Спрете го от захранването за поне 20 минути. След това го пуснете в режим охлаждане, като сложите степента на турбината на максимална. Ако машината не тръгне, пребройте колко пъти мигат лампите.
Спрете го от захранването за поне 20 минути. След това го пуснете в режим охлаждане, като сложите степента на турбината на максимална. Ако машината не тръгне, пребройте колко пъти мигат лампите.
Не става , а лампите не спират да мигат , ламелите не се движат и нищо не тръгва. Дори не мога да го спра от дистанционното . Климатика е вързан с твърда връзка директно в мрежата и спрях захранването на целия апартамент за 30 минути и нищо... Просто си мигат лампите без да спират , а от дистанционното не мога да направя нищо .
Този пост е редактиран от coool; 28-06-16 в 00:10.
Ако някой го е чистил скоро и се е откачила някоя от ламелите, няма да тръгне без да я наместиш докато превключи микретата.
Точно това се оказа - микретата ,която държи ламелите се беше извадила леко,и като я вкарах климатика тръгна и всичко е ОК . Благодаря!!!
Здравейте, от известно време започна да румоли двигателя на външния вентилатор. При тръгване също престъргва няколко пъти преди да набере сккорост. Предполагам че е някаква втулка. Та въпроса ми е дали ще дочака края на зимния сезон или да предприема нещо?
Може да ромоли самата перка, и проблема да е само развит болт на перката, първо провери него, като отваряш капака.На мен ми се случи преди няколко години подобна ситуация.
edi1 се оказа прав! Леко развита гайка,на оста на външната перка. Благодаря!
Да попитам нещо за модела. Сега като го пускам на охлаждане климатика, чета че е хубаво после да подуха на вентилатор 10мин.преди да го спра. За да не се появят миризми. Като гледам този климатик няма режим вент. Има една капчица. Как процедирате преди да го спрете след охлаждане?
Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
Вдигаш градусите на 31 на охлаждане или го слагаш на 18С на отопление и вентилатор на 2-3.
И го оставяй 20-30мин.
Здравейте на всички. Не съм влизал доста време тук и не съм писал, но сега се налага да се обърна към специалистите за съвет. Имам 3 климатика GE25VA и по принцип съм доволен от работата им вече 8г. Машините работят коректно и без проблеми, освен питите на външните тела. Не знам аз ли съм каръка или и други имат такива проблеми, но само един от трите климатика още не е пипан от майстор. От другите единият три пъти му се пробива питата, на другия два пъти. Майсторите казват че били много тънки тръбите. Сега проблема е друг. Единият от климатиците дето ми грее и бойлера /имам тема за преработка на климатик/ спря да пуска фреона към вътрешното тяло.Машината работи и фреона си е вътре, защото бойлера се загрява нормално. Но вътрешното тяло пуска съвсем малко топло, тоест хладко. Сменях режимите на топло и студено, но няма ефект. Бойлера се грее, но вътрешното тяло не духа нито топло нито студено. Фреона за бойлера е хванат преди четирипътния вентил.Мойте съмнения са именно за тоя вентил дали е възможно нещо да се е прецакал и да не пуска фреона към вътрешното. Преди малко разглобих външното и мерих вентила. Бобината си му е наред и като сменям режимите щрака. Въпроса към знаещите е може ли въпреки че щрака да се е прецакал нещо и да не пуска към вътрешното ? Ако не е той остава да има някъде запушване , но от какво ? Като го оглеждах одеве , взех че го почуках леко по корпуса с дръжката на отверката, беше на студено и тръбите на вътрешното за малко взеха да се заскрежават. Но бързо им мина и положението си остана непроменено.
Да питам колко би струвал такъв четирипътен вентил ако се наложи смяна. Това естествено ще доведе и до нов фреон.
Другият въпрос е дали се намират нови пити за смяна на външно тяло, че ако продължи така по добре да сменя климатика.
Какви отзиви по отношение на питите на външните тела на този модел има от притежатели.
Бабката ползват такъв от може би 6-7 години.
Никакви проблеми до момента с нищо.
Здравейте, Честита Коледа на всички съфорумници! Днес разглобих външното тяло, защото започна да става шумно и видях че единия тампон на компресора най-вероятно е разбит. Може ли да се смени при монтиран климатик или трябва да се разкача външното тяло?Благодаря предварително! http://cloud.tapatalk.com/s/63a8539a...225_135525.mp4
Изпратено от моят VOG-L29 с помощта на Tapatalk