Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 64
Like Tree1Одобрявам

ME MSZ-FD25VA - неприятно пукане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:ME MSZ-FD25VA - неприятно пукане

Цитат Първоначално публикувано от vclima
    joiner, това по турбината е фин прах, който минава през филтрите и ако не беше се отложил на турбината, щеше да ти е в белия дроб. Всички плазми отлагат повече мръсотия по турбината, защото праха се наелектризира и полепва по-лесно.
    Много добра забележка! Не се бях замислял върху този (д)ефект на плазмата.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Същото важи и за Нокрии-те

4. Тук е от
    Dec 2009

Това не го знаех.Много благодаря за информацията.И все пак мисля,че трябваше да се отложи във филтрите,защото тази турбина е почти невъзможно да се почисти май...А като се натрупа много прах,няма ли да се наруши баланса на турбината?

5. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от joiner

Мисля,че реших проблема.
    И как го реши.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Със смяна на климатика най вероятно

7. Тук е от
    Jan 2009

Някъде отзад го чувам.Скоро смятам пак да се боря с него,пък ще видим...
    Другото гадно нещо е ,че в края на лятото почна да смърди...Уж има самопочистване там,йонизатори,дрън-дрън...
    Говорим за една година употреба !! Нали затова го обдухва 30-40 минути?!
    Другото нещо което забелязах е ,че вентилатора целият е нахакан с боклуци.А аз се чудих защо филтрите все чисти ги вадя...
    Гледам Осака-та(6 годишна)-вентилатора почти чист...А на нея филтрите винаги мръсни...уж стаята е по-чиста...
    Абе...думи нямам.Не съм засичал колко ток харчи.Ако и там има някаква измама...Бати и климатика...
    Иначе звучи гордо-Mitsubishi...ехеее...
    Ух ,с това поне няма проблен . Турбината просто ми е прашна , а филтрите наистина не се задръстват много . За година почиствах малките филтри- черния и синия няколко пъти , но и те не бяха задръстени брутално . Тока? Да ти кажа аз го ползвам почти в две стаи-преходни и може би гори повечко от нормалното , сметката спрямо месеците в които не работи е по висока с около 45лв .Предполагам ако топли само едната стая 18м2 ще е по малко.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2009

Такааа...Да се върнем на темата.
    Първо сложих уплътнение между двете части на кутията.Отгоре по средата има една щипка-там трябва по-внимателно да се действа,за да не се счупи.И моят беше в гаранция,ама го отворих-то не се издържаше...За уплътнение ползвах нещо като плат ,който беше с климатика-навит на руло.Залепих го на едната част.Идеята е да не опира пластмаса с пластмаса.Пукането намаля,но не изчезна.
    После откачих цялото тяло(внимателно,че не е много леко).Сложих отзад парче плат(ще е нужна помощ от втори човек).Плата трябва да е по-дебел и еластичен,иначе може да се скъса на куките като закачате тялото.Идеята е да не опира тялото с металната планка,която е на стената.
    Супер-доволен съм от резултата!Сега вече си спя спокойно.

10. Тук е от
    Jan 2009

Такааа...Да се върнем на темата.
    Първо сложих уплътнение между двете части на кутията.Отгоре по средата има една щипка-там трябва по-внимателно да се действа,за да не се счупи.И моят беше в гаранция,ама го отворих-то не се издържаше...За уплътнение ползвах нещо като плат ,който беше с климатика-навит на руло.Залепих го на едната част.Идеята е да не опира пластмаса с пластмаса.Пукането намаля,но не изчезна.
    После откачих цялото тяло(внимателно,че не е много леко).Сложих отзад парче плат(ще е нужна помощ от втори човек).Плата трябва да е по-дебел и еластичен,иначе може да се скъса на куките като закачате тялото.Идеята е да не опира тялото с металната планка,която е на стената.
    Супер-доволен съм от резултата!Сега вече си спя спокойно.
    Весела Коледа Съвета си го бива. Чесно -смях се докато четях , ама българите сме ... Мислех да го наблъскам със силикон на съмнителните места - не да го залепя естествено . Ще пробвам по някое време и пак ще пишем . Весели Празници

11. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Пичове, вие ме съсипахте! Не искам да обидя никого, но ми се струва, че оформихте сякаш някаква умишлена заблуда. Откакто аз купих нашата 35-ца съм я препоръчал на доста хора, които също си я купиха. Включително и на хора тук от форума. На всички мнението е едно: много тих климатик, който не скърца!!!!! Ще подчертая, че говоря само за 35-ци, но телата с 25 са идентични. Така, че смятам, че има тук някаква афера. Още повече, че има хора от форума, които притежават точно 25-ци и никога не са се оплаквали от подобен проблем.
    Ако не съм прав, то поне можете да ни кажете от къде сте си купили климатиците, от коя фирма, кой и как ги е монтирал и пр. Възможно е и да има някаква кофти партида, но това е малко вероятно.
    Това със стеннтата стойка до някъде го допускам, защото при монтажа съществен е човешкия фактор. Т.е ако е поставена от идиот може после да се появи проблем.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Пичове, вие ме съсипахте! Не искам да обидя никого, но ми се струва, че оформихте сякаш някаква умишлена заблуда. Откакто аз купих нашата 35-ца съм я препоръчал на доста хора, които също си я купиха. Включително и на хора тук от форума. На всички мнението е едно: много тих климатик, който не скърца!!!!! Ще подчертая, че говоря само за 35-ци, но телата с 25 са идентични. Така, че смятам, че има тук някаква афера. Още повече, че има хора от форума, които притежават точно 25-ци и никога не са се оплаквали от подобен проблем.
    Ако не съм прав, то поне можете да ни кажете от къде сте си купили климатиците, от коя фирма, кой и как ги е монтирал и пр. Възможно е и да има някаква кофти партида, но това е малко вероятно.
    Това със стеннтата стойка до някъде го допускам, защото при монтажа съществен е човешкия фактор. Т.е ако е поставена от идиот може после да се появи проблем.
    Представи си, че стената зад вътрешното тяло е леко крива или на бабунки и в резултат на това донякъде се усуква и вътрешното тяло.Тогава не е чудно, че на един се получва скърцане, а на друг няма скърцане.

13. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Човешкият фактор не бива да се пренебрегва,една добра машина може така да се монтира ,че да ти се доплаче като я видиш.Какви ли не изобретения сме намирали - един с 3 бр. Дайкин от кв.Горубляне(София) беше се отчаял човека...не може да спи "дрънчат като фуражомелки".Отиваме и стойките хванати с по 1 дюбел в най горният край...мъкаа
    Няма да казвам името на фирмата- подизпълнител....излагация.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Момчета,не се заигравайте много с разните му там подплънки,за да не ревнете утре,че ви вият или са се разтропали турбините.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2009

FD-то е много тих климатик, най-вероятно нещо е посукано вътрешното тяло

17. Тук е от
    Jan 2009

Потърсих съвет по този проблем -получих само един и благодаря . На всички останали ще повторя - климатика е супер и въобще не съжалявам че съм го купил .

18. Тук е от
    Dec 2009

Здравейте отново!
    Да ви кажа и аз не вярвах да пука такъв климатик,ама...
    За усукване може и да има,ама чак толкова...незнам...стената е видимо равна...Иначе от монтажа съм много доволен.Много прецизен отвор-не съм очаквал,че може да се направи такава дупка в панел.Много чисто-след монтажа в къщи нямаше прашинка.Много добре пипаха момчетата.Абе...перфетен монтаж-там грешка няма.Фирмата не е коя да е-КЛИМАКОМ.
    А ,че пукаше,пукаше...какво се чудите-даже в гаранцията са го писали-възможно е да има пукане поради термичното разширение(или нещо такова).Лошо говори за марката,ама какво да се прави...
    А на тези които не вярват, мога да пожелая никога да нямат този проблем,защото наистина е неприятно,особено ако климатика ти е над спалнята,както е при мен.И едва ли някой ще се занимава да го оправя...да не кажа ...никой.
    Важното е,че моят спря да пука.Дано съм бил полезен на тези,които ще пробват.
    Весело изкарване на Новата Година!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. MSZ-FD25VA или MSZ-FH25VE
    От turboto1998 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2
    Последно: 24-05-14, 23:19
  2. Неприятно насичане на картината
    От Петър Младенов във форум Телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 30-01-14, 19:46
  3. Mitsubishi MSZ/MUZ-FD25VA
    От shpaci във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 22
    Последно: 16-03-12, 09:22
  4. Daikin FTXS25G - неприятно вибриране на панела
    От rimogardd във форум Климатици Daikin
    Отговори: 58
    Последно: 13-02-10, 01:02
  5. Неприятно гаден проблем с SAMSUNG LE-32R81BX
    От zovirax във форум Samsung телевизори
    Отговори: 11
    Последно: 12-02-08, 21:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе