Страница 7 от 56 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 833
Like Tree59Одобрявам

Mitsubishi MSZ-GE25VA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Пазарджик

Re:Mitsubishi MSZ-GE25VA

Прегледах цялата тема, но не намерих отговор на това, което ме интересува, а именно: в режим на топло, след като достигне зададената t°, вътрешното тяло спира или продължава да върти въздуха в помещението? И трябва ли да ме притесняват няколкото спукани топлообменника поради замръзване на тавата или това са много редки случаи?

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Продължава да върти въздуха в помещението. Само един климатик съм виждал, да не го прави. Не се притеснявай за ледогенерацията, макар да е патент на Мици. Хвърляй по едно око на външното зимата. И си купи лейка и сешоар.

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от tokata
    Прегледах цялата тема, но не намерих отговор на това, което ме интересува, а именно: в режим на топло, след като достигне зададената t°, вътрешното тяло спира или продължава да върти въздуха в помещението? И трябва ли да ме притесняват няколкото спукани топлообменника поради замръзване на тавата или това са много редки случаи?
    Това притиснение може да те обвземе след 5-тия ден денонощни минусови температури-на една зима по 1-2 пъти при мен, при теб в зависимост от региона в който живееш.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Зимата има висулка от лед отдолу под тавичката към 10-15 сантиметра но това при минус 10 гр, но когато имаше под моя такава имаше и на много други климатици, гледал съм специално за това, но въпреки висулката има и отвор за изтичане на водата.Климатика ми е поставен на такова място, че никога няма да мога да го поливам с вода, но не вярвам да се наложи.Ако стане така че да замръзне със сигурност ще се счупи перката и пръв ще пиша за това.Отвора е доста голям и мисля че това стар проблем, който сега не ме притеснява.
    Относно въртенето на въздуха - да върти го, но на много бавна степен за течение и дума не може да става и винаги вдига клапите нагоре.

P.S. Впрочем ако това е проблем не може ли да се махне цялата тава и да се отвори външното тяло отдолу и да тече колкото си иска?Това ако не носи някакви крепителни функции и естесвено ако няма комшия на който да тече, това е въпрос към специалистите

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Компресора на ластик трябва да го вържеш, на не изпадне някъде.

7. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Компресора на ластик трябва да го вържеш, на не изпадне някъде.
    Е тръбите ще го задържат,да не изпада много.

за ivan1 -нагледно:
    Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Видях, то може и половината тава между опорните крачета, но тогава пък птичките гнезда ще правят и ще си вредят взаимно един на друг.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Като го отвориш целия отдолу, нали вентилаторът няма да засмуква през топлообменника, а ще засмуква отдолу? Как ще стане топлообменът?

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Като го отвориш целия отдолу, нали вентилаторът няма да засмуква през топлообменника, а ще засмуква отдолу? Как ще стане топлообменът?
    Ша обърне перката наопаки ... да му

12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Veliko Tarnovo, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от tokata
    Извинявам се, ако въпросът ми прозвучи глупаво. При моят климатик след достигане на зададената температура вентилатора на на вътрешното тяло продължава да върти много леко, само въздуха в стаята, а външното направо спира. След включване на компресора отвън, вътрешното тяло задухва на зададената си степен студен въздух, 30-сет секунди по-късно тръгва и топлото Не ми стана ясно това нормално ли е или не?

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Нормално е.При изключен компресор, вътрешното върти леко за проверка на температурата в помещението.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Прав си, част от дебита ще минава директно, на някои въпроси човек може да си отговори веднага със следното - щом като поставят нагреватели да консумират допълнително енергия значи не става (побългарено)без капак

16. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Ето малко инфо от работата на моя. Зададени 21 гр. При тръгване компресора развърта май на номинал, за да загрее бързо питата, след това започва да намалява оборотите, но ми се струва, че още преди да е паднал до минимум, вътрешното дава сигнал за достигната темп. и компресора изкл. При тръгване и спиране се чува свистенето на фреона и пукането, което май не е от корпуса, а от самата вътрешна пита. При авто турбина тръгва плавно и върти някъде на low. Като изключи компр. клапите се вдигат най-горе, турбината върти слабо, но ако си точно пред вътрешното се усеща. Аз за сега докато е он-офф клапите съм ги оставил нагоре, да не се движат на всеки цикъл. След изключване компр. може да вкл. най-малко след 3 мин. или повече спрямо зададените гр. А включен може да стои без ограничение- 2; 5; 10... мин. Тъй като исках да го вкарам в постоянен он режим, отворих вратата на стаята и вдигнах на 22 гр. Започна да работи постоянно, предполагам около минимум. Външното едва мърка, вътр. върти слабо и за мое учудване сравнително хладен въздух. А уж висок минимум 1.3 kw. Ама то и духалка пусната на 1 kw, на 1 м. пред нея духа хладно. И в този си режим заработи перфектно, никакъв шум от фреон или пукане. Като цяло на он-офф, най-досадно е пукането от вътрешното. Любопитно е да се види и как ще се представи при отрицателни т. , като шум на външно, как размразява. Айде доходна и безаварийна.

17. Тук е от
    Jul 2011

Това след колко време ще тръгне компресора зависи от програмата на климатика, но е около 3 минути и не зависи от зададените градуси, а представлява защита против повреждане на компресора от моментно включване и изключване. Същото ще стане ако превключите от отопление на охлажнане или обратно или изключите и включите пак ще изчака. Той е инвертор и би трябвало много рядко да спира компресора. Когато почне да достига зададената температура ще почне да намаля оборотите на компресора и на турбината на вътрешното тяло, и ще почне да се усеща като хладно духане, но реално няма да е просто движението на въздуха подвежда. По вероятно е от вън да спира вентилатора и да го пуска, но да продължава да работи компресора при по-топло време отколкото да работи като конвекционален он-оф климатик.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Някой би ли ми снимал тавата на GE25VA отдолу? Искам да видя профила и отворите за оттичане на конденза.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 56 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. MHI 25 ZJ-S или Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA
    От kaki във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 27
    Последно: 31-08-13, 00:36
  2. Отговори: 8
    Последно: 24-05-13, 18:01
  3. Daikin FTXS20K/25K vs Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От maddog9 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 20-01-13, 14:08
  4. Fujitsu ASYG 09LE или Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA/MUZ-GE25VA
    От kurdamon във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 18-12-12, 22:22
  5. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе