Ето
Благодаря ти много!
Хм, само един отвор в средата под топлообменника - дали не задържа вода, а оттам и да трупа лед зимата? Някой с впечатления от зимно ползване на този модел?
Миналата зима не можа да се запуши целият отвор с лед, има висулка само, но това зависи и от времето ако има повече от 10 дена с як студ не знам как ще бъде.Сетих нещо което прави много интелигентно, примерно ако му зададеш от 22гр да прави 25,26 след минута прави дефрост и тогава почва начисто, не се напъва със побелял топлообменник.
За мен единствения недостатък на МЕ, който така и не знам дали успяха да преодолеят си остава късането на външните топлообменници от лед и за мен единственото разумно решение си остава монтирането в тавата на нагревател 100Вт. с термостат за сработване при отрицателни температури. У нас все още цената на ел.енергията е толкова ниска, че ако човек пресметне текущите разходи по едно такова мероприятие и ги съотнесе към потенциалните щети и разправии ще види, че везните накланят еднозначно към нагревателя.
Добре де, въпросният проблем не се ли решава на 100% с джъмпера за увеличаване температурата за края на дефроста?!Първоначално публикувано от climamarket
моя FA 25 VA не сам го видял да трупа лед имам го от 3 години
Би ли го снимал отдолу ако ти е достъпен и да качиш тук да видим FA по-различно ли е от GE?
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,53085.0.html
И моят е същият.Първоначално публикувано от deian
Първата заима наистина натрупваше малко лед отдоло по дъното.
Но, до залеждане на питата не се стигна.
През следващото лято бях си нарочил да разпробивам още дупки.
Но забелязах, че този отвор има осенаци от щанцата обърнати на вътре.
Затова ги изпилих. Това ми се видя не достатъчно, грабнах клещите и огънах ръба на вънка.( стана като фуния )
Следващите 2 зими нямаше никакъв лед натрупан в климатика. ( Разминах се с дупченето )
Просто не позволих на водата да се задържи, заледи и натрупа вътре в тавата.
Та, това е моя скромен 3 зими опит
Другата Неделя като се прибера в нас ще кача снимка на дъното на FD25VA.По-миналата зима като беше застудило+мъгла за около половин месец,тоя климатик направи шушулка към 1м (отвора не се е запушвал) и около 1см. лед на дъното на тавата.Иначе дефроста е ''THE BEST'' 2 до 3 мин завърта с 1300W (вътре пращи,трещи а отвън облак пара и питата пари) и ''край на мача''
През нощта осезаемо ли е това трещене/пращене???Първоначално публикувано от d_imige
Че малко ли ревах тука във форума по тоя въпрос.Климата е в спалнята ми и над главите ни.Но се свиква,като няма накъде
Здравейте,
като чета темата, сякаш няма отрицателни за модела и марката. Освен, че се късали топлообмениците или нещо такова ( да не го търся и цитирам). Това покрива ли се от гаранцията?
Въпроса ми е - стая от 9 кв.м. ( 24 кубика ) е ясно, че ще топли без проблем. А ще може ли да обръща въздуха в коридор от 10 кв.м. и баня 4 кв.м? В краен случай мисля да отварям хола и оттам да помага и дайкина, но не ми се ще много.
Ако са отворени вратите ще отвръща въздуха, но ще има едни 4 градуса разлика.
Е, ще отворя вратата към коридора, а на банята си е постоянно отворена сякаш. Ако държа 20 градуса в спалнята, в коридора и банята ще ми е към 16?Първоначално публикувано от rist
А може ли да се предположи как ще работи климатика в такава ситуация?!!?
20°С е сравнително ниска температура и това е предпоставка за работа на он/оф. Предлагам ти да го държиш на 23°С и ще имаш по-топли коридор и баня.