Страница 5 от 10 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 137
Like Tree1Одобрявам

Замръзнали MITSUBISHI ELECTRIC

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    Самоков
    Мнения
    91
    #61

    Re:Замръзнали MITSUBISHI ELECTRIC

    Не съм специалист, но за мен важно е освен климатичните условия и натоварването на климатика, а също и мястото където е монтиран. Ето как беше при мен първата ми зима, но и то каква.
    Имам 3бр. на Mitsubishi MSZ-GE25VA. Двата са монтирани под навеса ми и са на завет. Работят си перфектно, много рядко дефростват и не са имали изобщо лед по тавите освен някоя висулка от отвора за водата. Третия климатик е буквално претоварен защото грее две стаи с преходен коридор между тях а и банята плюс водата в бойлера. Монтиран е на открито и има само сачак над него колкото да не го вали дъжд. Та този климатик освен че дефроства по често успя и да замръзне през продължителните ниски температури. Не го бях поглеждал доста време, но усетих промяна в шума при работа. Започна да вибрира и стана шумен. Това ме накара да го огледам и видях че тавата е пълна с лед и отвора за изтичане го няма. Наложи се добре да го изкъпя за да се разтопи леда напълно. Скоро след това температурите се покачиха и климатика си е пак същия тих и работещ чудесно. Въпреки замръзването обаче не е спирал да топли и съм доволен от работата и на трите климатика.

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #62

    Re:Замръзнали MITSUBISHI ELECTRIC

    Разбира се, че по-натоварените машини отделят повече вода, от там повече условия за заледяване на тавата. Както каза колега, когато една клима работи малко няма и да замръзне. Но пак е относително. Но си прав, по-натоварените машини са по-предразположени.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Русе
    Мнения
    121
    #63

    Re:Замръзнали MITSUBISHI ELECTRIC

    Цитат Justify:МЕГА за "поглеждане" съм съгласен, и аз моите им хвърлях по един поглед по време и след снеговалеж

    Ето за това ставаше дума.Никъде не се говори за караули или за отказ от гаранции.Колегата който явно ме обвини в неща които никога не съм препоръчвал или казвал бих го попитал как може да съди за работата на дадена фирма и в частност мен без да ги познава или да има поглед върху работата им.Както казва трябва да се излиза с факти, а не да се дават предположения .Доколкото виждам и той не е излязъл с името си за да иска това от мен.Ако нещо нещо не е съгласен с мен му предлагам да заповяда на кафе и пред свидетели да повтори думите си, защото както казва той пред компютъра и на чаша бира всички са много ербап.Климатика е машина и си изисква елементарни грижи.Никой не кара със спукана гума с дни.При проблем за целта е измислен телефона.Честит празник на всички.

  5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #64

    Re:Замръзнали MITSUBISHI ELECTRIC

    ... Ами за това говрим. Могат да си гледат колата (не всички) а климатика отказват. Когато не си гледаш колата ти я гледат други и си плащаш. Определно няма как до всяка машина да има монтажник или хладилен техник да я следи вместо клиента. Всеки си носи отговорност, пък после да се жалва по комисии и съдилища.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    115
    #65

    Re:Замръзнали MITSUBISHI ELECTRIC

    Чакаме и обещанте снимки. И аз като колегата Mega съм на мнение че нещо е текло върху климата - с тези капки върху решетката над замръзналото.
    Иначе имам най-замръзващия модел на МЕ но втора зима дори и не показва признаци - с една дупка на тавата съм, вярно прави лед вътре в тавата че и под нея но дума и не може да става за замръзване и изкривяване. А е сложен в голямо за мощноста си помещение и работи нон стоп.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,268
    #66

    Re:Замръзнали MITSUBISHI ELECTRIC

    Цитат Първоначално публикувано от milenjs
    Чакаме и обещанте снимки. И аз като колегата Mega съм на мнение че нещо е текло върху климата - с тези капки върху решетката над замръзналото.
    Понякога 2+2=5, вервай ми! Представи си следната ситуация: климатиче с 30/40см снежно калпаче от обилен снеговалеж. Времето се стопля и денем калпачето си се топи и тече по корпуса, а вечер температурата спада и капките замръзват. Познай какъв ще е резултата - същия. Виждал съм го вкъщи
    По-назад в темата зададох въпрос какво ще се случи с климатик, работещ в екстремни условия - бурен вятър, силен снеговалеж и изключително ниски температури. Почти никой не ме отрази, но и да имаше коментари, едва ли много хора могат да ми дадат смислен и обоснован отговор. Само хората от Русе знаят за каква зима ставаше въпрос в този град и дълбоко се съмнявам, че само тези климатици, описани от автора на темата са пострадали така жестоко. И това не е само в Русе. Цяла СИ България беше блокирана от студ, сняг и навявания. Моите бръмчалници също пострадахаот студа, но леко. Шапка им свалям, като знам какво преживяха, а и не са защитени по никакъв начин от снега и вятъра. Бяха като снежни човеци
    Поливането с топла вода вероятно е полезно занимание, но някой правил ли го е при горепосочените от мен атмосферни условия? Първо - устата, носа и гъза Ви са тъпкани със сняг със сигурност, ако трябва да се катерите по стълби като мен. Второ - ако вн.тяло не е достъпно от терасата, а се наложи да се катерите, то внимавайте какви обуща сте обули и бъдете изключително осторожни с катеренето по стълбата. Трето - като поливате виновниказа еквилибристиката, внимателно се заглеждайте дали водата, която изливате не замръзва на момента и вместо да помагате, Вие усложнявате и без това гадното положение.
    П.П. Четвърто: Иска ми се да цитирам 2-ма мои комшии, във връзка със сравнението м/у поддръжката на автомобил и климатик.
    Първият, който си отиде преди години, гледайки как 2-ма други съседи си "глезят" колите, рече: "Ако така обслужвате и жените си, както и колите си....
    Вторият преди време го чух да коментира: " Взел съм я(колата) тя да ми слугува, а не аз на нея"

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Русе
    Мнения
    121
    #67

    Re:Замръзнали MITSUBISHI ELECTRIC

    Това занимание го правиха болшинството от фирмите и собственици на климатици в Русе в посочените от теб условия с малката разлика,че тук тези условия се запазиха почти месец.И това не важеше само за посочената от автора марка.Не знам автора за кой квартал имаше предвид,но по мои наблюдения най-много проблеми имаше в 2 крайни квартала на града-Дружба и Чародейка.Там замръзванията бяха най-много поради местоположението им-в най-високата част на града и с най-силни ветрове и снегонавявания.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,606
    #68

    Re:Замръзнали MITSUBISHI ELECTRIC

    Който иска да му духа леко топъл ветрец в къщи за сравнително малко пари ще слухти, дежури и полива, когато се наложи няма как. Който като мен не иска (нямам и възможност за клими де) дава торба пари за друг по-комфортен начин на отопление. Всяко решение си има предимства, недостатъци и цена.

  11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #69

    Re:Замръзнали MITSUBISHI ELECTRIC

    ... Няма нужда от чак толкова слухтене и следене. Климатик не замръзва за два дни. Това се трупа много време. Достатъчно е 1-2 пъти на седмица през Януари и Февруари да си погледнеш машината. Ако е запушила конденза да го отпушиш. Ако е събрала леден пояс при топлообменика да го размразиш. За сметка на това имаш ниски сметки и ти е топло. Не иска много нали?

  12. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    531
    #70

    Re:Замръзнали MITSUBISHI ELECTRIC

    Цитат Първоначално публикувано от ops5
    Колеги, къде мога да прочета повече за тези нагреватели в тавата?

    Тази зима не са замръзвали МЕ и Дайкина, но за всеки случай да си помисля за другите зими. Че МЕ специално и го духа и вали и северозападно изложение. Дайкина на югоизточно изложение в терасата е по-добре. Всъщност за него има ли смисъл да слагам при положение, че планирам да остъкля терасата догодина?
    И никой не подсказа за тези нагреватели на тавата, къде да прочета за тях?

    Иначе май стана ясно, че всяка марка може да замръзне и още по-ясно е, че за техниката трябва да се грижим. Това пък, който го отхвърля, е несериозно.

  13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #71

    Re:Замръзнали MITSUBISHI ELECTRIC

    Нареватели разни, има готови, има на метър, има с умно управление ...

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,261
    #72

    Re:Замръзнали MITSUBISHI ELECTRIC

    има го и този вариант но трябва някой да се изтества първо , и би трябвало тока който гори да е с копа на климатика
    http://lampopumput.info/foorumi/inde...0;attach=17094

  16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #73

    Re:Замръзнали MITSUBISHI ELECTRIC

    Aко се ползва умното управление на нагревателя ще минеш с ток от 20 лв. за зимните месеци. Ще спестиш, програмата с топлата вода или недай боже пробита машина.

  17. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Мнения
    174
    #74

    Re:Замръзнали MITSUBISHI ELECTRIC

    Aко се ползва умното управление на нагревателя ще минеш с ток от 20 лв. за зимните месеци. Ще спестиш, програмата с топлата вода или недай боже пробита машина
    "умно" управление специално за климатик ли имаш в напредвид "ако се ползва умното управление на нагревателя". Мислех си няма да е проблем да се включва с климатика ако ние трябва да го направим "умно" но още по добре ако се включва само когато трябва - когато има наченки на обледяване. Кой параметър мислите трябва да следи - температурата, по някакъв начин обледяването или друго? Някой има ли идея?

  18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #75

    Re:Замръзнали MITSUBISHI ELECTRIC

    Не, под умно упрваление имам предвид една разработка, която пуска нагревателя при дефрост, като докато топлообменика се загрее нагревателя вече е загрял. Следва сваляне на скрежта от питата, долу я чака топъл нагревател. След това има да се задава колко време от началото на дефроста да работи нагревателя като диапазона е от 5 до 60 минути. Стандартно е 15 минути. Така водата от питата има достатъчно време да се оцеди, без да стане на лед. След това нагревателя се изключва до следващия дефрост. Ако външната температура е над 3 градуса изобщо не сработва. Всичко това е с процесорно управление и се програмира лесно от потребителя. Има и енергонезависима памет.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 10 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25 ZGX-S или Mitsubishi Electric MSZ-GV251?
    От bgt123 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 11
    Последно: 06-06-23, 19:10
  2. Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA или Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE
    От Yavor_Panteleev във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 10
    Последно: 07-02-15, 21:59
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 16:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 08:21
  5. Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy или Fujitsu
    От valmon във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 26-10-07, 15:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе