Страница 21 от 54 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 807
Like Tree340Одобрявам

Появи се заместника на FD серията, серията FH

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013

Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH

Здравейте,
    От вчера започнах да ползвам непрекъснато климатиците - 25-ци Zubadan. При 23 градуса настроени поддържат 23. Местих 2-3 електронни термометри, които имам на различни места и показанията са м/у 22,5 и 23. В една от стаите нямаше никой и поддържаните градуси бяха 21 при включен Absence Detection. Снощи късно, когато се прибирах гледах, че масово климатиците по блоковете са се разтекли, но под моите нямаше капка. Едва днес сутринта под единия, който погледнах имаше петно с 20см диаметър (имаше мъгла). Консумацията се движи около 300w, като минимума, който съм засичал го видях днес сутринта - около 270W.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2012

след двуседмично чудене и четене избрах Нокрия 14 пред Зубадан 35 ще пиша как се справя
    bobovo, Mega и mirandi харесват това.

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от suna Виж публикацията
    след двуседмично чудене и четене избрах Нокрия 14 пред Зубадан 35 ще пиша как се справя
    ми как как,най-много да ти е топло и да не плащаш високи сметки.................друго не очаквай.
    mirandi одобрява това.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

топлят ли FH-ите вънка е 2° ,моя се е кротнал на 240 вата

6. Тук е от
    Feb 2012

Топлят, топлят. От почти месец сме с FH35. Тих, топъл, не знам колко енергия изразходва, защото нямам с какво да замеря. Тия дни в студовете го държим на 24°.

Единствено съм недоволен от това, че монтажът не се получи оптимално. Единственият вариант за монтаж беше лявата стена, до която са диваните и фотьойлите. Сега една част в края на лявата част на помещението не се отоплява по най-добрия начин. По дясната стена има висока холна секция, която не позволяваше монтиране. Централната, тази с прозореца, пък е с трегер, така че и тя отпадна като вариант. Не че не е топло, но се усеща разликата. В диагоналния ъгъл срещу климатика (около 5-6 метра разстояние) топлият въздух се усеща и е много приятно, но два метра в ляво не е същото и се усеща как струята не достига дотам (не знам как по-точно да го обясня, а може и просто да си внушавам, знам ли ).

Някакви идеи с настройките? Настройката за позицията на монтажа е направена правилно. В момента вертикалните жалузи са настроени да насочват въздуха максимално наляво, хоризонталните съм ги оставил на Auto. Така мисля е оптимално, но ако съм пропуснал нещо няма да откажа съвет Още един въпрос: Как, или по-скоро по колко време е препоръчително да се използва плазмата?
    Този пост е редактиран от Totti; 27-11-13 в 19:47.

7. Member
    Тук е от
    Aug 2008

а колко харчатат 35 ците

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

пуснал ли си окото .. като види че е студено някъде си вдига топлоотдаването ,моя съсед отдолу понеже се отоплява с вино и ракия пода ми не е от най топлите и гледам при зададени 21 че поддържа 22.5 явно окото вижда че е студено долу ..
    aruba_man одобрява това.

10. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

И аз се чудех що се качи консумацията на JDR, явно и моя комшия е почнал да се топли с вино и ракия.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    София

Totti как ви се справя климатика с постигане на зададената температура? И аз съм с FH35, но по мои наблюденя измерва температурата с около 2 градуса повече от реалната. Примерно оставям го цяла нощ на 25 градуса, а сутринта като стана стайният термометър ми показва 23. За да ми е комфортно вечер го пускам на 26 или 27 градуса и тогава достига реално до 24-25 по термометър. Пробвах с пуснато и с изключено око, но няма разлика.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

по скоро термометъра който ползваш е китайски .. по мое наблюдение машинката много точно поддържа градусите - в момента съм му задал 22 ,термометъра ми ( цифров и не е пълно менте ,метеостанцийка е ) показва точно 22.0° в другия край на стаята
    myst3 одобрява това.

13. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

totopz, аз съм с ZW228, който я японче, но пак е Мицубиши с око и предполагам, че имат общо в начина на работа.Та при мене имаше следния проблем.Тъй като машината е монтирана в ъгъла на стаята до прозореца, съответно и така е "позиционирана" от джъмпера на дистанционното.При това позициониране обаче не работеше коректно и стаята изстиваше, преди да се включи климатика.Пробвах и "без око" - същата работа. При този начин на работа, когато вътрешното е "позиционирано" в някой от двата ъгъла на стаята, при движението си окото се ограничава и не "поглежда" към изключения ъгъл и съответно не вижда студените прозорци - както беше в моя случай.Наскоро се сетих и от джъмпера "преместих" вътрешното тяло в средата на стаята и вече окото се върти от край до край и гледа към двата ъгъла на стаята и вече вижда по-хладния въздух, който идва от прозорците и работи доста по-коректно, като съответно подържа и по-точно температурата в стаята.
    Все още обаче го чакам да видя как ще е с дефростите...предполагам че сега в събота ще се разбере - дават го около -8°

Виж и при теб да не би да е позициониран в ъгъла и да не вижда студените прозорци.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    София

Bivola и при мен е същата работа - позициониран е в ъгъла, но окото гледам, че се завърта доста към този ъгъл. Ще го сменя още сега, за да видя дали ще има разлика тази нощ. Но нали и с изключено око пак трябва да мери горе-долу правилно.
    Иначе в старата квартира имаше някакъв Samsung, но на него като му кажа 25 градуса работи примерно няколко часа или половин ден и после на термометъра наистина са 25 градуса.

Alexi другата седмица ще взема още един термометър и ще гледам и той какво ще шплаже, но аз по мен си усещам, че докато по сегашния термометър не достигна 24-25 градуса си е хладно в стаята.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2008

При мен FH35 при зададени 22 градуса, има една секция на едното рафтче термометър, показва около 23, 23,5 макс.
    Ама имам 35 квадрата стая. И съм супер доволен и който каквото иска да говори и да си препоръчва тая Нокрия за големи помещения. Е, имам и доста добра изолация отвсякъде. С две ръце и два крака гласувам за Мицубишито.
    preparatos одобрява това.

17. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

totopz, възможно е като е "без око", да има малко по-топъл въздух горе до тавана и машината да го засмуква него и по този начин да се лъже за реалната температура в стаята.

18. Member
    Тук е от
    May 2012

Позиционирането си го има дадено в книжката и според мене трябва да се направи както е там.

Температурата и при мене много добре я подържа в 34 квадрата. Разхода днес след обяд беше ~ 300 вата на час, а вечерно се вдига.

Николай, с дефроста как е?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 54 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Шум при работа на минимум Toshiba .DR серията
    От Madj0 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 54
    Последно: 28-01-14, 10:05
  2. GE серията на ME - мощности 25 и 35
    От d_imige във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 10
    Последно: 29-09-11, 10:59
  3. Dell добавя 3 нови модела в серията си XPS
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 18-10-10, 20:56
  4. Явно серията нещо...
    От dindo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 18
    Последно: 29-11-09, 13:12
  5. Sony Ericsson и има ли бъдеще серията P9хх
    От RAMBO1000 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 0
    Последно: 11-02-06, 16:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе