Е, усукване не значи гънки като морски вълни. Може да има някакво изкривяване вътре в климатика, наистина. Но дано проблемът да ти е решен. Що се отнася до Климаком.. не вярвай, че са най-специалисти... всъщност...
Е, усукване не значи гънки като морски вълни. Може да има някакво изкривяване вътре в климатика, наистина. Но дано проблемът да ти е решен. Що се отнася до Климаком.. не вярвай, че са най-специалисти... всъщност...
Аз си купих два броя FD25 от Климаком. Много съм доволен! Вярно е, припукват от време на време, но не е нещо потресаващо...
Нещо не ми стана ясно - климатик 25 -ца около 2 бона , монтаж на Климаком - 300 лева (днес говорих с двама от монтажниците)
И това нещо да пука ...това не го разбирам - истина ли е...?
Да , иронията е ,че се чудех дали да не е Дайкин преди покупката .Първоначално публикувано от rkk
- Хей пичове ! Намери ли се адекватно решение за да престане пукането,че и с моя FD25VA е така. Цяла зима ни будеше
нощем /в спалня е/ като земе да трещи,да не говорим за грухтенето /като на див планински нерез/ когато обезскрежава.
Много просто е решението. Слагаш друг климатик и.. сравняваш. Това което ме дразни нощем, е шума от движението на "окото". Спрял съм го. Не съм спал с друг климатик, но ми се струва, че ще е по-зле..
Пукането се проявява при всички климатици, поради рязката смяна на температурата на изпарителя. Същото е като сложиш бучки лед в топла напитка.
Така е, но не при всички.Моя ТОШКО никога не пука.ХИТАЧИ-то също не съм го чувал нито веднъж за 4 години.
И моят ME MSZ-GC35VA пука, смятам го за нормално защото:
1) Стената, на която е закачен е видимо крива, много крива
2) Все пак сваля стайна температура от 26'C до 22'C за доста кратко време
Пластмасите в колата ми (TOYOTA Corolla 2009) също почват да пукат малко след като пусна климатикът.
Еее... тя стената може би е крива ама пласмасите на ,,Королата'' и те ли? Вярвам на ,,edi1'',но подкрепям мнението на ,,splitservice''.
Ех тойта ми бяха много симпатична марка за автомобили, но как така им пука пластмасата? На моя 10-годишен сеат ибиза не му пука при пуснат климатик.
Моят до сега не съм го чул да пука никога ,независимо топло или студено духа.Обаче този прах по турбината ме притеснява и се чудя как да го изчистя .Ако се свали пластмасовият корпус открива ли се достатъчно място са да се почисти тази турбина .
Сваляш целия капак, сваляш ваната, заедно с клапите, отделяш изпарителя в лявата час от дъното. В зависимост от това дали връзката на турбината с мотора е с болт (с кръстата отверка) или болт с шестограм, отвиващ и отделящ турбината от мотора. Ако нямаш достъп до този болт, демонтираш електрониката. Ако не си го правил всичко това друг път, не се захващай за да не счупиш нещо, а извикай кадърен техник.
Правил съм го ама на свалено тяло,така че имам представа какво ме очаква .Ще пробвам тази седмица като имам почивен ден.
Здравейте, виждам че отдавна не е писано в тази тема, но мисля че е по-добре да питам тук от колкото да отварям нова.Имам ME MSZ-FD25VA, когато натисна на дистанционното бутона "CLEAN" на дисплея се появява съответния символ, но светодиода на климатика не светва. Дали това е нормално и светодиода "CLEAN" светва когато климатика има нужда от почистване или имам някакъв проблем. Изчетох ръководството но не успях да си отговоря.