Страница 18 от 56 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 833
Like Tree59Одобрявам

Mitsubishi MSZ-GE25VA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Re:Mitsubishi MSZ-GE25VA

Колеги и аз съм със същата машинка.Доволен съм.Изключително предложение от финансова гледна точка.както и да е.Въпросът ми е следният.Понеже четох в ръководството и правих най-различни комбинации:питането ми е ,когато включа от дистанционното таймера за вкл и изкл не е възможно тази настройка да се направи без да се включва климатика.В смисъл нагласявам да се вкл в 20:00ч и трябва първо да се вкл климатика в уречения час и тогава да наглася кога да се изключи.И ако се направи тази настройка като мине това нещо и на следващия ден отново ако искаш трябва да си го нагласиш.Не запаметява това да е в този час всеки ден.Както примерно на панасоника ми.Там лампичката на вътрешния юнит си свети докато не го откажеш от дистанционното,а на мицуто не е така.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от rumialex
    Аз може ли тъпо да попитам колко харчи климатика? Четейки за този модел разбирам,че при номинал, т.е. при т-ра 7 градуса харчи 0.7kw Доколкото разбрах при минусови температури навън, мощността му пада с 20%.Което означава,че при минус навън номиналната мощност пада от 3.2 на 2.56 и тогава климатика харчи 0.560kw.Правилно ли съм разбрала? Добре, а колко харчи при температура навън над тия 7 градуса?
    Моя, като го пусна вечер да стопли набързо, харчи 1.3 kW. Като загрее след 15 минути и го намаля на 21-22 С, консумацията пада на 0,300 kW. За мен е ОК.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Цитат Първоначално публикувано от SongBird
    Въпрос. На предишният ми климатик MSZ-FD35VA човека дето ми го продаде каза, че има 5г гаранция на компресора. В този ред на мисли GE25VA има ли такава гаранция?
    В интерес на акуратността - сгрешил съм, климатикът ми е MSZ-FА35VA, сега го погледнах. Паметта ми изневерява явно...

5. Тук е от
    Sep 2011

Дайте коментари за Дефроста на тая машина, само при мене ли става лудница или просто се вманячавам? Свикнах с другите шумове и вече не ми прави впечатление, но .....

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

картинка 1
    lev не се знае какво но пише и капилярка до него - честно не знам кое какво е на тази схема. има го и на 50-ката може да е комбинация и клапан и капилярка? може ли така?

иначе е 700 вата по номинал на макс не се знае.

някой да е намирал картинка за дефростите? 10х

картинка 2
    2 при минус 10 е мн добре според мен. особено при 500 вата. коп моп да се смята...

картинка 3
    понеже преводите напоследък ми куцат - дали значи че може да се "самовакумира" ако е така ще стане отличника в бг
    самовакумира е доста силна дума де - справя се с попаднала влага във фреона.... и тн... ако става така ще легализират фъсканията мицутата.
    сори чета през редовете но само на интересни неща попадам в това сервизно....

Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Става въпрос за подгряването на компресора, когато той не работи. Когато температурата на външният въздух паднела под +20° се включвало подгряването за да може ако има влага да не оказва влияние при тръгване на компресора. Ама влагата си е пак в системата просто за сметка на 50W консумация се опитват да я държат извън компресора. Ама освен влага има и въздух него как да го махнем от обема който заема в топлообменниците.

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

определено е хубава опция, но заводски е спряна и надали я пускат за бг.
    трябва някой да се сети да отреже джъмпера.

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Не виждам нищо хубаво в това климатика ти да не е вакуумиран и да има влага в системата.

Тя корозията си върви и нищо не може да я спре, защото няма филтър дехидратор. Освен това къде е файдата от инвертора като постоянно трябва да работят едни 50W дори и при изключен климатик, а и заради въздуха ефективността на уреда е по-ниска.

Ако всичко при монтажа е направено както трябва няма нужда от тази опция.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    определено е хубава опция, но заводски е спряна и надали я пускат за бг.
    трябва някой да се сети да отреже джъмпера.
    Те са два джъмпера и заводски са сложени.Трябва или клиента да напомни на монтажниците или те да са достатъчно съвестни хора и да ги отрежат.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Защо, аз не бих искал да ми пускат подгряването на компресора. Едни ненужни 50 W при положение, че не си изключвам климатика. Виж за повишаване на температурата, при която спира дефроста, по има смисъл - другия джъмпер.

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Ти вкарай влага в с-мата пък после режи джъмпери... то при влага първото което се скапва е четирипътния вентил ама го разбираш в режим отопление ...

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

То това е ясно, аз имам предвид, че е полезно да се включат функциите при правилно монтирана машина.

16. Тук е от
    Dec 2009

Някой може ли да каже в крайна сметка какви са стойностите COP и EER на GE25VA и GE35VA? В българските сайтове, по-специално http://climacom.com/files/documents/2._MS_series_.pdf, са едни, а в други каталози, от други държави, са други (по-ниски).

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Най-точен източник са сервизните, доколкото има данни в тях - http://www.ecoheaters.eu/userfiles/f...utdoor_Eng.pdf .

18. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Bivola
    Ето тук я има консумацията на минимум и максимум.
    Защото в този линк от сайта в Австралия данните са други.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 56 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. MHI 25 ZJ-S или Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA
    От kaki във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 27
    Последно: 31-08-13, 00:36
  2. Отговори: 8
    Последно: 24-05-13, 18:01
  3. Daikin FTXS20K/25K vs Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От maddog9 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 20-01-13, 14:08
  4. Fujitsu ASYG 09LE или Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA/MUZ-GE25VA
    От kurdamon във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 18-12-12, 22:22
  5. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе