Страница 3 от 10 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 137
Like Tree1Одобрявам

Замръзнали MITSUBISHI ELECTRIC

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Замръзнали MITSUBISHI ELECTRIC

Една и съща снимка ли гледаме? Аз не забелязвам стойката да е поддала. Друго е окривено от леда.

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Иначе за парите си климатичето доста бива, но не е от моделите, които да ги зарежеш и да не ги погледнеш цяла зима. Те, всъщност, малко са такива.
    Аз не познавам такива. Както казва Valen, ако работи, то отделя и вода. Отделя ли вода + ниски температури = ЛЕД. Когато тези условия са продължителни леда е гарантиран. Запуши ли се отвора на тавата е въпрос на време да стане малка или голяма беля. При моделите с долепен топлообменик до тавата голямата беля е по-гарантирана. Но застраховани няма.

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Някой спомена че в гаранционата няма писано че клиента да си гледа климатика ето една малка част от условията като последната е конкретно за това.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

5. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Пак да кажа, има замръзнали машини от различни марки, без да има никакви щуцери по тавата. Въпрос на време е при продължителен студ! Тази вода на ледената тава дали има време да излезне преди да замръзне? Не няма, с времето се трупа. Не случайно 90% замръзнаха точно в края на зимата.
    Напълно съм съгласен, така е. Мисълта ми беше че с маркуч пък замръзването става още по бързо.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

По точка 10-6,под елементарни грижи разбирам да си чистя филтрите,а не да снова с кофите гореща вода нагоре надолу.Клиента няма работа по външното тяло,утре някой от вас ще каже"ми климатика ти е изгорял защото си го полял с вода".

7. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Той strupi да постне по подробни снимки,но така ми прилича повече на климатик върху който се е изхождал друг от горе-пълно е с капки по страничната решетка и най отгоре-просто няма как да се появят там от дефрост-но грозна картина.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2010
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Той strupi да постне по подробни снимки,но така ми прилича повече на климатик върху който се е изхождал друг от горе-пълно е с капки по страничната решетка и най отгоре-просто няма как да се появят там от дефрост-но грозна картина.
    ще постна повече снимки няма проблем.Общо замръзналите ми и в това състояние МЕ са цифром и словом 5 бр.3 бр са гаранционни , 2 са със спукани тръби. 2 бр са с изтекла гаранция и са продадени от друга фирма. Странното е че всичките са горе долу в един район на Русе.

10. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Цитат Първоначално публикувано от strupi
    Странното е че всичките са горе долу в един район на Русе.
    От тук трябваше да почнеш.
    При тази арктическа зима в Русе,кой работещ климатик (без подгрев на кондезната вана)няма да замръзне а?
    Това да качваш снимки на изгебечени МЕ...лекинко ми прозира

11. Тук е от
    Aug 2010
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от d_imige
    От тук трябваше да почнеш.
    При тази арктическа зима в Русе,кой работещ климатик (без подгрев на кондезната вана)няма да замръзне а?
    Това да качваш снимки на изгебечени МЕ...лекинко ми прозира
    ами като само те се деформират аз какво да направя.имам една камара монтирани клими от другите японски марки и ТО БЕЗ НИКАКВИ ПОДГРЯВАНИЯ и няма нито един с деформирани тави освен МЕ.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Факт. МХИ-то ми трупа доста повече лед от МЕ-то, но досега не се е деформирало .
    Явно МЕ-то е от по-мека ламарина (или по-тънка, не знам), защото и при мен се изгърби малко. А, да, и долния заден ръб на тавата, дето е край питата - и той се поогъна малко само под силата на леда
    От друга страна, няма как да се сравнява работата на тази машина в Русе, с други части от страната. Може би в Кнежа ще е само по-зле.

13. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Ето един доволен човек от Русе От темата за Sharp zp40kr го взех това

"Здравейте . От 20.12.2011г съм горд собственик на въпросният Шарп и реших да споделя наблюденията си върху него в тази сурова зима която за щастие вече си заминава. В Русе температурите бяха -22С -24С че на всичкото от горе и с мъгла - е не вярвах, че климатик би топлил толкова добре в такова време. Явно има защо да го продават в Норвегия и т.н. Очарован съм от работата му както при -24С така и при +6С - работи безшумно и икономично. Не знам дали от внушение че пречиства въздуха или не но тази зима не съм се разболявал от грип - нали има и плазмакластър и го включвам вечерта за по 1 час. Какво друго може да се иска от подобна машина. Дано съм бил полезен на някой който се е насочил към този модел. "

Ето и как изглежда тавата на климатика му - добре продупчена и с подгрев

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Eто ви един здрав 60 ватов подгрев на ME GE35VA. Малко е гозно, но пък здраво. За сметка на това тавата не се пробива.

Прикачени изображения Прикачени изображения

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

... Eто ви един здрав 60 ватов подгрев на ME GE35VA. Малко е гозно, но пък здраво. За сметка на това тавата не се пробива.
    Не мога да го приема това. Все-едно да си купиш нова кола и да й имплантираш газов котлон в двигателя.

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Защо Kasap? Това работи при нужда. А зима като тази показа, че нужда има. Има места на които условията са тежки и понякога машини замръзват. Не е ли по-добре да дадеш по 4-5 лв. на месец повече за три месеца от това да си съсипеш климатика? За 10-15 лв. за сезон ли е борбата? Това същото го има оригинално на ME, само дето цената е 150 лв.

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Защо Kasap? Това работи при нужда.
    МЕ е машина, която би трябвало да служи без самоделни доработки. Не казвам, че решението не работи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 10 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25 ZGX-S или Mitsubishi Electric MSZ-GV251?
    От bgt123 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 11
    Последно: 06-06-23, 20:10
  2. Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA или Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE
    От Yavor_Panteleev във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 10
    Последно: 07-02-15, 22:59
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy или Fujitsu
    От valmon във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 26-10-07, 16:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе