Тези 32 кв.м едва ли са спалня. Със сигурност ще шуми много по-малко от хладилник... да не говорим за пералня, абсорбер и др.подобни. Това са маркови климатици и шума ще е незначителен.
Тези 32 кв.м едва ли са спалня. Със сигурност ще шуми много по-малко от хладилник... да не говорим за пералня, абсорбер и др.подобни. Това са маркови климатици и шума ще е незначителен.
Щом са огледали, най-вероятно съвета за две машини е добър.Вероятно помещението ти е с доста неправилна форма.Що се касае, че са най-безшумни и най-енергоспестяващи, определено не е така.Добри са машините, но са среден клас.За пластмасите чак толкова не се притснявай, като си влязат в режим, няма да пукат.Пластмаси пукат при често спиране и тръгване или при наваксване на голяма температурна разлика.
честито и от мен - дълга и безаварийна.Първоначално публикувано от ops5
и на мен ми се иска една такава машинка стига да знам че ще мога да спя докато е пусната.
звучиш ми обнадеждаващо че не го чуваш на първа и втора степен.
до rumialex определено си мисля че е по-добре с два - така единият лятото можеш изобщо да си го държиш изключен.
то и преходните сезони, зимата обаче ги пусни и не ги спирай -те ще си бачкат колкото трябва.
Да, не се изразих правилно-за тази цена и енергоспестяване имах предвид.Да,знам,че има и по-добри,но цената е друга.Много благодаря за бързия отговор,щото вчера намерих този форум и приятелят ми като прочете за това щракане и пукане на пластмасата и малко се притеснихме,защото това си е една сериозна инвестиция като пари.А иначе - стаята е частично преградена с гипсокартон и затова има разчупена форма.Става въпрос за хол-трапезария-кухня.Много се надявам да не щракат много.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319703880[/time]_________________________________________________
То за спиране-няма да ги спра зимата,само да не пукат се моля.Може би защото пластмасата се разширява при разлика в температурите?!Не разбирам много,но една седмица четох за климатици и между Дайкин и Митсубиши,избрах вторите.То не бяха формули и изчисления...
Любопитен съм и за това следих. Сега ще спра, ще се загледам чак като дойдат по-големите студове.Първоначално публикувано от edi1За 4 дни употреба спокойно твърдя, че не шуми на 1 степен, а за тихата да не говорим, но не съм държал на нея да видя колко ще топли. Иначе нито пука, нито пращи, дано и в бъдеще е така.Първоначално публикувано от estqwerty
Не се притеснявай rumialex , машините са си добри и на много добра цена.Иначе шума наистина е заради разширенията от температурната разлика и малко по-евтината пластмаса.
Ако им пуснеш нещо на Азис или Тони Стораро може и да щракат малкоПървоначално публикувано от rumialex
С риск да уплаша някой, ще кажа, че с това пукане не може да се спи. Вътрешното е над възглавницата ми, и направо вечер ми къса нервичките.Аз затова на моя му теглих една майна и му дръпнах щепсела. Както напомни ivan1, минимума е 1.3 kw при външна т. 7 гр. Сега както е 10-15 гр. минимума е поне 1.5 kw. И при мене в момента, в стая без отопление е 17 гр. , а искам 21, това означава спиране и тръгване на 3 мин. ,съпроводено с пукане, като по-осезателно като че ли е когато спира компресора. Обаче ако го настроя на 24 и нагоре, потвърждавам, че работи постоянно и НЕЗАБЕЛЕЖИМО ТИХО. Обаче, проблема ми е, че над 21 ми е топло. Всъщност това според мен не е машина за преходните сезони. Убеден съм, че при външни т. 5 гр. и надолу и вътрешни 21 и нагоре, ще е звяр.
Пробвай да наместиш вътрешното си тяло на конзолата. Аз също съм с такъв вече, такова пукане при мен няма!
В момента е много топло, и аз моя го спирам при температури около нулата нито пука нито се чува незабележим е, той климатика така е проектиран да тръгва 3 мин след като е спрял, тези температури не са му силата, аз миналата зима много му се накефих когато при минус 14 градуса си духаше топло и след това отивайки на работа гледам чофуто 18-ка за 2600лв духа по хладно от моя и настроен на 24 градуса а в стаята 20.
Ако има хора,които разбират тук, ги питам - добре де, кое не е шумно и добро?
Има такива машини, високите класове на ТОШИБА, МХ, МЕ, ПАНАСОНИК, но цените отиват нагоре с най-малко 700 лева в сравнение с ГЕ.