дневния е така .. но ако програмираш седмичния - той се повтаря ,за всеки ден отделно можеш да му задаваш до 4 команди
дневния е така .. но ако програмираш седмичния - той се повтаря ,за всеки ден отделно можеш да му задаваш до 4 команди
Е това е друго вече два пъти по дълго от XE-то да си го ползваш
като е по хладничко слиза и под 300 вата .. предполагам ,че като стане под нулата още ще слезе ..IMG00497-20130320-0858.jpg
малко градивна критика - при движението на жалузите се чуват моторчетата им .. както знаем собствениците на Саньо това не е задължително също така се чува движението на окото когато климатика изключи и турбината спре .. при първоначално пускане се чува леко движение на фреон ..
по нататък повечко наблюдения ..
Е, то като стане под нулата и минимума пада, а пък и надали в Шумен ще работи на минимум зимата:rolleyes: Отвори вратата довечера като паднат температурите, за да бяга и към другите помещения и така ще слезе на минимум без да изключва. Целта е да падне под 200 вата продължително, че да избие разликата с FD-то:rolleyes:
с FD има доста разлики ,които си струват 150те лв отгоре - компресора е нов и по мощен ,вътрешното тяло е по тежко с 1.5 кг ,а външното с 1 кг ,дават го малко по тих ,жалузите и окото са подобрени ,КОП е малко по висок ,поддържа WIFI модул ,дистанционното е с повече опции седмичен таймер по голям дисплей и нов дизайн ,и други дреболии .. дали ще пада под 200 вата не знам ,а и не е необходимо - зимата няма да работи на 200 вата
За подобренията на вътрешното съм съгласен, от останалото не съм впечатлен-то компресора и без това беше доста мощен за 9-каА, според мен по данните от сервизното ФД е по-тих. Същите ДБ, но с по-голям дебит на 1-ва:rolleyes:
П.С. Продължавай с дисекцията, че наесен с песен и аз
Абе, какъв минимум търсите, тоя дзвер е направен да топли, не да пести 5 лева на месец.
оха ,дават го до -5° тия дни ,ще има лек тест на машинката .. в момента е +5° ,кротнал се е на 250-270 вата
Малко е.Хич няма да ги усети -5, най-много малко да вдигне разхода.Другата зима се готви за добро тестване.
Alexi, има ли сняг?:rolleyes:
прихвърча .. 1° е ,моментната консумация е между 280 и 340 вата .. харесва ми топлината която прави на ауто вентилатор - слаба струя ,горещ въздух ,комфортно и тихо работи .. до +5° понякога изключваше ,но вече работи нон стоп .. благодарение на окото поддържа много точно зададената температура .. 22 съм му задал и горе при него е 24-25 ,а долу си е 22
Алекси, каква ти е температурата в стаята без климатик?
Защото при мен тази вече беше 18,8 в средата на стаята, и докато го пусна моя убавец и много бързо ги прави 21.
А колко гори.... идея си нямам.
доста зависи колко е било навън последните 2-3 седмици .. като го сложих стаята беше стояла без отопление 1 месец ,беше 16-17° .. засякох средна консумация за последните 24 часа ,температури навън 1-4° ,поддържани 22° през деня и 20° през ноща ,среден разход 233 вата/час
Тъй като един от малкото недостатъци който съм открил до момента е шума от движението на окото ( гледам че тормози и собствениците на FD ) вчера го отстраних (шума ,не окото ) по следния начин - отворих панела с електрониката ( при тоя модел отдясно се отваря отделно има капак с 2 болта се държи не е нужно да се отваря целия климатик ) .. окото представлява датчик задвижван от стъпково електромоторче ,което е разположено в пласмасова кутийка играеща ролята на тонколона усилваща звука от движението му - ззз-ззз-ззз-ззз .. който го е измислил така мога да му изпратя безплатно нож за харакири .. облицовах кутийката с пореста гума 4мм ,там където позволява - сдвоена .. сглобих всичко ( то са 3 болчета де ) и вече окото се движи напълно безшумно чак го поглеждам дали не е спряло
Моето око изобщо не се чува, ама тази вечер го бях пуснал пак за час-два на 20гр., нещо много ми се чува фреона на моменти. Ама туй да му е проблема. Важното е че пуска жега.