Една и съща снимка ли гледаме? Аз не забелязвам стойката да е поддала. Друго е окривено от леда.
Една и съща снимка ли гледаме? Аз не забелязвам стойката да е поддала. Друго е окривено от леда.
Аз не познавам такива. Както казва Valen, ако работи, то отделя и вода. Отделя ли вода + ниски температури = ЛЕД. Когато тези условия са продължителни леда е гарантиран. Запуши ли се отвора на тавата е въпрос на време да стане малка или голяма беля. При моделите с долепен топлообменик до тавата голямата беля е по-гарантирана. Но застраховани няма.Първоначално публикувано от deian
Някой спомена че в гаранционата няма писано че клиента да си гледа климатика ето една малка част от условията като последната е конкретно за това.
Напълно съм съгласен, така е. Мисълта ми беше че с маркуч пък замръзването става още по бързо.Първоначално публикувано от Mega
По точка 10-6,под елементарни грижи разбирам да си чистя филтрите,а не да снова с кофите гореща вода нагоре надолу.Клиента няма работа по външното тяло,утре някой от вас ще каже"ми климатика ти е изгорял защото си го полял с вода".
Той strupi да постне по подробни снимки,но така ми прилича повече на климатик върху който се е изхождал друг от горе-пълно е с капки по страничната решетка и най отгоре-просто няма как да се появят там от дефрост-но грозна картина.![]()
ще постна повече снимки няма проблем.Общо замръзналите ми и в това състояние МЕ са цифром и словом 5 бр.3 бр са гаранционни , 2 са със спукани тръби. 2 бр са с изтекла гаранция и са продадени от друга фирма. Странното е че всичките са горе долу в един район на Русе.Първоначално публикувано от diksanal
От тук трябваше да почнеш.Първоначално публикувано от strupi
При тази арктическа зима в Русе,кой работещ климатик (без подгрев на кондезната вана)няма да замръзне а?
Това да качваш снимки на изгебечени МЕ...лекинко ми прозира![]()
ами като само те се деформират аз какво да направя.имам една камара монтирани клими от другите японски марки и ТО БЕЗ НИКАКВИ ПОДГРЯВАНИЯ и няма нито един с деформирани тави освен МЕ.Първоначално публикувано от d_imige
Факт. МХИ-то ми трупа доста повече лед от МЕ-то, но досега не се е деформирало.
Явно МЕ-то е от по-мека ламарина (или по-тънка, не знам), защото и при мен се изгърби малко. А, да, и долния заден ръб на тавата, дето е край питата - и той се поогъна малко само под силата на леда
От друга страна, няма как да се сравнява работата на тази машина в Русе, с други части от страната. Може би в Кнежа ще е само по-зле.
Ето един доволен човек от РусеОт темата за Sharp zp40kr го взех това
"Здравейте . От 20.12.2011г съм горд собственик на въпросният Шарп и реших да споделя наблюденията си върху него в тази сурова зима която за щастие вече си заминава. В Русе температурите бяха -22С -24С че на всичкото от горе и с мъгла - е не вярвах, че климатик би топлил толкова добре в такова време. Явно има защо да го продават в Норвегия и т.н. Очарован съм от работата му както при -24С така и при +6С - работи безшумно и икономично. Не знам дали от внушение че пречиства въздуха или не но тази зима не съм се разболявал от грип - нали има и плазмакластър и го включвам вечерта за по 1 час. Какво друго може да се иска от подобна машина. Дано съм бил полезен на някой който се е насочил към този модел. "
Ето и как изглежда тавата на климатика му - добре продупчена и с подгрев
![]()
... Eто ви един здрав 60 ватов подгрев на ME GE35VA. Малко е гозно, но пък здраво. За сметка на това тавата не се пробива.
Не мога да го приема това. Все-едно да си купиш нова кола и да й имплантираш газов котлон в двигателя.Първоначално публикувано от Mega
Защо Kasap? Това работи при нужда. А зима като тази показа, че нужда има. Има места на които условията са тежки и понякога машини замръзват. Не е ли по-добре да дадеш по 4-5 лв. на месец повече за три месеца от това да си съсипеш климатика? За 10-15 лв. за сезон ли е борбата? Това същото го има оригинално на ME, само дето цената е 150 лв.
МЕ е машина, която би трябвало да служи без самоделни доработки. Не казвам, че решението не работи.Първоначално публикувано от Mega