GE е много тих модел, не знам какво не ви харесва. Дори по документация е по-тих от много топ-модели на други марки.
GE е много тих модел, не знам какво не ви харесва. Дори по документация е по-тих от много топ-модели на други марки.
deian-е,
Ясно е че не става въпрос за шума от турбината,а за паразитния шум при свиване и разширяване на пластмасата.Първоначално публикувано от IVO-1977
Сти бе, аз имам три климатика от този модел и никой от тях не пука и щрака. Какво сега , да си купувам дискове на Азис ли че да започнат )Първоначално публикувано от IVO-1977
В тих режим турбината изобщо не се чува.
И при мен не пука, а сега точно спира и тръгва най-много. Затова посъветвах човека с пукащия да го намести хубаво да легне върху планката, че може някъде да е усукано или незакопчано тялото. Явно е и въпрос на монтаж това пукане. Вътрешното тяло не трябва да е напрегнато.
Ей, deian-е, браво на теб, уцели точно в десетката. Снощи си играх много с вътрешното тяло. И аз си бях помислил, че нещо при мен не е наред. Явно стената е крива, или нещо друго, и тялото се е усукало. Започнах да подлагам парче гума между него и стената, отгоре, отдолу, отляво, отдясно. И при едно положение заспа- пукането при старт и стоп изчезна. Е, не на 100 %, но сега е в пъти по-добре, едва доловимо е, направо не мога да повярвам. Просто вече климатика е друг. Дано не се разпука пак, че вярвайте беше много дразнещо, на фона на иначе много тихата турбина. Дано не съм подвел и отказал някой от този добър модел, но такава беше обективната истина при мен. Отново потвърждавам, че на тих режим е наистина безшумен, на 1 степен трябва да се заслушаш, че да го чуеш. На 2 също не дразни и е поносимо. На 3 и 4 вече се чува осезаемо, както и в стаята става ветрилник. Мерси на deian.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319806330[/time]_________________________________________________
Еййй,браво бе човек!Радвам се за теб!Щото от три дни си мисля как ще изтрайвам това пукане.Много се радвам,че се е оправило.Че ааахаада се откажа ат моите.
Радвам се, че си решил проблема . Моделът е много хубав за парите си, дори превъзхожда доста по-скъпи от него модели в момента.
Честито, Деяне! Дано ти служи дълго и безпроблемно. Надявам сега да си промениш поне малко мнението за климатиците с висок минимум, които обаче работят тихо и незабележимо.Първоначално публикувано от deian
С тези наши подлагания под тялото да не вземем да го усучим още повече, и да прецакаме нещо. Я да разхлопаме турбината, я нещо друго. Ей това побългаряване най го мразя. Ако ни видят японците /китайците, голям смях ще падне.
ivan1, единствено ти сподели, че и при теб го има това пукане. Би ли обяснил по-подробно има ли го още, кога се появява по-осезаемо, предприе ли нещо да го отстраниш.
Здравейте! И аз съм с този модел Mitsubishi MSZ-GE25VA и за сега съм много доволен.Изключително тихо вътрешно тяло,особено,когато е на най-ниска степен....Но ми се иска да ми разясните за ниските - високи минимуми.Благодаря предварително!!!
нисък / висок минимум е минималното топло/студоотдаване на климатика
обикновенно за ниско се приема под 0.8-0.9 киловата а за високо над това - при ге25ва е 1.2 кв - занчи е високо.
високият минимум предразполага бързо достигане на желаната т. и режим на работа след това - он-офф - като конвенционалка. докато една машина с минимум да кажем 0.5 ще върти и ще регулира по-плавно т. и машината ще бачка по като инвертор.
и ниският и високия минимум си имат преимущества и недостатъци.
това е набързо. има много писано по форума - щракай търсачката.
най-лошото на машините с нисък минимум - цената
Я ми кажете и при вас ли вътрешното тяло не е плътно залепено за стената. При мен погледнато от ляво, дясно, долу, има растояние около 5 мм между тялото и стената.
Нещо не можах да стопля това.От кога времето за достигане на зададената t* има някаква връзка с минималната отдавана мощност ??? Май някои хора от обед са почнали с наздравицитеПървоначално публикувано от estqwerty