ако е поставена от идиот може после да се появи проблем.
Представи си, че стената зад вътрешното тяло е леко крива или на бабунки и в резултат на това донякъде се усуква и вътрешното тяло.Тогава не е чудно, че на един се получва скърцане, а на друг няма скърцане.Първоначално публикувано от nako-bako
Човешкият фактор не бива да се пренебрегва,една добра машина може така да се монтира ,че да ти се доплаче като я видиш.Какви ли не изобретения сме намирали - един с 3 бр. Дайкин от кв.Горубляне(София) беше се отчаял човека...не може да спи "дрънчат като фуражомелки".Отиваме и стойките хванати с по 1 дюбел в най горният край...мъкаа
Няма да казвам името на фирмата- подизпълнител....излагация.
Момчета,не се заигравайте много с разните му там подплънки,за да не ревнете утре,че ви вият или са се разтропали турбините.
FD-то е много тих климатик, най-вероятно нещо е посукано вътрешното тяло
Потърсих съвет по този проблем -получих само един и благодаря . На всички останали ще повторя - климатика е супер и въобще не съжалявам че съм го купил .
Здравейте отново!
Да ви кажа и аз не вярвах да пука такъв климатик,ама...
За усукване може и да има,ама чак толкова...незнам...стената е видимо равна...Иначе от монтажа съм много доволен.Много прецизен отвор-не съм очаквал,че може да се направи такава дупка в панел.Много чисто-след монтажа в къщи нямаше прашинка.Много добре пипаха момчетата.Абе...перфетен монтаж-там грешка няма.Фирмата не е коя да е-КЛИМАКОМ.
А ,че пукаше,пукаше...какво се чудите-даже в гаранцията са го писали-възможно е да има пукане поради термичното разширение(или нещо такова).Лошо говори за марката,ама какво да се прави...
А на тези които не вярват, мога да пожелая никога да нямат този проблем,защото наистина е неприятно,особено ако климатика ти е над спалнята,както е при мен.И едва ли някой ще се занимава да го оправя...да не кажа ...никой.
Важното е,че моят спря да пука.Дано съм бил полезен на тези,които ще пробват.
Весело изкарване на Новата Година!