Страница 4 от 10 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 137
Like Tree1Одобрявам

Замръзнали MITSUBISHI ELECTRIC

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Замръзнали MITSUBISHI ELECTRIC

По-добре е МЕГА.

Но най-добре е изобщо да не купуваш тази марка кола на която веднага след покупката да монтираш "газов котлон"...

А за тези реотани се върнете на страница втора да видите моите линкове към шведския форум, че и с нагреватели им "цъфват" МЕ, дори да са серия VABH ...

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Justify, повярвай ми много марки има замръзнали. ME е предразположена, но и от любимата ти марка има много замръзнали, дори от ТОП модела. Въпрос на условия е. Ако можеше без това в северните страни нямаше да има нагреватели. Тази зима си беше зима и си пролича накрая.

4. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Баба ти,оправи модела от снимката.

5. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от johny01
    Баба ти,оправи модела от снимката.
    xexe, стига ги яде Sharp пък ти, бе, Джонка

Само компресорът е Toshiba :P Всичко останало е Sharp !!!

По твойта логика моя LSR не е с марка Sharp, ами Rechi Precision

И старите Midea също са Toshiba

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Има много въпросителни около снимката на замръзналия климатик - кой модел е, къде е поставено външното тяло, какво е отоплявано с него и т.н.? Тази зима Дунав замръзна на 100%, така че не е чудно замръзването на климатици в такива условия. Както казва Мега, имали подходящите условия за това, всички климатици замръзват независимо от марката - Mitsubishi, Toshiba, Fujitsu...

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Колеги, какви може да са последствията за климатк(ци) монтиран(и) на северна или западна стена при непрекъснат бурен север-северозападен вятър, в комбинация с обилен снеговалеж, който поради силния вятър си "вали" хоризонтално и това при Т в интервал -15°/-25°? Приемаме, че тези работни условия са в перид 3-4 дни.

8.  

9. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    Колеги, какви може да са последствията за климатк(ци) монтиран(и) на северна или западна стена при непрекъснат бурен север-северозападен вятър, в комбинация с обилен снеговалеж, който поради силния вятър си "вали" хоризонтално и това при Т в интервал -15°/-25°? Приемаме, че тези работни условия са в перид 3-4 дни.
    Ако са Daikin с нагревател в тавата, никакви xexe

10. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    Пак ще от значение и как точно ще е позициониран срещу вятъра.Ако е откъм страничната решетка ще е най неблагобриятно-ако е фронтално,вентилатора ще издухва част от снега,пък и ще е по труден достъпът до питата,но срещу природата можеш ли да вървиш?

11. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Пак ще от значение и как точно ще е позициониран срещу вятъра.Ако е откъм страничната решетка ще е най неблагобриятно-ако е фронтално,вентилатора ще издухва част от снега,пък и ще е по труден достъпът до питата,но срещу природата можеш ли да вървиш?
    Колеги, къде мога да прочета повече за тези нагреватели в тавата?

Тази зима не са замръзвали МЕ и Дайкина, но за всеки случай да си помисля за другите зими. Че МЕ специално и го духа и вали и северозападно изложение. Дайкина на югоизточно изложение в терасата е по-добре. Всъщност за него има ли смисъл да слагам при положение, че планирам да остъкля терасата догодина?

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от necata2
    По точка 10-6,под елементарни грижи разбирам да си чистя филтрите,а не да снова с кофите гореща вода нагоре надолу.Клиента няма работа по външното тяло,утре някой от вас ще каже"ми климатика ти е изгорял защото си го полял с вода".
    Давам ти конкретен пример от тази зима - викат ме, че климатизатор Toshiba не топлел. Отивам на адреса, и виждам, че машината е в леден капан и външния вентилатор е блокирал и отчита авария. Отворих външното тяло и разтопих леда с гореща вода. След рестартиране, грешката се беше нулирала и машината заработи много добре. Само че, леда който се беше събрал, е благодарение на течащия улук върху машината. След седмица, получавам същото обаждане, че пак машината не работи. Отивам на адреса и виждам, че няма лед, но има някакви остатъци от него по външната решетка. Проверявам всичко, но машината дава авария. Свалям външния електронен блок и го отварям и какво виждам - целия пълен с вода (изгорял инвертор и куп други неща). И какво се получава - девойката която ме извика, видяла първия път, че нещо правя по външното тяло, че съм махнал горния капак и поливам с вода (забележете, че само това вижда тя, никакви подробности къде поливам и как). И да си спести разходите по моето повторно идване, решила да се справи с проблема сама - свалила горния капак и поливала на воля, докато не разтопи леда... No comment!
    Климатизатора беше ремонтиран и в момента работи без проблем, но глупостта на клиента да спести някой лев и без да се интересува поне малко от машината си, доведе до изваждане на по големи суми за ремонта на същата.
    Така че, елементарните грижи не включват само едни филтри, а и малко внимание върху цялата система...Примери мога да дам още, но се отклоняваме от темата.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    ... Eто ви един здрав 60 ватов подгрев на ME GE35VA. Малко е гозно, но пък здраво. За сметка на това тавата не се пробива.
    Това нещо от къде го взе? До колкото разбирам е добавено към машината.

До колкото добих представа от писанките в форума климатика се обледява малко под 0*, което няма общо с работата му при -20* Питам защото тук се коментира решение за безпроблемна работа при много низки температури, а всъщност подгревателя е само за размръзяване което при -20 не е нужно тъй като според коментарите тогава климатика не се обледява. Така ли е или аз не съм разбрал нещо?!

14.  

15. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

liubo_ в някои райони на България,не е необичайно и при много ниски температури да има и мъгла,обикновенно около големи реки,какъвто е случаят по горе в Русе,с избомбеният М.Е.

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

то в общите условията за ползване пише и че климите са до -15.

като искаме гаранция стане ли -15 да натискаме офф копчето?

17. Тук е от
    Oct 2009

Имам GE35VA монтиран на на 7-я етаж на покрива на съседния вход северозапад с насрещен вятър, без щуцер на тавата и при -10до -18гр. е работил над номинала си понеже топли стая с отворена врата и не е замръзвал даже от -10гр надолу не показва намляне на отдаваната топлина. Само при снеговалеж дефроса го правеше по дълго време около 10мин. през 3-4 часа и водата от кондеза не се събира в тавата. А на юг една инв.девятка на GREE, която не бях я виждал да прави друга зима дефрос сега замръзна и я лекувах с гореща вода.Според мене тука вината не в климатика ами около него. Или собственика или монтажника. Иначе серията GЕ за парите си работи добре стига да е оразмерена правилно.

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Специално за този от снимката ми се струва, че нещо му е помогнало да стане така. Това е теч отгоре. Дори си личат капките по решетката на машината.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 10 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25 ZGX-S или Mitsubishi Electric MSZ-GV251?
    От bgt123 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 11
    Последно: 06-06-23, 20:10
  2. Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA или Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE
    От Yavor_Panteleev във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 10
    Последно: 07-02-15, 22:59
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy или Fujitsu
    От valmon във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 26-10-07, 16:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе